ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:411/2544)

Śmietanowiec z owocami i galaretką na biszkopcie 67

doskonały deser do kawy i herbaty. To kuszące wyglądem ciasto na biszkopcie z borówkami i galaretką truskawkową cudownie smakuje i wspaniale orzeźwia. Jeśli szukasz przepisu na piękne ciasto ze śmietaną, nasza propozycja z pewnością powinna Cię zainteresować. Proste(...)wersje z jogurtem oraz mlekiem. Śmietanowiec to deser, w którym pieczony spód, możesz zastąpić biszkoptami lub herbatnikami. Dzięki temu powstanie śmietanowiec bez pieczenia, czyli jeszcze szybsza wersja tego ciasta. Przepis na śmietanowiec z galaretką jest jednym z wielu wersji tego popularnego ciasta

Kuchnia Na Wypasie
Wilgotne ciasto czekoladowe 108

Wilgotne ciasto czekoladowe, proste w przygotowaniu, bez miksera, w kilka chwil i do pieca. Gotowe można udekorować cukrem pudrem, polewą, lukrem, ja jednak dziś zrezygnowałam z wszelakich dodatków. A jest radocha! SMACZNEGO! Cudne, mokre ciasto czekoladowe z dodatkiem dżemu malinowego, no idealne do dzisiejszej kawy przy tym pięknym słońcu! Inspiracja tutaj . SKŁADNIKI: 125 g masła 250 ml mleka(...)pojemność 250 ml. Ciasto piekłam w keksówce o wymiarach 31 x 12 cm. Składniki w temp. pokojowej. PRZYGOTOWANIE: Masło rozpuszczam, studzę. Mąkę i sodę przesiewam. W misce mieszam rózgą suche składniki, dodaję mokre, mieszam do połączenia. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, wyrównuję. Piekę w temp. 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej

Zasmakuj Kuchni
Chleb - nigdy się nie nudzi 241

Ilość wody zależy od użytej mąki. Im więcej doświadczenia w pracy z ciastem chlebowym, tym lepiej poradzicie sobie z ciastem o większym stopniu nawodnienia. Takie jest delikatniejsze. Czas: - przygotowanie i zagniatanie: 15min. - wyrastanie: 60 + 15min  - pieczenie: 45min  Razem: 2godz.15min. Co do mąki, pierwsze chleby piekłam z mąki tortowej i żytniej żurkowej, bo innych w domu nie miałam(...)bez zarzutu. Najpierw mieszam tą samą łyżką, którą dodawałam miód, a potem wyrabiam ciasto kilka minut. Można użyć tu robota. Wyrabiam jakieś 8 minut. Na koniec biorę na dłoń łyżkę oliwy lub oleju  i całą kulę ciasta, także pod spodem gładzę rozprowadzając cały olej po pełnej powierzchni ciasta. Teraz wkładam miskę do termicznej torby i odkładam ciasto

I tu będę miała takie te
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą – przepis na ciasto Pleśniak 59

Dodajemy do nich żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier i ewentualnie ekstrakt zapachowy. Szybko zagniatamy ręką jednolite ciasto. Można je zagnieść również za pomocą robota kuchennego z mieszadłem do wyrabiania ciasta – ucieram wtedy najpierw masło i smalec z cukrem, następnie dodaję żółtka, a na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwa kawałki w proporcjach(...)piekarnika, układamy na nim rabarbar, następnie rozsmarowujemy bezę. Na nią ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto trzymane w zamrażalniku. Blaszkę wkładamy do piekarnika i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 C w trybie góra-dół. Kruche ciasto z rabarbarem i bezą – przepis na ciasto Pleśniak Zobacz przepisy na inne ciasta z rabarbarem: Szybkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem Szybkie

e-PrzepisyKulinarne
SZARLOTKA 130

twarde. Jedną połowę ciasta wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie rozwałkowujemy (najlepiej za pomocą szklanki). Pieczemy ciasto od 15 – 18 min w 185°C (bez termoobiegu) lub dłużej, aż ciasto się lekko zarumieni. Podczas pieczenia pierwszej warstwy ciasta przygotowujemy drugą. Na papierze do pieczenia można zrobić szkic formy. Na tak przygotowanym […] Artykuł

Słodki Pomysł
Tarta kawowa 153

momentu połączenia. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Gotowe ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i przekładamy to formy. Ciasto pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni (bez termoobiegu). Kiedy ciasto się upiecze wyjmujemy je i zostawiamy do wystygnięcia. Teraz przygotowujemy masę. Do garnuszka wlewamy śmietanki i zostawiamy do momentu zagotowania. Kiedy śmietanka

Kuchenne Wariacje
Tarta z rabarbarem i bezą 132

wypieki sezonowe Składniki na ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła 50ml zimnego mleka łyżka cukru pudru żółtko szczypta soli Składniki na mus rabarbarowy: 600-700g rabarbaru łyżka soku z cytryny 5 łyżek cukru (gdyby rabarbar był bardzo kwaśny dodać więcej)  Składniki na bezę: 2 białka (z lodówki) 100g cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej Wykonanie ciasta:  Mąkę, cukier puder(...)można dodać więcej cukru. Wykonanie ciast c.d.: Chłodne ciasto wyłożyć na blachę to tarty (można rozwałkować, lub wykładać kawałkami), nakłuć widelcem i nakryć folią aluminiową na której ułożyć obciążenie (fasoli, kulki do tarty). Piec 15 minut w temperaturze 190 stopni, a następnie ściągnąć folię aluminiową i piec jeszcze ok. 15 minut (do zrumienienia). Wykonanie bezy: Białka ubić na sztywno

Mania Wypiekania
Tarta z jabłkami pod bezą posypaną sezamem 147

schłodzić. Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Skrapiamy cytryną, dodajemy cukier, cynamon, rodzynki i wszystko razem mieszamy.  Ciasto wyciągamy z lodówki i wykładamy nim blaszkę na tartę o średnicy 26 cm i podpiekamy ciasto przez 15 minut w piecu. Jeżeli jest taka potrzeba można wysmarować blaszkę tłuszczem. Wyciągamy ciasto, wykładamy na nie jabłka i ponownie zapiekamy przez kolejne(...)mąkę ziemniaczaną cały czas miksując. Ubitą pianę wykładamy na jabłka i na sam koniec posypujemy górę sezamem. Tak gotowe ciasto ostatni raz wkładamy do pieca tym razem na 25 minut aż beza się zarumieni. Studzimy ciasto przez 10 -15 minut przy uchylonych drzwiczkach ale wyłączonym już piekarniku

W Moim Magicznym Domu
Jogurtowy murzynek 171

górnych wymiarach 12 cm x 35 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Do małej miski wsypujemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę, cukier z wanilią i całość mieszamy. Do dużej miski, w której będziemy ucierać ciasto, wkładamy masło i wsypujemy cukier. Masło z cukrem ucieramy mikserem, aż powstanie jasna i puszysta masa. Do utartej masy, cały czas ucierając, dodajemy(...)ucieramy, do połączenia się składników. Dodajemy jogurt i ucieramy, do połączenia się składników. Ciasto wylewamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je, aż osiągniemy efekt suchego patyczka. W temperaturze 175 stopni trwa to 45 minut. Ja piekę na grzałkach: dół + góra, bez termoobiegu. Ciasto posypujemy cukrem pudrem

Smak mojego domu
Tort bez laktozy, bez glutenu, bez jajek 118

olej, mleko ryżowe oraz agawę. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto podzieliłam na trzy części. Do jednej części dodałam kakao. Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam pierwszą część ciasta, bez kakaa. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp 180 °C, tortownicę z ciastem wstawiłam do piekarnika na 25 minut. Ciasto wypiekamy do tzw. suchego patyczka. Kolejne części

nietadieta
Proszek do pieczenia, soda oczyszczona czy amoniak? 144

wchłanianiu przez proszek do pieczenia wilgoci oraz zbrylaniu się tego środka. Jest to istotne, gdyż wchłonięta wilgoć może spowodować przedwczesną reakcję spulchniacza i podczas pieczenia będzie on nieaktywny. Stabilizatory sprzyjają też równomiernemu mieszaniu się proszku do pieczenia z pozostałymi składnikami ciasta. Ciasto Leśny mech Proszek do pieczenia stosowany jest do wypieku ciast ciężkich, zawierających dużą ilość(...)pieczenia działa podczas całego procesu przygotowania, to znaczy że do reakcji spulchnienia dochodzi zarówno na etapie zmieszania go ze składnikami płynnymi, jak i w trakcie pieczenia ciasta. Stabilność zachodzących procesów chemicznych sprzyja równemu wyrastaniu ciasta, co odróżnia działanie proszku do pieczenia od sody oczyszczonej, która gwałtownie reaguje jedynie na etapie mieszania składników. Przechowywany proszek do pieczenia

Trzeci talerz
Drożdżowa gwiazda betlejemska z makiem 95

drożdżowe ciasto podziel na 4 części, każdą rozwałkuj na blacie podsypanym mąką w kształt okręgu o średnicy 25 cm. Dużą blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na niech pierwszy okręć ciasta drożdżowego i rozsmaruj po nim 1/3 przygotowanej masy makowo – bakaliowej. Przykryć kolejnym plackiem i powtórzyć czynność jeszcze dwukrotnie. Wierzch zwieńczyć ostatnim krążkiem ciasta już bez masy(...)u00f3\u017c papierem do pieczenia. U\u0142\u00f3\u017c na niech pierwszy okr\u0119\u0107 ciasta dro\u017cd\u017cowego i rozsmaruj po nim 1\/3 przygotowanej masy makowo - bakaliowej. Przykry\u0107 kolejnym plackiem i powt\u00f3rzy\u0107 czynno\u015b\u0107 jeszcze dwukrotnie. Wierzch zwie\u0144czy\u0107 ostatnim kr\u0105\u017ckiem ciasta ju\u017c bez masy.","text":"Du\u017c

ProstePesto.pl
,,Pawi ogon pod bezą” 136

miodowe Mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier puder przesiewamy na stolnicę. Dodajemy margarynę i siekamy nożem. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Każde ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Ciasto miodowe pieczemy we wcześniej rozgrzanym piekarniku przez około 10-15 min w temperaturze 180-190ºC. Beza: W tym czasie białka ubijamy(...)wody. Studzimy. Gdy galaretka zacznie tężeć możemy ją wylać na ciasto (patrz podpunkt „Przełożenie”). Przełożenie Ciasto miodowe Połowa masy Rolady Pomiędzy rolady wylewamy tężejącą galaretkę i odstawiamy do stężenia galaretki najlepiej do lodówki. Druga połowa masy budyniowej Ciasto miodowe z bezą Smacznego

Podróż w kulinaria
Ciasto z jabłkami, bezą migdałową i bitą śmietaną 218

pieczenia Beza: 3 białka 100g cukru 3-4 krople aromatu migdałowego 50g płatków migdałowych Masa jabłkowa: 800g jabłek 450ml + 1/4 szklanki soku jabłkowego lub pomarańczowego 1 łyżeczka cynamonu 2 budynie waniliowe bez cukru 30g cukru (niekoniecznie) 2 łyżeczki cukru wanilinowego Dodatkowo: 300g śmietanki kremówki 30% 2-3 łyżki cukru pudru płatki migdałowe do posypania     Ciasto(...)wyłożonej papierem do pieczenia (ja wyłożyłam tylko dno) i wyrównać. Beza: 4. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając, dodawać cukier, mieszać, aż masa będzie gęsta i lśniąca. Dodać aromat, płatki migdałowe i wymieszać. Następnie pianę rozsmarować na cieście w tortownicy. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200oC na funkcji góra-dół przez około 35 minut. Piekłam

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania