ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:435/2544)

Kawowy torcik z malinami 147

Szybki torcik bez pieczenia z mascarpone i malinami. Składniki: 500 gram serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 2 śmietan-fixy Masa malinowa

Bajeczna Kuchnia
Racuszki na zsiadłym mleku z jabłkami. 162

wyczuwalne i widoczne kawałki jabłek dlatego takie dodałam, jak ktoś nie lubi morze zetrzeć na tarce ) Na rozgrzaną patelnie (ja używam zawsze teflonowej i piekę bez tłuszczu) kładziemy po pełnej łyżce ciasta, przekręcamy na druga stronę gdy zobaczymy bąbelki. Smażymy do zrumienienia z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem lub z ulubionym swoim dodatkiem. Smacznegooo

Gotowanie...to proste !
Śmietanowa chatka 242

wspaniała alternatywa do pieczonych ciast, to wersja ciasta na zimno, bez udziału piekarnika, doskonały deserek na zimno, do poobiedniej kawy taka porcyjka? - czemu nie?! Składniki: 3 paczki herbatników kakaowych  1 śmietana 30% 1 serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki soku z limonki 1 paczka wiórek kokosowych  polewa czekoladową  Wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem

kgwjanczewo
Makowiec z ciasta krucho-drożdżowego 213

cytrynową ,zagniatamy ciasto na jednolitą masę. Rozwałkowujemy je na grubość 4 mm ,na wierzch wykładamy masę makową pozostawiając na około po centymetrze ciasta bez masy. Zawijamy rulon i nakłuwamy szpikulcem (żeby nie popękało podczas pieczenia). Ciasto przekładamy do dużej keksówki i odstawiamy na 40 min w ciepłe miejsce. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C i pieczemy

R'n'G Kitchen
Clafoutis z czereśniami 119

jasną masę, dodaj do mącznej mieszanki i wymieszaj. Dolej śmietanę i kolejny raz wymieszaj. Blachę wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Na dnie blaszki ułóż czereśnie (bez soku). Zalej je przygotowanym ciastem. Piecz ok. 40-45 minut w temperaturze 180 stopni, aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów i się zarumieni.  Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw

Mania Wypiekania
Tarta z rabarbarem 145

wykładamy ciastem, pamiętając także o rantach formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wysypujemy na nie ceramiczne kuleczki lub suchą fasolę, aby ciasto w czasie pieczenia się nie wybrzuszało. Ciasto pieczemy przez około 10 minut (bez termoobiegu), po tym czasie zdejmujemy kuleczki i pieczemy kolejne 10 minut. Na podpieczony spód wykładamy krem budyniowy, a na kremie układamy plasterki rabarbaru. Tarte

Kulinarne przygody Gatity
Snikers 566

budyń. Gotowy budyń odstawić do wytudzenia przykrywając aby nie zrobił się kożuch. Następnie utrzeć masło i porcjami dodawać wystudzony budyń.  Do tortownicy w której piekło się ciasto przełożyć upieczony blat ciasta bez masy orzechowej. Wyłożyć krem budyniowy i przykryć drugim blatem z masą orzechową, orzechami do góry. Tortownicę przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki

Monia miesza i gotuje
Pizza z rukolą, szynką parmeńską, oliwkami i mozzarellą 313

Pomidorki koktajlowe kilka Czarne oliwki kilka Rukola garść Składniki na ciasto do pizzy http://kulinarneprzeboje.pl/2013/02/03/domowa-pizza-ciasto-na-pizze-jak-z-pizzerii-przepis-podstawowy-hausgemachte-pizza-das-grundrezept/ Sos do pizzy http://kulinarneprzeboje.pl/2013/08/04/sos-pomidorowy-do-pizzy/ Wykonanie: Przygotować ciasto na pizzę (link do przepisu) – bez pieczenia. Przygotować sos do pizzy (link do przepisu) Mozzarellę pokroić w plasterki, a oliwki i pomidorki na pół. Nagrzać […] The post Pizza z rukolą, szynką

Kulinarne Przeboje
Ciasteczka cantuccini z orzechami laskowymi 150

dłonią.  Wałki z ciasta układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Pomiędzy wałeczkami zostawiamy odstępy, ponieważ podczas pieczenia ciasto urośnie. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w 200 stopniach: grzałka góra + dół, bez termoobiegu.  Po wyjęciu z piekarnika ciasto lekko studzimy. Wałki delikatnie przekładamy na deskę do krojenia i jeszcze ciepłe

Smak mojego domu
Kruche ciasteczka z bezą i orzechami wg siostry Anastazji 44

wyboru;) Ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 250 g masła 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 1 białko 120g cukru pudru Dodatkowo: orzechy włoskie Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie wałkujemy je dosyć cienko na lekko podsypanym mąką blacie. Białko ubijamy na sztywną(...)pianę. Pod koniec stopniowo dodajemy przesiany cukier puder. Okrągłą niedużą foremką lub kieliszkiem wykrawamy ciastka, przenosimy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i na każdym ciasteczku rozprowadzamy pianę z białka (około 1/2 łyżeczki wykładamy na środek ciasteczka i zataczając łyżeczką koła, rozprowadzamy piankę po ciasteczku; przy samych krawędziach pozostawiamy puste miejsce). Na wierzchu układamy orzechy (połówki lub orzechy

Smaki Na Talerzu
Charlotte malinowa 1093

harlotte to banalny i szybki w przygotowaniu deser, który sprawdzi się idealnie na wszelkie okazje. Jako że to ciasto  nie wymaga pieczenia, wprost nie może się nie udać. Przygotowanie Charlotte zajmuje około 15 minut. Wystarczy umiejętnie ułożyć biszkopty, ubić kremówkę i wymieszać z owocowym musem. Reszta to oczekiwanie, aż krem stężeje. Ale na pocieszenie powiem Wam, że nawet(...)Ciasto wstaw z powrotem do lodówki na kolejne pół godziny do godziny (najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy jest już gotowe). Gdy galaretka stężeje, wierzch deseru ozdób malinami i bitą śmietaną za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego. Między maliny możesz dodatkowo poukładać listki mięty. Gotową Charlottę wyjmij z foremki, przełóż na paterę i zwiąż delikatnie wstążką (tylko w celach dekoracyjnych, ciasto bez

Food Square
Kremowy Przekładaniec z Bezą i Malinami 123

owocami. Maliny w cieście działają orzeźwiająco. Beza, na wierzchu każdego z blatów jest chrupiąca. Całość przełożona (nie)zwykłym kremem śmietankowym z dodatkiem dżemu mailowego nadaje ciastu inny wymiar smakowy i wprowadza w zachwyt z kolejnym kęsem. Bardzo polecam. Zaskoczcie i wprowadźcie w zachwyt swoich znajomych i rodzinę tym oto ciastem. Składniki na ciasto: 200 g masła 200 g cukru kryształu(...)pieczemy (patrz wyżej). Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 4 łyżki dżemu malinowego Serek mascarpone i śmietanę umieszczamy w misie miksera. Ubijamy na sztywno. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta rozsmarowujemy dżem malinowy. Na warstwę dżemu wykładamy krem. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Dekorujemy dodatkowo malinami i płatkami migdałów. Źródło (ze zmianami): bbcgoodfood.com The post Kremowy Przekładaniec z Bezą

Made By Mom And Son
Zdrowsza karpatka- przez góry i doliny do serducha 152

papierem do pieczenia. Jedną część ciasta wyłóż łyżką na blachę, następnie za pomocą płaskiej łopatki (np. silikonowej), rozprowadź ciasto po blaszce. Łopatkę co chwilę należy wkładać do ciepłej wody, aby ciasto za bardzo się nie kleiło.  Piecz przez 30 minut na złoty kolor. W trakcie pieczenia pod żadnym pozorem nie otwieraj piekarnika, bo inaczej ciasto opadnie! Uwaga(...)mniejszych foremkach ciasto będzie potrzebowało dłuższego pieczenia! Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika, odczekaj kilka minut, a następnie zdejmij placek z blaszki. Blaszkę umyj i osusz, powtórz pieczenie drugiego placka. Krem: Ugotuj budynie: w szklance mleka rozprowadź proszki budyniowe i ksylitol, resztę mleka dobrze zagotuj, wlej mleko z rozpuszczonym proszkiem i mieszaj, aż budyń będzie miał gładką konsystencję

Smiling Shrimp
Zdrowsza karpatka- przez góry i doliny do serducha 477

pieczenia. Jedną część ciasta wyłóż łyżką na blachę, następnie za pomocą płaskiej łopatki (np. silikonowej), rozprowadź ciasto po blaszce. Łopatkę co chwilę należy wkładać do ciepłej wody, aby ciasto za bardzo się nie kleiło.  Piecz przez 20 - 25 minut na złoty kolor. W trakcie pieczenia pod żadnym pozorem nie otwieraj piekarnika, bo inaczej ciasto opadnie! Uwaga(...)mniejszych foremkach ciasto będzie potrzebowało dłuższego pieczenia! Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika, odczekaj kilka minut, a następnie zdejmij placek z blaszki. Blaszkę umyj i osusz, powtórz pieczenie drugiego placka. Krem: Ugotuj budynie: w szklance mleka rozprowadź proszki budyniowe i ksylitol, resztę mleka dobrze zagotuj, wlej mleko z rozpuszczonym proszkiem i mieszaj, aż budyń będzie miał gładką konsystencję

Smiling Shrimp
Ciasto z jabłkami i budyniem posypane kruszonką 228

Link do filmu z przepisem na: Ciasto z jabłkami i budyniem Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciasto (ciasto można przygotować ręcznie lub miksera): Na blat wysypuję mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, dodaję dobrze schłodzony tłuszcz (pokrojony) i pocierając dłońmi łączę ze sobą składniki. Następnie dodaję żółtka, śmietanę i zagniatam ciasto. Gotowe ciasto zawijam w folię spożywczą i odkładam(...)podpiekanie ciasta: Schłodzone ciasto wykładam na blat podsypany mąką i rozwałkowuję na wielkość foremki. Następnie przekładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wyklejam dno ciastem. Ciasto nakłuwam nożem lub widelcem i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na drugą od dołu półkę i podpiekam około 20 minut (piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania