ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:433/2544)

Beza podwójnie jagodowa i "Za nic w świecie" 179

Pieczenie jagodowego crème brûlée wiązało się z koniecznością wykorzystania pozostałych po nim kilku białek. Dlaczego zatem nie upiec kolejnej słodkości na bazie jagód? 😉 Sezon na

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik malinowy z musem czekoladowym, bez pieczenia 281

Składniki: (na tortownicę 18 cm) Spód: 150 g herbatników 35-60 g miękkiego masła- w zależności od herbatników- te bardziej maślane i wilgotne potrzebują mniej masła

KreatywnePiny
Sernik z kiwi i truskawkami, bez pieczenia 202

Składniki: (na tortownice o średnicy 18 cm) Masa serowa: 500 g serka homogenizowanego waniliowego, ja użyłam serka firmy President 35 g żelatyny- rozpuszczonej w 30 ml

KreatywnePiny
Sernik truskawkowy bez pieczenia 230

Składniki: (na tortownice o średnicy 18 cm) Masa serowa: 700 g serka homogenizowanego waniliowego, ja użyłam serka firmy President 35 g żelatyny- rozpuszczonej w 30 ml

KreatywnePiny
Sernik Snickers z peanut butter bez pieczenia 392

Składniki: (na  tortownicę o średnicy 18 cm bądź 2 kokilki- 2 serniki o średnicy około 11-13 cm) 450-500 g Twaróg dwukrotnie mielony (bądź

KreatywnePiny
Sernik wiśniowy bez pieczenia 382

 Składniki: ( na tortownicę 18-22 cm) Spód: 125 g maślanych, kruchych babeczek (w opisie przygotowanie znajduje się zdjęcie o jakie babeczki chodzi) - opcjonalnie możesz użyć

KreatywnePiny
Kopa Pszczyńska z bitą śmietanką i ulubionymi owocami, bez pieczenia :) 259

Kopa jest idealnym ciastem na lato, szczególnie dla osób które upał zniechęca do pieczenia ciast. Przepis wzięłam z głowy, a inspirację zaczerpnęłam od cioci mojego

Smakowy Raj
Sernik izaura z galaretką 131

przesiałam i wymieszałam z proszkiem do pieczenia. Następnie partiami wmiksowałam ją do masy czekoladowo - jajecznej. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę i drewniana łyżką wmieszałam ją ostrożnie do ciasta czekoladowego. Większą część ciasta przełożyłam do prostokątnej tortownicy o wymiarach 25x35cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Blachę z ciastem odstawiłam i zabrałam się za przygotowanie masy(...)tradycyjny twaróg). Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę i drewnianą łyżką wmieszałam ją do masy serowej. Masę serową wyłożyłam na ciasto czekoladowe. Na wierzch łyżką wyłożyłam pozostałe ciasto. Sernik piekłam godzinę w temp. 175 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu sernik przestudziłam w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, a następnie wyjęłam go na metalową

Waniliowe Improwizacje
Szarlotka z bezą i kruszonką 1160

jego 1/3 część i wkładamy do zamrażarki. Pozostałe 2/3 ciasta kroimy na mniejsze, płaskie kawałki i wykładamy nimi dno blachy (25x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ugniatamy dłońmi spód aby był równej grubości i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 10 minut. W tym czasie przygotowujemy bezę. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, następnie(...)cukru były prawie niewyczuwalne). Na sam koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną. Miksujemy. Na podpieczony spód nakładamy jabłka, na jabłka wykładamy bezę a na koniec ścieramy na wierzch na dużych oczkach tarki mocno schłodzone ciasto. Wkładamy ciasto z powrotem do piekarnika. Pieczemy w 170° przez 45 minut

Qchnia po prostu
Malinowe "niebo w gębie" 1068

odrobiną ciasta maślanego i chrupiącą migdałową bezą to gwarantuję ,że będziecie w siódmym niebie :) No i jak to u mnie tradycyjnie imieninowe ciasto musi być z malinami . Inspiracja ze strony (klik) Składniki : Ciasto : 100g miękkiego masła pół szklanki cukru (110g) 3  żółtka 3/4 szklanki maki (130g) pół łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa malinowa: 2 galaretki malinowe 2 szklanki(...)słodkie ciasta) 1 duży jogurt malinowy (330ml) 150g świeżych malin rozgniecionych widelcem 5 łyżeczek żelatyny 3 łyżki wody Beza: 3 białka  34 szklanki cukru (160g) 80g płatków migdałów Wykonanie : Ciasto: Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę , dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Przesiać mąkę z proszkiem , wymieszać dokładnie. Gotowe ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia

Malinowa Kawiarenka
SZARLOTKA KRUCHO-DROŻDŻOWA 175

minut, aż ruszą. ciasto: Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy zimne masło pokrojone na małe kawałki, szczyptę soli, cukier, jajka oraz rozczyn. Wyrabiamy gładkie ciasto. Ja wykorzystuję w tym celu hak miksera, ale można zagnieść ciasto ręcznie. Gotową masę dzielimy na 2 równe części. Jedną część ciasta rozwałkowujemy na stolnicy (na blacie) podsypując delikatnie mąką (ciasto lekko się klei), na wielkość(...)papierze do pieczenia i przenoszę na farsz odwracając papier z ciastem (tak jest najłatwiej, odklejam papier od ciasta i gotowe) Ciasto można nakłuć w kilku miejscach widelcem. Odstawiamy ciasto na ok. 15 minut do wyrastania. Blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok. 40 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu.  Upieczone

Smaczne Zdrowe
Muffinki piernikowe z powidłami 220

polecam. Składniki na 12 babeczek: 2/3 szklanki i 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka przyprawy korzennej do piernika pół łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g masła 55 g gorzkiej czekolady, posiekanej pół szklanki kakao 2 duże jajka 3/4 szklanki jasnego brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii pół szklanki kwaśnej śmietany(...)zmianę ze suchymi składnikami, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Połowę ciasta wyłożyć do papilotek, wyrównać. Na sam środek wyłożyć pełną łyżeczkę powideł. Przykryć pozostałą częścią ciasta czekoladowego, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC, bez termoobiegu, przez około 20 - 22 minuty, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, przestudzić na kratce. Polewa z mlecznej czekolady

Kubki smaku
babka na białkach z pistacjami 138

przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Miksujemy do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy je do ciasta. Delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy pistacje i mieszamy. Foremkę na babkę natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą. Do tak przygotowanej foremki przekładamy naprzemiennie raz ciasto bez dodatków a następnie ciasto z pstacjami

Domowy Smak Jedzenia
Jabłecznik z kokosem i bezą na kruchym cieście 1237

Zapraszam na pyszny jabłecznik z kokosem i bezą. Na kruchym cieście z jabłkami zagęszczonymi budyniem. Ciasto pięknie pachnie i apetycznie się prezentuje. Z przepisu otrzymamy dużą blaszkę ciasta, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień:). Do masy jabłkowej możemy dodać około 100g ulubionych bakalii, polecam orzechy włoskie lub rodzynki. Jabłecznik nie należy do szybkich w przygotowaniu, ale uważam(...)proszku bez cukru 1 szklanka soku jabłkowego 2 łyżeczki cynamonu 50g skórki pomarańczowej smażonej lub kandyzowanej Masa kokosowa: 200g wiórków kokosowych 1/2 szklanki mleka 3 łyżki cukru Beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie kisielu wiśniowego lub truskawkowego bez cukru Dodatkowo: cukier puder do posypania     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem

Mała Cukierenka
Jabłecznik z kokosem i bezą na kruchym cieście 611

Zapraszam na pyszny jabłecznik z kokosem i bezą. Na kruchym cieście z jabłkami zagęszczonymi budyniem. Ciasto pięknie pachnie i apetycznie się prezentuje. Z przepisu otrzymamy dużą blaszkę ciasta, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień:). Do masy jabłkowej możemy dodać około 100g ulubionych bakalii, polecam orzechy włoskie lub rodzynki. Jabłecznik nie należy do szybkich w przygotowaniu, ale uważam(...)proszku bez cukru 1 szklanka soku jabłkowego 2 łyżeczki cynamonu 50g skórki pomarańczowej smażonej lub kandyzowanej Masa kokosowa: 200g wiórków kokosowych 1/2 szklanki mleka 3 łyżki cukru Beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie kisielu wiśniowego lub truskawkowego bez cukru Dodatkowo: cukier puder do posypania     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem

Mała Cukierenka