ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:331/2544)

Bezowiec z rabarbarem 131

smak bezy i kwaskowaty rabarbar to według mnie połączenie doskonałe. Moja córka też pokochała to ciasto. Mam nadzieję, że kiedyś ona będzie miała tak miłe wspomnienia z domowymi wypiekami jakie mam ja :) Bo tylko dzięki mamie moje wspomnienia pachną domowym ciastem :) Ciasto kruche: 2 szkl mąki pszennej 150 g zimnego masła lub margaryny łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl(...)zgęstnieje. Lekko przestudzić. Ciasto rozwałkować trochę więcej niż wielkość blaszki (24x36cm). Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć ciasto, zostawiając ok 2 cm brzeg. Nakłuć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 20 minut. Wyjąć ciasto, posmarować kisielem rabarbarowym i wyłożyć pianę. Beza: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i miksować aż piana będzie

Smakołyki Asi
Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem 62

Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem pierwszy raz jadłam na urodzinach mojej przyjaciółki Iwonki, zrobiony by ł przez jej narzeczonego Ciasto jest super i na pewno

KuchniaWeDwoje.pl
Wafle mocno kakaowe 141

Wafelki są zawsze u nas mile widziane. Dzieciaki je uwielbiają! Na Święta moja mama też robi wafla. Nawet najbardziej wyszukane ciasto nie będzie tak chętnie jedzone

Kuchnia domowa Ani
CIASTO MAXI KING 629

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego a potem nie możecie się powstrzymac przed tego jedzeniem,bo tak kochacie słodycze to ciasto jest dla Was idealne.Ja zafascynowana

Z Majeczką w kuchni
Sernik z brzoskwiniami 107

margaryny 1 op. budyniu waniliowego Dr.Oetker 165 g cukru (3/4 szklanki) 250 g brzoskwiń (puszka) SKŁADNIKI BEZA: 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 szt. białek 3 łyżki cukru 1. Przygotowanie ciasta. Do mąki dodajemy margarynę, żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia. Całość ucieramy na jednolitą masę i wkładamy do lodówki. 2. Przygotowanie masy. Twaróg ucieramy z cukrem, masłem(...)ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier oraz mąkę i przez chwilę ubijamy. 4. Spód tortownicy (średnica 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia . Na spód tortownicy wykładamy 2/3 ciasta a na ciasto wykładamy masę i owoce. Kolejną warstwą jest beza którą wykładamy na masę z owocami. 5. Pozostałą 1/3 części ciasta ścieramy na tarce tworząc kruszonkę. 6. Pieczemy w piekarniku ustawionym

karolgotuje
Sernik pomarańczowy bez pieczenia 4556

sokiem pomarańczowym i polewą pomarańczową. Za oknem powoli zwiększa się temperatura powietrza, wiosna już przyszła, a przynajmniej zagląda do nas coraz odważniej, tak więc chętniej będziemy sięgać po ciasta bez pieczenia, które nie wymagają nagrzewania piekarnika (a przy tym nagrzewania kuchni) i są podawane na zimno, a więc chłodzą nas, gdy na zewnątrz jest coraz cieplej. Przepis można

Smakołyki Bereniki
Warsztaty z Sebastianem Olmą - Cisowianka. Gotujmy zdrowo bez soli. 144

deser. Czekoladowe ciasto z musem z malin i z miętą. To było dla mnie wyzwanie, bo wiadomo, że ciasto to laboratorium. Trzeba dokładnie odmierzyć składniki, aby nie wyszedł zakalec. A ciasto to było BEZ sody, BEZ proszku do pieczenia, BEZ drożdży.   Wyrosło i było bardzo smaczne. Nie wiem jak On (SO) napisał ten przepis

AZgotuj!
Bezglutenowo 136

theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Już od dłuższego czasu piekę różnego rodzaju pieczywo, wypieki, ciasta ale nigdy nie piekłam ciast ani pieczywa bezglutenowego.   Na dodatek bez użycia drożdży, proszku do pieczenia czy sody. Oprócz tego wypieki muszą być również bezmleczne oraz bez dodatku miodu czy białego cukru. Powiem szczerze

W garach u Gosi
Delicja brzoskwiniowa 189

brzoskwinie to smak pełnego lata, słodki zapach i sok cieknący po rękach. Mają wspaniały, orzeźwiający smak. Najchętniej jemy je na surowo, bez dodatków, ale warto przygotować z nich oryginalny deser. Na niedzielne popołudnie przygotowałam delikatne i lekkie ciasto pełne brzoskwiń. Robi się je na prawdę szybko i niestety równie szybko znika. Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania(...)kremówki 100 g cukru pudru ** 1,5 łyżeczki żelatyny Mus brzoskwiniowy 600 - 650 g dojrzałych brzoskwiń * 1 galaretka brzoskwiniowa Przygotowanie Spód Formę o wymiarach 26x18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka rozdrabniamy w blenderze. Masło rozpuszczamy, dodajemy do ciastek i mieszamy łyżką do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Masę przekładamy do formy, dokładnie dociskamy masę do formy i wyrównujemy. Gotowy

Wędrówki po kuchni
Biszkopt idealny – najlepszy przepis. Biszkopt rzucany. 2801

Biszkopt idealny – najlepszy przepis. Biszkopt rzucany – czyli najlepszy biszkopt do ciast i tortów! Nie opada, a smakuje wyśmienicie! W dodatku jest bez użycia proszku do pieczenia i innych ulepszaczy :) Przepis widniał na blogu już w 2013 roku, ale zdjęcie było masakryczne i opis też do końca nie kompletny – teraz wzbogaciłam go o cenne wskazówki ;) Wysokość(...)wyłączyć mikser) i dodawać stopniowo przesiane mąki (i wymieszać całość łyżką tylko do czasu połączenia się składników). Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (ale tylko na dnie blaszki, boków nie należy niczym wykładać ani smarować). Wylać do blaszki ciasto. Piec w temperaturze 160 – 170ºC około 25 – 40 (dłużej jeśli używamy formy wysokiej i o mniejszej średnicy, krócej jeśli

Kulinarne Przeboje
CIasto z jabłkami i masą truskawkową według Siostry Anastazji 721

Ostatnio nie mam zbyt wiele czasu na pieczenie, dlatego najczęściej piekę teraz szybkie łatwe ciasta. Jednak niedawno pokusiłam i przygotowałam takie warstwowe, pyszne ciasto według przepisu Siostry Anastazji. Ciasto wyszło naprawdę baaaardzo pyszne! Kruche ciasto z jabłkami, mus truskawkowy, beza a wszystko to przeplatane masą śmietanową. Mówię Wam pychota!   Ciasto jabłkowe:   300g mąki pszennej,  50g masła(...)jabłek. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać jajka, cukier i stopione, przestudzone masło. Zagnieść gładkie ciasto. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Na dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o wym. 25x37cm wyłożyć połowę ciasta, starte jabłka oraz rozwałkowaną drugą część ciasta. Piec około 30-35 minut w temp. 180st. Masa

Z miłości do słodkości
Tarta Niebo z borówkami i bezą / Heaven Tart with Blueberries and Meringue 103

zimne, jeśli ciasto jest zbyt kruche, należy dolać troszkę bardzo zimnej wody). Zagniecione w kulę ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować (ok.4 mm, najlepiej robić to między dwoma kawałkami papieru do pieczenia lub folii) i przełożyć do formy na tartę  (można też wylepić formę ciastem bez wałkowania(...)zjeżdżaniu boczków), piec w 180 stopniach ok. 10-15 minut, a następnie zdjąć obciążenie i piec do zarumienia (ja piekę bez obciążenia w sumie 15-20 minut, ale należy przy tym pilnować ciasta, by nie tworzyły się bąble i ciasto nie wyrastało - w tym przypadku można bardzo delikatnie przebić bąble widelcem).   Przygotować krem: śmietankę ubić na sztywno

Lekcje w kuchni

Proponowane wyszukiwania