ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:422/2544)

Fit ciasto kokosowe z polewą czekoladową 2243

Ciasto wyglądem przypominające najlepsze wypieki cukierniane. Szybkie w przygotowaniu, bez pieczenia, jednym słowem idealne. Zdecydowanie dla fanów kokosowych smaków. A skład? Lepszego być nie mogło :) Zero białego cukru, masła i sztucznych dodatków. Zdecydowanie jedno z najlepszych zdrowych ciast jakie udało mi się zrobić. Koniecznie spróbujcie! Spód : 1 szklanka płatków owsianych zmielonych na mąkę 1 łyżka oleju kokosowego(...)Tortownicę o śr 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę na spód ugnieść dnem szklanki. Schłodzić. Serek wymieszać z odżywką. Dodać wiórki i mąkę kokosową. Masę przełożyć na spod i wyrównać. Będzie gesta, ale taka ma być. Ponownie umieścić w lodowce. Czekoladę zalać mlekiem. Podgrzać i wymieszać do rozpuszczenia. Połać ciasto i schłodzić całą noc.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Babeczki o wielu smakach 216

Bazą do wszystkich jest kruche ciasto, które znacie już z przepisu na szarlotkę z bezą. Ponieważ babeczek będzie więcej, podwajamy porcję produktów, czyli: -3 szklanki mąki -1 szklanka cukru pudru -2 jajka -20 dkg margaryny -2 łyżeczki proszku do pieczenia -aromat śmietankowy Zanim zagnieciemy ciasto, musimy przygotować wiórki kokosowe na masę kokosową a te wymagają wcześniejszego zaparzenia i wystudzenia(...)ciasto cienko rozwałkowujemy a następnie wykrawamy krążki o średnicy nieco większej od średnicy foremek do pieczenia.    Foremki wypełniamy ciastem i ustawiamy na dużej blaszce.    Wypełniamy ciasto jabłkami i wstawiamy do pieca. Mamy 15 minut na przygotowanie bezy.     Ubijamy na sztywno 3 białka, wsypujemy 6 łyżek cukru, miksujemy i gotowe. Napełniamy bezą szprycę

Maminek kulinarny
Ciasto ze śliwkami 417

ciasto na jogurcie ze śliwkami bez użycia miksera. Z łatwo dostępnych składników, bez dodatku jajek. To puszyste ciasto z owocami, które przygotujesz także z innymi owocami, nawet mrożonymi. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na ciasto ze śliwkami bez jajek i bez miksera. Ciasto ze śliwkami SKŁADNIKI: 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)zamykam obręcz. Boki smaruję masłem. Śliwki myję, przekrawam na pół, wyjmuję pestkę. Ciasto wylewam do tortownicy, wyrównuję. Na wierzchu układam śliwki skórką do dołu. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Tortownicę z ciastem wstawiam na środkową półkę piekarnika i piekę 40-45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto możesz

Zasmakuj Kuchni
Tiguan 424

Przepis na to ciasto dostałam od mamy. Nie przypuszczałam, że tak szybki i prosty krem może być tak smaczny.. :)

Prosty przepis na
Babka majonezowo-budyniowa z nutą pomarańczy 215

bardzo krótko zmiksować - tylko na tyle aby połączyć składniki . Silikonową formę do babki wysmarować oliwą. Przełożyć do niej  ciasto. Piec w nagrzanym do 180C piekarniku ok. 35-40 min - środkowy poziom, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować!   Ciasto wyjąć z piekarnika i pozostawić w formie

Grunt to przepis!
Tort Pastelowy – leciutki, piankowy i bajeczny 223

przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę wylewamy na blaszkę (np. tortownicę o średnicy 28 cm), której dno wykładamy papierem do pieczenia lub natłuszczamy i posypujemy bułką tartą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 15 minut (do suchego patyczka) w trybie góra-dół. Przez pół godziny ciasto studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika(...)lodówki przynajmniej na godzinę. Tort Pastelowy – leciutki, piankowy i bajeczny Zobacz inne przepisy na lekkie ciasta na lato: Ciasto Owocowy Obłoczek – leciutki deser idealny na upały Pianka na biszkopcie – pyszne ciasto piankowe z galaretką Ciasto Homuś z borówkami – pyszny deser bez pieczenia Tęczowy sernik na zimno – super lekki (175 kcal) Lekki galaretkowiec na jogurcie (146 kcal)   Artykuł

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto rabarbarowe 169

składniki wsypujemy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę masło, śmietanę, żółtka z 3 jajek i proszek do pieczenia. Ciasto wyrabiamy ręcznie. Gotowym ciastem wylepiamy spód tortownicy, robiąc nieco wyższe brzegi. Zostawcie sobie 1/3 ciasta żeby zrobić coś na kształt kruszonki pod bezę. Spód przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy na górę szklane kulki, ziarna fasoli lub cokolwiek

Kuba Gotuje
A'la Malakoff truskawkowy 234

Dziś na deser proponuję austriackie ciasto Malakoff tylko, że w wersji bez pieczenia. Inspirację znalazłam na blogu Ostra-na-słodko  i postanowiłam ją lekko zmodyfikować. Polecam wersję Sylwii Ładygi z ww. bloga a także zachęcam do wypróbowania mojej. Mniam! A'la Malakoff truskawkowy Składniki: 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 250 g miękkiego masła(...)dżem nakładamy 1/2 masy budyniowej. Na masie układamy ponownie poziom biszkoptów. Biszkopty nasączamy ponczem truskawkowym. Ponownie szczeliny wypełniamy dżemem. Dżem przykrywamy pozostałą masą budyniową. Uprażonymi orzechami posypujemy wierzch ciasta. Ciasto wkładamy do lodówki na noc. Smacznego

paapilotkaa
ciasto jabłkowe z marcepanem 220

pieczenia, 170 g cukru i cukier wanilinowy. Masło kroimy w kostkę i wyrabiamy kruche ciasto. Tak długo, aż składniki się połączą. Ciasto to różni się od innych rodzajów kruchych ciast. Będzie się ono mocno kruszyć, ale bez problemu wyłożycie nim blaszkę do pieczenia. My zawsze na spód blaszki dajemy papier do pieczenia. Ciasto należy wyłożyć cienką

KasiaiKrzysiu.pl
Kalafior - ciasto tarte (bezglutenowe) 223

cienką warstwę pozostałego ciasta a następnie smarujemy marmoladą. 7. Do pozostałych białek dodajemy szczyptę soli i szklankę cukru i ubijamy na sztywno, jak na bezę, pod koniec ubijania dodajemy łyżeczkę skrobi ziemniaczanej, dzięki której beza nie opadnie. 8. Na warstwę marmolady trzemy na tarce o dużych oczkach schłodzone ciasto z kakaem. 9. Na warstwę startego ciasta z kakaem kładziemy ubitą(...)pianę. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem (200 stopni bez termoobiegu). 10. Na warstwę piany trzemy schłodzone jasne ciasto. 11. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45 minut. By nie opadła beza, po upieczeniu nie uchylamy drzwiczek piekarnika, obniżamy stopniowo temperaturę by pozwolić bezie na wysuszenie, wtedy nie opadnie. U nas trwa to około 30 minut

Kawa z mlekiem
Ciasto z bakaliami kremem budyniowym i masą jabłkową 447

oraz proszkiem do pieczenia i cukrami, następnie dodajemy żółtka, oraz pokrojone zimne prosto z lodówki masło, zagniatamy jednolite ciasto, okręcamy w folię spożywczą i wkładamy na 20 minut do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie równe części i wylepiamy dwie jednakowe foremki o wym 25/30 cm wyłożone pergaminem.  Smarujemy po równo konfiturą porzeczkową . BEZA: Białka ubijamy na sztywną(...)pianę dodając łyżka po łyżce cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną. Podzielić na dwie części wyłożyć bezę na ciasta kruche, posypać po równo rozdrobnionymi bakaliami, wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180*c piec 25-30 minut-do zrumienienia bezy. Tak upieczone placki zostawić do całkowitego wystudzenia. KREM BUDYNIOWY: Połowę mleka zagotować z cukrami, do reszty mleka wsypać mąki dodać Żółtak

Wanilia i Kardamon
Ostatnia pora na truskawki! 155

Sezon na truskawki niedługo się kończy, dlatego postanowiłam upiec ostatnie w tym sezonie ciasto z truskawkami, bezą i płatkami migdałowymi. Zapraszam do wspólnego pieczenia! Spód: 220g mąki pszennej 60g mąki ziemniaczanej 200g masła płaska łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek 40g cukru Nadzienie: 600g truskawek słoiczek dżemu truskawkowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej Beza: 5 białek 150g cukru 200g(...)wyścielić papierem do pieczenia. Blaszkę wylepić ciastem i podziurkować widelcem. Ciasto piec w piekarniku ok. 15-20 minut, do lekkiego zarumienienia w temp. 160 stopni Celsjusza. Nadzienie: Truskawki umyć, oczyścić i przekroić na połówki. Do truskawek dodać 2 łyżki mąki i wymieszać.  Podpieczony spód wysmarować dżemem truskawkowym i wyłożyć wcześniej przygotowane truskawki. Beza: Białka ubić na sztywno

Receptura smaku