Pleśniak z jagodami, klasyka!

Pleśniak z jagodami, klasyka!

Pleśniak z jagodami, klasyka!

Dzisiaj proponuję Wam przepis na szybkiego pleśniaka z dżemem jagodowym, który doskonale nada się do jesiennej kawy.  Spód:  - 450 g mąki pszennej - 5 żółtek (białka zostawić do bezy) - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 250 g masła - 3 łyżki śmietany - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 łyżeczka cukru wanilinowego Wszystkie składniki dodałam do miski i energicznie zagniotłam. Gotowe ciasto podzieliłam na dwie części, jedną z nich wyścieliłam blaszkę o wymiarach  26 x 40 cm posmarowaną wcześniej masł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Receptura smaku

Autor

Katarzyna Rysz

Kasia. Farmaceutka, miłośniczka zdrowych słodkości i smacznego gotowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, z jagodami, pleśniak, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto owocowe, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto

Inne przepisy z Receptura smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.