ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:687/2544)

CALZONE 97

Pierwszym krokiem jest przygotowanie ciasta. Farsz możecie przyrządzić nawet dzień wcześniej i przechowywać w lodówce pod przykryciem. Przed faszerowaniem calzone warto go trochę podgrzać, spróbować i ewentualnie doprawić. Zagniatam ciasto – w tym celu w większej misce mieszam mąkę, zimne posiekane masło, 2 żółtka, śmietanę, po łyżeczce soli i cukru. Zagniatam na gładkie ciasto. Ciasto owijam folią i wkładam(...)farszu. Ciasto składam na pół i zlepiam dokładnie – postępuję podobnie jak z pierogami. Następnie formuję z brzegów ozdobną falbankę. Tak postępuję z każdym rozwałkowanym kawałkiem ciasta, do wyczerpania ciasta i farszu.   Układam po 2 calzone na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik ustawiam na 200 st. C. Wybieram program grzanie góra + dół, bez

Zasmakuj Kuchni
Blondie z szafranem i białą czekoladą 114

  W sklepie wypatrzyłam nowość – proszek do pieczenia, pewnej popularnej firmy, ale z szafranem. Następnym razem do zwykłego proszku do pieczenia dodam szafran

Szybko Tanio Smacznie
Jabłecznik z puree z dyni na kruchym spodzie - bezglutenowy 131

możemy spokojnie wykleić je na formę a folię lub silikon odkleić. Wałkując kruche ciasto bezglutenowe nie można podsypywać go mąką - ciasto wciągnie mąkę i stanie się gumowate po upieczeniu. Ciasto trzeba szybko rozwałkować zanim ogrzeje się i zacznie się zbytnio kleić do wałka.  Składniki na jabłka: 2 duże jabłka - najlepiej kruche i lekko słodkie (np. championy) 250 ml puree(...)wciągną wilgoć podczas pieczenia. Ale dobrze wtedy dodać łyżkę mąki ziemniaczanej, która zagęści całość po upieczeniu. Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na podpieczony spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 30 minut bez termoobiegu.  Podawać po przestudzeniu - można z lodami i bitą śmietaną. Świetnie też smakuje na drugi dzień, kiedy ciasto nabiera kruchości. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Biała pavlova, beza z truskawkami i borówką amerykańską 117

pawlova była moim prezentem dla mojej Mamy w jej dniu. Widziałam, że bardzo smakowała i z czego bardzo się cieszę, bo co jak co, ale znikające w ekspresowym tempie ciasto, cieszy mnie najbardziej Jeśli nie robiłaś/eś jeszcze pawlovej, to nie ma się czego bać. A warto, szczególnie teraz kiedy owoców mamy pod dostatkiem. Składniki: – 4 białka (rozm.L(...)uzyskania gładkiej, błyszczącej i sztywnej piany. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Krótko zmiksować. Na papierze do pieczenia narysować okrąg o średnicy ok.23cm. Wyłożyć pianę i delikatnie ale sprawnym ruchem podnieść boki bezy. Piekarnik nagrzać do 150C (bez termoobiegu). Wsadzić bezę i piec 30 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 100C i piec-suszyć przez

CookYourself
Biała pavlova, beza z truskawkami i borówką amerykańską 68

pawlova była moim prezentem dla mojej Mamy w jej dniu. Widziałam, że bardzo smakowała i z czego bardzo się cieszę, bo co jak co, ale znikające w ekspresowym tempie ciasto, cieszy mnie najbardziej Jeśli nie robiłaś/eś jeszcze pawlovej, to nie ma się czego bać. A warto, szczególnie teraz kiedy owoców mamy pod dostatkiem. Składniki: – 4 białka (rozm.L(...)uzyskania gładkiej, błyszczącej i sztywnej piany. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Krótko zmiksować. Na papierze do pieczenia narysować okrąg o średnicy ok.23cm. Wyłożyć pianę i delikatnie ale sprawnym ruchem podnieść boki bezy. Piekarnik nagrzać do 150C (bez termoobiegu). Wsadzić bezę i piec 30 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 100C i piec-suszyć przez

CookYourself
TORT BANANOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM 177

masłem orzechowym, ale kwaśna konfitura robi swoje! Tort idealny na jesienną i zimową porę, koniecznie do kawy bez cukru! Jestem ciekawa Waszych wrażeń po degustacji :). P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Dzień 1: Pieczemy bananowe ciasto. Dzień 2: Robimy krem, składamy i tynkujemy tort. Dzień 3: Dekorujemy tort. Dzień 4: Podajemy tort gościom. Tort najlepiej

Słodki Pomysł
Babeczki Czarny Las 261

proszek do pieczenia, sodę i kakao. Dodajemy sos czekoladowy, jajko i za pomocą rózgi kuchennej mieszamy całość. Dodajemy wiśniowe puree i krótko mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Wypełniamy papilotki do 3/4 ich wysokości. Pieczemy ok 20-25 minut w 180ºC (bez termoobiegu(...)Babeczki najlepiej wyciągnąć z lodówki 20 min przed podaniem. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 180°C. Piekłam babeczki na najniższym poziomie piekarnika. Jeśli lubisz piec ciasta, torty i inne słodkości oraz dzielić się z innymi radami dotyczącymi pieczenia, to zapraszam Cię do grupy na FB: ‘Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Ciasto marchewkowe z kremem kawowym na bazie mascarpone 158

zrobić samo ciacho, w wersji bez kremu, też smakuje doskonale. Chociaż ta opcja z kremem…. ahhh Do tego ciasta podchodziłam dwukrotnie. W internecie krąży na nie wiele, ale bardzo podobnych przepisów. W jednym znajdziecie ananas w drugim nie. No i pierwsze ciacho totalnie mi nie wyszło. Było ciężkie, mimo długiego pieczenia, niedopieczone. Robiłam je ze świeżym ananasem(...)było potrzebne mi ciacho, kolejnego dnia zakasałam rękawy i powstała wersja ciacha bez ananasa. W sumie przypadkiem, bo byłam skłonna zrezygnować z tego wypieku. Założyłam, że ciasto marchewkowe nie jest mi pisane. Ale przeczesując niezawodnego facebooka, na jednej z grup rzucił mi się przepis na to ciasto, nawet nie wiem przez kogo opublikowany, bo wrzucony na zasadzie komentarza

Mieszam w Garnku
Kruche ciasto ze śliwkami z budyniową pianką 3084

się do wypieków, ale wyszło rewelacyjnie, smacznie i szybko. Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny pół łyżki proszku do pieczenia 5 żółtek 4 łyżki cukru pudru budyniowa pianka: 5 białek pół szklanki cukru pudru pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego 2 budynie waniliowe bez cukru 120 ml oleju dodatkowo: około 700 g śliwek(...)Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta połączyć i wyrobić rękoma na gładkie ciasto. Podzielić ciasto na 2 części: 1/3 i 2/3. Uformować kulki, zawinąć ciasto w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około godzinę. Blaszkę o wymiarach 25x25 wysmarować margaryną i obsypać mąką. Wyjąć większą część ciasta, zetrzeć na tarce jarzynowej i wyrównać na blaszce. Piec przez około

na moim stole...
Kruche ciasto z brzoskwinią i budyniem 413

zimnego masła 2 żółtka 1 łyżka śmietany 18 % 2 łyżki lodowatej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ponadto: 3 duże brzoskwinie 3 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 900 ml mleka    Sposób przygotowania: Ciasto kruche:  Mąkę , cukier puder i proszek do pieczenia przesiać i dobrze wymieszać. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych

Słodkości i nie tylko
Imprezowe paszteciki z pieczarkami 182

mąkę, dodajemy sól, nasze rozrobione drożdże, olej i wbijamy jajko. Ciasto wyrabiamy ręką aż będzie miękkie i elastyczne. W razie potrzeby można delikatnie podsypać rękę mąką. Ciasto zostawiamy w misce, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na godzinę. Po tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość. Ciasto krótko wyrabiamy. Dzielimy na 3 części, każdą część rozwałkowujemy na podsypaną(...)odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Paszteciki smarujemy białkiem i posypujemy sezamem. Paszteciki pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu), aż do uzyskania ładnego koloru (około 20-25 minut). Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i grubości ciasta). Smacznego *wpis we współpracy       The post Imprezowe

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania