Przepis na : deser
Zimtsterne to niemieckie ciasteczka tradycyjnie wypiekane na Boże Narodzenie. Ich nazwa po polsku to nic innego jak cynamonowe (zimt) gwiazdy (sterne). Nie używa się do nich mąki, przez co są odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej. CO BĘDZIE POTRZEBNE DO PRZYGOTOWANIA CIASTEK ZIMTSTERNE? mielone migdały - tradycyjnie mieli się migdały ze skórką, jednak ja wybrałam łatwiejszą opcję i użyłam gotowych zmielonych migdałów białka - w sumie potrzebne będą białka z 3 dużych jajek (L) cukier puder - drobny i ... czytaj dalej...
Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...