ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:418/2544)

Ciasto kruche z jabłkami 130

dalej ubijamy, aż cukier się rozpuści, a masa będzie gęsta i lśniąca. Ciasto dzielimy na pół, a jedną część jeszcze na pół, połową ciasta wykładamy blachę 24x24cm (lub trochę większą), smarujemy powidłami, układamy jabłka, obrane i pokrojone w plastry, kruszymy (a raczej skubiemy rękoma) 1/4 ciasta, wykładamy bezę, a na nią resztę ciasta. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach

KUCHNIA POLSKA
Ciasto Pychotka/Pani Walewska-najlepszy przepis, zawsze wychodzi+FILM 266

blaszkę około 25x25 CIASTO -1,5 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 cukier waniliowy -3 łyżki cukru pudru -150g miękkiego masła lub margaryny  -3 żółtka  (białka odkładamy do bezy) KREM -3 żółtka (białka odkładamy do bezy) -750ml mleka -1 łyżka mąki pszennej -2 budynie śmietankowe bez cukru(...)bezy) 1 łyżkę mąki pszennej,2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g, 1 cukier waniliowy,3/4 szkl cukru i wszystko mieszamy. Gotujemy mieszając-do zgęstnienia i uzyskania gładkiego budyniu. Najlepiej mieszać trzepaczką. Budyń studzimy. SPODY  Do miski dajemy składniki na ciasto (białka odkładamy) Zagniatamy ciasto, dajemy je do woreczka i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Ciasto dzielimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
brzoskwinie z galaretką w łatwym cieście... 162

mikserem połączyć na gładkie ciasto ze 2 minuty tortownica 24 cm na dno wyłożyć papier do pieczenia a boki posmarować tłuszczem ciasto rozsmarować w tortownicy i rozłożyć gęsto umyte i bez pestek połówki brzoskwiń piec w 200C około 40-45 minut galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie w 400 ml i ostudzić na dobrze wystudzone ciasto na wierzchu rozłożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto drożdżowe na oleju ze śliwkami 150

jajka i olej Zmiksować ciasto mikserem do połączenia składników, przykryć ściereczką, odstawić na 1 i 1/2 godz. do podwojenia objętości Formę 20 x 33 cm wyłożyć papierem Wyrośnięte ciasto krótko zmiksować Wyłożyć do foremki, wyrównać, pokrojone śliwki ułożyć skórką do dołu, posypać kruszonką Ciasto wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temp.na 175*C ( bez termoobiegu), piec przez ok.40

Proste Potrawy
FITKERS- zdrowa wersja snikersa! 208

Wszystkie składniki wrzuć do miski i wymieszaj do połączenia wszystkich składników. 2) Wysyp odrobinę mąki na blat i rozwałkuj ciasto (dość cienko, ale bez przesady) 3) Na blachę wyłóż papier do pieczenia i przenieś ciasto.* *Ciasto będzie się łamało. Przenoś je na blachę kawałkami i na   papierze łącz kawałki palcami. 4) Włóż do piekarnika na 15 minut

fitolarun.blogspot.com
Ciasta, ciastka, ciasteczka 3084

Przypominam przepisy na ciasta z mojego bloga. Pora na odgrzebywanie zapomnianych Bananowe . Przepyszny tort Bez pieczenia Placek amerykański Makowiec owocowo-cytrynowy Tyramisu z wiśniami Ciasto z masą jabłkową SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Sernik z musem truskawkowym i bezami 159

wyłożyć papierem do pieczenia.  Za pomocą melaksera rozdrobnić ciasteczka na "piasek" i dodać do nich roztopione masło. Wszystko dokładnie wymieszać. Otrzymaną masą wyłożyć dno i boki formy. Wszystko mocno docisnąć i uklepać. Formę wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C (bez termoobiegu) i piec przez 6-8 minut. Kiedy spód się zarumieni wyjąć formę z piekarnika(...)średnich obrotach, do otrzymania gładkiej i lśniącej konsystencji. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy z tylką w kształcie gwiazdki. Na warstwie truskawkowej wyciskać małe bezy  (fot.4) . Ciasto włożyć do piekarnika i piekłam przez około 40 minut. Upieczone ciasto pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Na koniec ciasto można udekorować płatkami migdałowymi.   drukuj przepis

Świat Ciasta
Proste ciasto z borówkami amerykańskimi – pełnoziarniste, jogurtowe, bez cukru 166

owocom aż tyle czasu, co jagodom – mam na myśli przygotowanie). Dajcie koniecznie znać, czy piekliście już ciasto z borówkami Może macie swoje ulubione desery z tymi owocami? Chętnie poczytam i może coś mnie zainspiruje Proste ciasto z borówkami amerykańskimi – pełnoziarniste, jogurtowe, bez cukru foremka 25 x 35 cm 3 jajka 2/3 szklanki ksylitolu lub erytrytolu(...)połączyć ze sobą przy pomocy łyżki lub szpatułki. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto, wyrównać. Na wierzchu ułożyć umyte i osuszone owoce, lekko docisnąć do ciasta. Piec w 180 stopniach około 35-40 minut. Artykuł Proste ciasto z borówkami amerykańskimi – pełnoziarniste, jogurtowe, bez cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Lekki torcik z galaretką i malinami 104

D ziś mam propozycje na wspaniały, lekki torcik sernikowy z malinami i galaretką. Ciasto jest pyszne, idealne na deser w ciepłe dni. Nie zawiera dużo kalorii

Healthy food explorer
Pleśniak. 195

Pleśniak to jedno z moich ulubionych ciast dzieciństwa. Kruche, słodkie i tak smakowite, że znika w kilka chwil. Łączy w sobie maślane, kruche ciasto, powidła śliwkowe i słodką bezę. Piekłam go pod wieloma postaciami, z owocami, rabarbarem, makiem, różnymi dżemami, ale w tej tradycyjnej, niemalże rustykalnej formie, smakuje zawsze znakomicie. Bardzo polecam! Składniki na pleśniaka:  forma o wymiarach(...)kakao 5 białek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka powideł śliwkowych (najlepiej domowych)      Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło i siekamy do uzyskania kruszonki. Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy gładkie ciasto (jeśli nie chce się skleić dodajemy łyżkę zimnej wody, mleka lub śmietany). Ciasto dzielimy na trzy części (jedną większą i dwie nieco

Rozpustne gotowanie
Ciasto mleczna kanapka z kremem kokosowym 207

piekę około 17 minut, długość pieczenia ciasta może się różnić w zależności od piekarnika. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Piekarnika nie należy otwierać w początkowej fazie pieczenia, aby ciasto nie opadło, jedynie pod koniec aby sprawdzić wykałaczką czy jest już upieczone. Upieczone ciasto, zdejmuję z blachy razem z papierem i odstawiam

Uwaga Babcia Gotuje
Borówkowe Marzenie 125

Borówkowe Marzenie Sezonowe ciasto z naszymi ulubionymi borówkami, leciutkie bez pieczenia. Składniki: ·        3 różno kolorowe galaretki ·        3 serki mascarpone ·        3 śmietany 36 % ·        1 śnieżka na mleko ·        4 łyżki(...)Dekorujemy pokrojonymi galaretkami. 11.                     Ciasto gotowe. 12.                     Smacznego

Kulinarna Chwila
Quiche pełnoziarnisty z tuńczykiem i cebulą 216

ciasto. Zawinąć w folie spożywcza i schłodzić w lodówce przez przynajmniej 30 minut. Formę do tarty wysmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy, nawinąć na wałek i przenieść na formę. Wystające poza formę ciasto odciąć. Ciasto gęsto nakłuwać widelcem. Farsz: cebule pokroić w piórka, seler naciowy i paprykę w kostkę. Warzywa umieścić w rękawie do pieczenia i piec(...)minut w 180 stopniach C. Na ciasto wykładamy odsączonego tuńczyka oraz warzywa (bez wody powstałej podczas pieczenia). Jajka bełtamy, mieszamy ze śmietanką, startym serem oraz sola i białym pieprzem. Wlewamy mieszankę jajeczna na warzywa. Pieczemy 30 minut w 190 stopniach

Pyry na Gaz
Sernik na orzechowym cieście z bakaliami i polewą. 191

ucieranym czy bez spodu, wszystkie są pyszne i często je piekę i za każdym razem inny. I za każdym razem wychodzi pyszny. Dzisiaj mam dla Was sernik na orzechowym cieście z rodzynkami i posiekanymi orzechami. Sernik polałam własnoręcznie zrobioną polewą. Bardzo polecam taki sernik. Upieczcie, a będziecie zachwyceni. Smacznego życzę. Potrzebujemy: Na ciasto: 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki(...)gorącej wody Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka bułki tartej Wykonanie pysznego sernika z orzechami: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy i przekładamy do blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nakłuwamy widelcem i oprószamy bułką tartą, wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej.  2. Masa

Izabelawkuchni
Szarlotka orzechowa z żurawiną i pianką 168

było za twarde, to możemy dodać łyżkę wody. 4. Ciasto podzieliłam na dwie części 60/40. Włożyłam na 30 minut do zamrażalnika. Blaszkę 23x33 cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Większą część ciasta wyjęłam, starłam na tarce o grubych oczkach, troszkę ręką ugniotłam i podpiekłam 15 minut w 180 stopniach. Po ty czasie wyjąć i odłożyć do lekkiego przestudzenia. Reszta(...)nasze jabłka z żurawiną i cynamonem. 2. Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier. Jak powstanie gładka, błyszcząca masa wykładamy ją na nasze jabłka. 3. Na bezę ścieramy drugą część ciasta orzechowego. Pieczemy w 180 stopniach około 50 minut. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem :-) Smacznego

kruche babeczki
Wiosenna babka majonezowa z glazurą z limonki 168

bardzo krótko zmiksować - tylko na tyle aby połączyć składniki . Silikonową formę do babki wysmarować oliwą. Przełożyć do niej  ciasto. Piec w nagrzanym do 170C piekarniku ok. 45 min - środkowy poziom, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować!   Ciasta nie wyjmować zbyt szybko z piekarnika - wyłączyć grzałkę

Grunt to przepis!