ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:669/2544)

Pizza bez drożdży 46

przepis na domową pizzę bez drożdży . Ciasto na pizzę przygotujesz w dosłownie 5 minut, ponieważ nie trzeba czekać, aż wyrośnie. Wystarczy zagnieść ciasto, rozwałkować, nałożyć swoje ulubione dodatki i wstawić do piekarnika. Pizza bez drożdży jest bardzo prosta w przygotowaniu, a przy tym pyszna. Smakuje prawie tak samo, jak ta tradycyjna. Pizzę bez drożdży robię często(...)mojego sprawdzonego przepisu na domową pizzę , która zawsze się udaje i smakuje rewelacyjnie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na pizzę bez drożdży: ciasto na pizzę bez drożdży 2 pełne szklanki mąki pszennej typ 550 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/3 łyżeczki bazylii 1/3 łyżeczki oregano 1/3 łyżeczki

Gotuj z Prezesem
Pyszne, proste muffiny z TRUSKAWKAMI 107

cytryny 130g cukru 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli 90g grubo posiekanej białej czekolady 200g umytych truskawek bez szypułek pokrojonych na drobne kawałeczki Do ozdoby: około 90g białej czekolady połówki truskawek Ciasto: 1. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra – dół. Blaszkę na babeczki wyłożyć papierowymi foremkami, patrz(...)miski wbić jajko, dodać olej, mleko, sok z cytryny, cukier i wymieszać na jednolitą masę (można rózgą lub szpatułką). 3. W drugiej misce wymieszać razem mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i przesiać na mokre składniki, krótko wymieszać szpatułką lub rózgą na jednolite ciasto, patrz FILM . 4. Do ciasta dodać truskawki, białą czekoladę i wymieszać delikatnie szpatułką. 5. Ciasto

Mała Cukierenka
Jabłecznik z masą budyniową na kruchym cieście 184

litr mleka 3 opakowania budyniu waniliowego w proszku – bez cukru (takie na 0,5 litra mleka każdy) 100g cukru 1 łyżka masła 1 kg jabłek opcjonalnie: cukier puder – do posypania upieczonego ciasta       *** Do miski wsypujemy mąkę, cukier, sól, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło lub margarynę

Blog z Apetytem
Sernik - delikatny, puszysty, z kokosową nutą... 312

przepyszny! Delikatny, puszysty, kremowy... Idealny! Piekę go na wszystkie święta, uroczystości oraz czasem bez okazji... I jest tak smaczny, że długo nie mogłam zrobić zdjęć! Bo zanim złapałam aparat, to sernika już nie było! Ale w końcu udało się! Zdjęcia są i mogę podzielić się z Wami przepisem na najlepszy sernik!   Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki(...)szklanki cukru pudru 1 jajko 0,5 kostki masła/margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (całe wiadereczko) 5 żółtek 1 szklanka cukru budyń śmietankowy/waniliowy 2 szklanki mleka 3 łyżeczki śmietany 3 łyżeczki oleju kto lubi - rodzynki pianka: 5 białek 0,5 szklanki cukru wiórki kokosowe Przygotowanie: 1. Ciasto: zagnieść ciasto z podanych

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Tort bezowy z kremem cytrynowym i orzechami 211

pieczenia i odrysowałam dwa okręgi o średnicy około 20 cm. Pianę bezową wyłożyłam na odrysowane okręgi i wstawiłam do piekarnika. Bezę piekłam 15 minut w 160 stopniach, a następnie zmniejszyłam do 100 stopni i piekłam jeszcze godzinę. Studziłam w zamkniętym piekarniku. Blaty przełożyłam kremem, zostawiając jeszcze trochę na wierzch i przyozdobiłam całość orzechami Wykorzystanie białka Ciasto bezowe Beza

Relaxtime
popękane ciasteczka czekoladowe 171

szkl. mąki 3 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2/3 szkl. cukru pudru PRZYGOTOWANIE Masło podgrzać i rozpuścić w nim pokruszoną czekoladę i kakao. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Następnie, łyżka po łyżce, dodawać cukier i żółtka. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodać roztopioną czekoladę mieszając mikserem(...)turbo”, czyli 2 h w zamrażalniku. Ciasto ma być twarde. Po schłodzeniu formować z ciasta kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Następnie obtoczyć każdą w cukrze pudrze. Musimy zrobić to dokładnie i tuż przed włożeniem do piekarnika. Mają być idealnie białe, bez prześwitów. Piec 12 min. w rozgrzanym do 170º piekarniku. PORCJE

zabawa smakiem
Szarlotka 158

Składniki: 4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 kostki margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 całe jajka 2 żółtka 3 łyżki

Moje Wyroby
Ciasto kakaowe z pianką i borówkami 132

łyżki kakao PIANKA -5 białek -0,5 szklanki cukru -1 cukier waniliowy -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -1 łyżka mąki ziemniaczanej -100ml oleju rzepakowego DODATKOWO -około 300g borówek -cukier puder do posypania ciasta Blaszkę o wymiarach 25x25cm wykładamy papierem do pieczenia. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielmy na mniejszą i większą część. Większą wałkujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z owocami i kruszonką 119

zrobione...przełożone do foremki aluminiowej Gosia , której nie trzeba smarować..ciasto pięknie się upiekło[ nawet ciut za mocno -po prostu nie dopatrzyłam się]..no a do ciacha winko ..Monte Santi..i goście już mogą wpadać do domku.. 1,5  szkl. mąki tortowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia  0,5 szkl. cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)drugiej.Następnie wymieszać razem.Ciasto przełożyć do foremki  , ułożyć owoce.Posypać kruszonką , ale można upiec i bez kruszonki [ dodatkowo pod koniec pieczenia posypałam cukrem kokosowym].Piec  w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 40 minut.  Ciasto wystudzić , ewentualnie posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
MUFFINKI Z TRUSKAWKAMI 114

Dodajemy pozostały cukier mieszamy. Do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy łyżką do zgrubnego połączenia składników (bez widocznej mąki). Dodajemy truskawki i delikatnie mieszamy. Łyżką nabieramy porcje ciasta i przy pomocy drugiej łyżki zsuwamy je do papilotek. Wstawiamy formę do piekarnika i pieczemy 25 minut, do suchego patyczka

cool and minty
Snickers 158

margaryny mniejsze 0,5 szkl. cukru 1,5 łyżeczki sody 3 łyżki miodu 1 jajo, 1 żółtko Ciasto zagnieść podzielić na 2 części. Jedną z części zapiec z nałożoną na wierzch poniższą masą orzechową, drugą bez. Piec około 15- 20 minut w temp 180`C. MASA ORZECHOWA 20 dag orzechów włoskich lub laskowych 12 dag margaryny 0,5 szkl(...)mąki zwykłej 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej  Pozostałą ilość mleka zagotować z cukrami, zagęścić mąkami rozrobionymi w 0,5 szklanki mleka. W ciepły budyń wkręcić margarynę. Na gotowe ciasto bez masy orzechowej wyłożyć gotowy budyń, na górę włożyć ciasto zapieczone z masą orzechową

Kuchenne aromaty
Ciasto usta murzynka 168

przepis koniecznie powinien się znaleźć w Waszym notatniku. Zapraszam również po przepis na inną wersję murzynka. Wykonany w małej formie i z mąki bezglutenowej. Dodatkowo bez jajek i na maślance. Ciasto na szybko do kawki no i mało kaloryczne. MURZYNEK NA MAŚLANCE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); LINK Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 15) 231 kcal(...)Studzimy. Dobrze ostygnięte następnie miksujemy z żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia. Ubijamy białka i dodajemy je na koniec do masy.  2. Blaszkę (u mnie 24x24) wykładamy papierem do pieczenia.  3. Biszkopty przekładamy łyżeczką dżemu i kładziemy na spód formy. Następnie zalewamy je delikatnie ciastem i pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu wierzch ozdabiamy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Przepis na Ciastka z Ciasta Francuskiego z Owocami 251

górze masy układam owoce. Brzeg ciastka maluję białkiem i posypuję cukrem. Pieczenie: Blachę z ciastkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na środkową półkę i piekę około 14 minut na złoty kolor. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra/dół bez używania termoobiegu. Ciastka z ciasta francuskiego z owocami są gotowe, można podawać. Życzę udanego wypieku

Uwaga Babcia Gotuje
WIELKANOCNA BABA DROŻDŻOWA Z RODZYNKAMI 239

ciasto powinno wyrosnąć po brzegi foremek). Piec w temperaturze 170 stopni C, aż patyczek wetknięty  babkę będzie suchy(na termoobiegu ok.30 minut lub bez termoobiegu ok.40 minut). Nie piec dłużej niż potrzeba, ponieważ ciasto będzie zbyt suche. Wyjąć, przestudzić 10 minut w foremce, potem studzić na kratce. Jeszcze ciepłą babkę polukrować. Lukier: -cukier puder -kremówka -aromat migdałowy Składniki

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania