ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:429/2544)

Proste ciasto, placek z rabarbarem, bez miksera 147

ostatnio używałam. Nie był łykowaty, a słodziutki. To co, kupujecie dziś rabarbar i pieczecie to ciasto na długi weekend? PS. Po jednym z ostatnich komentarzy to dosłownie boję się pisać cokolwiek tutaj hihi Drukuj Proste ciasto z rabarbarem Aromatyczne, proste do zrobienia ciasto z rabarbarem bez miksera Czas przygotowania 10 minutes Czas gotowania 45 minutes Składniki 2 szkl. mąki(...)oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego (opcjonalnie) 750 g rabarbaru kilka kropel aromatu waniliowego Wykonanie Wszystkie składniki ciasta mieszamy mikserem lub łyżką. Jeśli ciasto jest za bardzo gęste, nie daje się ładnie wymieszać, dodajemy 2 łyżki śmietany Ciasto wylewamy na blaszkę. Na górze układamy pocięty w niewielkie kawałki rabarbar. Pieczemy 45 min w 180 stopniach

Mieszam w Garnku
Tarta cytrynowa z bezą 249

zostawić do ostudzenia.   Ciasto wyjąć z zamrażalnika i rozwałkować na wielkość formy (około 26 cm). Wyłożyć nim formę i docisnąć ciasto do jej boków. Ciasto nakłuć na całej powierzchni i wstawić do lodówki na czas podgrzania piekarnika. Ustawić piekarnik na 200 st. na termoobieg i do gorącego wstawić ciasto na 20 minut. Podpieczone ciasto ostudzić, po czym wyłożyć(...)błyszcząca i gęsta, nałożyć ją do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyłożyć na ciasto. Następnie wstawić tartę do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec około 20 minut, aż beza się zrumieni. Gotowe ciasto ostudzić, po czym wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny

W poszukiwaniu inspiracji
Pomarańczowe ciasto z żurawiną i lukrem, na święta, imprezy, hit! 137

słowo! :)) REWELACYJNE CIASTO NA IMPREZY WSZELAKIE, ŚWIĘTA, RODZINNE SPOTKANIA, BIESIADY DO RANA, POPOŁUDNIOWEJ KAWY, HIT! Pomarańczowe ciasto z suszoną żurawiną Helio, delikatne, bez miksera, szybkie, świetna propozycja na święta, imprezy, dla mnie HIT! Oblane lukrem i posypane orzechami laskowymi, świetne!! :)) Wspaniałe ciasto pachnące pomarańczami, delikatne takie, z suszoną żurawiną polane domowym lukrem lekko cytrynowym i posypany posiekanymi orzechami(...)połączenia, wlewam do suchych składników, mieszam do połączenia. Żurawinę obtaczam w łyżce mąki, tzn. do opakowania wrzucam łyżkę mąki, mieszam, wrzucam na końcu do ciasta. Piekę w temp. 180 C grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Studzę, polewam lukrem, posypuję posiekanymi prażonymi orzechami laskowymi. Pycha! Życzę smacznego i udanych wypieków z produktami Helio! POLECAM SUSZONĄ

Zasmakuj Kuchni
smaczne ciasto drożdżowe z wiśniami, kruszonką... 174

jajka, wlać mleko letnie z olejem i hakiem robota wyrabiać ciasto z 8 minut, misę nakryć talerzem i zostawić na 45 minut do wyrośnięcia. Z podanych składników mikserem utrzeć kruszonkę. Forma 34x25 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć wyrośnięte ciasto, na wierzchu rozsypać gęsto wiśnie bez pestek, posypać kruszonką. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra(...)ół, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić. - ciasto drożdżowe z wiśniami jest bardzo lekkie, puszyste, aromatyczne, do tego kruszonka i jest wyśmienite ciasto do kawy, herbaty........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zimtsterne - cynamonowe gwiazdki 116

masy bezowej, żeby glazura była gładka cynamon - bez niego to już nie będą zimtsterne ;) Samo przygotowanie ciastek nie jest skomplikowane. Wystarczy połączyć białka, zmielone migdały i cukier puder. Ja dodaję jeszcze odrobinę amaretto (alkohol wyparuje podczas pieczenia), ale bez problemu można z niego zrezygnować. Problemem czasami jest rozwałkowanie ciasta, ale jeżeli zrobicie to pomiędzy dwoma arkuszami papieru(...)pieczenia, to wszystko powinno pójść gładko. Coś słodkiego, ciasteczka świąteczne, Ciastka, ciasteczka niemiecka Ilość: 80-90 szt. Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Zimtsterne- niemieckie ciastka migdałowo-cynamonowe Pyszne ciasteczka z chrupiącą glazurą bezową idealne na święta. przygotowanie:1 h 30 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 17 min czas całkowity: 1h 47 min Składniki

Pełny talerz
Ciasto z wiśniami i bezą / Cherry meringue cake 381

Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 60 g (6 łyżek) cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g zimnego masła 4 żółtka Składniki na bezę: 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Składniki na wiśnie: 350 g wiśni bez pestek 2 łyżki cukru Przygotowanie: W misce miksera umieść(...)pianę i cały czas ubijając dosypuj powoli cukier i miksuj aż cukier się rozpuści. Na koniec wmieszaj mąkę ziemniaczaną. Wyłóż bezę na wiśnie i zetrzyj na wierzch resztę ciasta na tarce o dużych oczkach. Włóż do piekarnika i piecz przez około 40 minut lub do ładnego zarumienienia. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego! English version Cherry meringue cake

karmelowy
Ciasto z makiem i jabłkami 128

Ciasto z makiem i jabłkami Przepis na delikatny biszkopt makowy z masą i galaretką. Pyszne ciasto makowe z jabłkami prażonymi, to znakomity zamiennik dla tradycyjnego makowca lub biszkoptu z masą. Bezglutenowe ciasto z owocami, jabłka można zastąpić śliwkami z kompotu lub innymi owocami. To wilgotne ciasto z jabłkami doskonale się sprawdzi do niedzielnej kawy jak i na świąteczny stół. Ciasto(...)skróty i zrobiłam ciasto z jabłkami prażonymi ze słoika. Jak zrobić ciasto makowe z jabłkami? Chodzi mi po głowie jeszcze pomysł na ciasto czekoladowe na święta, ale o tym innym razem. Ciasto z makiem Święta Bożego Narodzenia i potrawy z makiem, tego wymaga tradycja. Na moim Blogu znajdziesz przepis na makowiec bez pieczenia, roladę seromakowiec, a teraz

Dieta moja pasja
Serniko-brownie (sernik+brownie) 229

najlepsze, najbardziej lubiane desery - brownie i sernik! Te połączenie to coś cudownego. Polubiłem to ciasto od pierwszego kawałeczku, po jego spróbowaniu odrazu chce się sięgać po następny.  To ciasto napewno nie jest dla ludzi na diecie. Cukier, masło, mąka, czekolada... no ale czasami na cheat day można sobie pozwolić. 😆 Zrobienie takiego serniko-brownie, to dosłownie kilka minut pracy(...)rozpuścić. Po tym dodajemy jajka, śmietanę i ponownie krótko mieszamy. Przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mieszamy aż powstanie gładka masa bez grudek mąki. Tak przygotowane ciasto przelewamy do wcześniej przygotowanej tortownicy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 30-35 min. W samym środku brownie może (a nawet musi) być lekko, lekko niedopieczone. Studzimy. Za pomocą

Kuchnia Łukasza
Tort z wiśniami 172

Dziś przedstawiam Wam jeden z tortów jakie ostatnio piekłam. Tradycyjny biszkopt bez proszku do pieczenia, śmietana z mascarpone. Do tego wiśnie ze słoika, które fajnie przełamują słodycz ciasta. A na koniec dekoracja czyli bezy, markizy bezowe, truskawki, bańki z żelatyny i świetne paluszki o smaku oreo. Paluszki możecie kupić w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Wpis ten powstał przy

Ewa w kuchni
Sernik z kroplami bursztynu 381

szklanki mleka 1 cukier wanilinowy łyżkę soku z cytryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza 4  białka 3/4 szklanki cukru szczypta soli Wykonanie: Na stolnicę wsypujemy przesianą przez sito mąkę dodajemy resztę składników, następnie wyrabiamy dokładnie łącząc ze sobą wszystkie składniki, ciasto zawijamy w folię spożywczą wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę. W tym czasie wyrabiamy(...)około 15 min w temperaturze 180 stopni C.  Na podpieczone ciasto wylewny masę serową, pieczemy około 50 minut w 180 stopni C. Pod koniec pieczenia wykładamy na ser białka ubite na sztywno z cukrem oraz solą i pieczemy 15 minut, tak aby beza zarumieniła się. Wyłączamy piekarnik, zostawiam ciasto w gorącym piekarniku jeszcze

kgwjanczewo
Kruche ze śliwkami 214

wkładamy do zamrażarki (na 20-30 minut). beza: 4 białka 160 g cukru pudru  szczypta soli Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Powoli dosypujemy cukier i nadal ubijamy, aż piana będzie sztywna i lśniąca. W formie lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia układamy:  rozwałkowaną większą część ciasta  połówki śliwek (skórką do dołu) pianę(...)wkładamy do zamrażarki (na 20-30 minut). beza: 4 białka 160 g cukru pudru  szczypta soli Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Powoli dosypujemy cukier i nadal ubijamy, aż piana będzie sztywna i lśniąca. W formie lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia układamy:  rozwałkowaną większą część ciasta  połówki śliwek (skórką do dołu) pianę

bistro mama
,,Brzoskwiniowa CHMURKA” 137

łyżeczka proszku do pieczenia 200 g mąki pszennej 150 g zimnego masła Składniki szybko zagniatamy aż powstanie jednolita i gładka masa, formujemy kulę, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Dziurkujemy widelcem. Pieczemy w 190 stopniach(...)płatków migdałowych Helio Przygotowanie bezy: Białka umieszczamy w dobrze wysuszonej misie miksera i ubijamy do momentu otrzymania sztywnej błyszczącej piany. Po łyżce dodajemy cukier. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i chwilę miksujemy. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni C. Masę wykładamy na wcześniej odrysowany prostokąt, posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy około 1 godziny. Wystudzoną bezę wykładamy na ciasto. Schładzamy w lodówce. Smacznego

Podróż w kulinaria
Pychotka ananasowa 659

łyżki cukru 1 puszka ananasa 1 budyń śmietankowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 16 g cukru waniliowego BEZA Z BAKALIAMI: 6 białek 1 szklanka cukru pudru 15 dag orzechów włoskich 50 g płatków migdałowych Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie równe części.Wylepić dno dwóch jednakowych blaszek(...)blat, posmarować cienko dżemem pomarańczowym. Beza: Białka jaj ubijamy na sztywna pianę wsypując w trakcie miksowania cukier puder, bezę dzielimy na dwie części i smarujemy ciasto z dżemem posypujemy mieszanką bakaliową. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 180*c i piec 40 minut-piekąc w ten sposób dwa jednakowe blaty. Masa ananasowa: Część mleka zagotowujemy z cukrem, budyń, mąkę

Wanilia i Kardamon
wyśmienity galaretkowy torcik z gruszką,pomarańczą,śmietaną... 204

czekolada starta 50 gram oprócz obu mąk i proszku ubić mikserem lub w robocie z 6 minut jajeczną masę, wsypać przesiane mąki z proszkiem, tortownica bez smarowania 24 cm, wlac ciasto i piec w 200 C około 40 minut, wystudzony biszkopt przekroić na 3 placki, gruszki obrane, cienko pokrojone zeszklić na patelni z 1 łyżką cukru i 1/4 szklanki

W Mojej Kuchni Lubię
pani walewska vel pychotka 255

łyżeczki proszku do pieczenia ~1/2 szklanki cukru pudru ~200 g masła  ~6 żółtek (białka zostawić do bezy) Wszystkie składniki zagnieść na gładką masę. Z ciasta uformować kulę i podzielić ją na dwie równe części. Beza: ~6 białek ~1 1/2 szklanki drobnego cukru lub cukry pudru ~łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać stopniowo (to bardzo(...)wymiarach 25x33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć na spód, wyrównać. Na nim rozsmarować połowę dżemu. Następnie wyłożyć połowę masy bezowej. Na masę bezową wysypać połowę płatków migdałowych. Piec w temperaturze 175ºC przez około 40 minut. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta. Można obydwa placki piec razem w piekarniku (w termoobiegu) lub jeden

chili & sugar