ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:324/2544)

Ciasto Malinowy Sen 162

połowę, sugerując się komentarzem jednej z czytelniczek. Dlatego też polecam piec ciasto w formie o wymiarach 23x23cm . Jeśli jednak macie mniejszą formę, to radzę upiec ciasto z  3/4 porcji . Składniki na galaretkę, krem i frużelinę pozostają bez zmian. Składniki: 100 g masła, w temperaturze pokojowej 160 g cukru 2 jajka(...)mąkę z proszkiem do pieczenia. Szpatułką lub rózgą kuchenną delikatnie mieszamy całość do momentu połączenia się składników. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach 20x20cm (polecam większą formę: 23x23cm) , wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy od 35 do 45 minut w 175°C (bez termoobiegu) , lub dłużej

Słodki Pomysł
Jogurtowiec z truskawkami 268

oknem nie sprzyja pieczeniu, dlatego dziś postanowiłam zrobić ciacho bez pieczenia, oczywiście z truskawkami, bo trzeba je wykorzystać maksymalnie póki jeszcze są. Pomysł był prosty - jogurt grecki i truskawki, co z tego wyszło możecie zobaczyć na zdjęciach. Co do smaku to zdecydowanie lekkie ciasto, niezbyt słodkie, mocno truskawkowe, posmakuje małym i dużym łasuchom.  Składniki

Cynamonowe szczęście
Pierniczki 104

Trudno wyobrazić sobie grudzień bez pieczenia pierników. Dekorowanie gotowych wypieków to niemała frajda dla dzieci i dorosłych. Pierniczki z podanego przepisu nadają się do spożycia od razu po upieczeniu. Są niezwykle miękkie i aromatyczne! Lista zakupów ( na około 50 sztuk ) 400 g mąki pszennej 2 jajka 130 g cukru pudru 100 g masła, roztopionego 100 g miodu, najlepiej(...)misce, a następnie wymieszać i wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Nawet jeśli wyjdzie klejące, nie dodawać więcej mąki.   Krok drugi : ciasto przełożyć na stolnicę i rozwałkować na grubość około 4 mm. Do podsypywania należy używać minimalną ilość mąki. Tyle, aby móc bez rozrywania odklejać kształty pierników. Piec w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Do dekorowania gotowych

Proste-przepisy.pl
Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki 172

sobotę. Na święta też będzie idealne. Ciasto pyszne, kruche, masa idealna. Naprawdę warto. Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki CIASTO: 3 szklanki mąki pół szklanki cukru pudru 1 kostka margaryny 6 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia BEZA: 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 6 białek DODATKOWO: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki(...)brytfannę wysmarowaną margaryną i wyłożyć na każdą część po połowie słoiczka dżemu.  Przygotować BEZĘ: białka ubić, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Ubijać do powstania zwartej bezy. Wyłożyć po połowie na ciasto. Piec każdy z ciast w 175st. C po 40 minut.  KREM: Szklankę mleka zagotować z cukrem, drugą szklankę zmiksować z żółtkami i mąkami, dodać do gotującego się

Gotuję Testuję
Ciasto biszkoptowe Malinowa Zuzia bez pieczenia 210

  Delikatne, rozpływające się w ustach ciasto z pachnącymi malinami, galaretką i lekkim kremem śmietanowym z mascarpone, polecam każdemu łasuchowi. Ciasto nie jest słodkie, więc można

Bułka z Chlebem
Fit ciastka jabłkowe bez pieczenia, bez cukru 131

Chrupiące, zdrowe FIT Ciastka jabłkowe bez pieczenia . Ciastka bez mąki, cukru, jajek czy mleka. Prosta, pożywna i błyskawiczna w przygotowaniu przekąska dla wszystkich

Moja Delicja
KRUSZON, SKUBANIEC Z AGRESTEM I PORZECZKAMI 251

agrestu - czerwone porzeczki (świeże lub mrożone) Schłodzone ciasta ścieramy każde osobno na dużych oczkach tarki. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia warstwami: warstwa ciasta jasnego, następnie ciasto ciemne i ciasto jasne. Na ostatniej warstwie kruchego ciasta rozkładamy odsączone kulki agrestu oraz świeże lub mrożone porzeczki. Masa bezowa: - 5 białek - 250g cukru trzcinowego lub zwykłego W misie miksera ubijamy(...)gumiasta, dlatego daję cukier trzcinowy) i dokładnie ubijamy. Masa powinna gładka i szklista. Gotową, sztywną masę bezową wykładamy, przykrywamy nią owoce. Na bezie rozsypujemy schłodzoną kruszonkę. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok.35 bez termoobiegu, na programie góra-dół lub ok.25-30 z termoobiegiem. Blaszkę wystawiamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Po schłodzeniu ciasto polewam

Smaczne Zdrowe
Jogurtowa panna cotta z kawą. 101

Jogurtowa panna cotta z kawą. Jeśli szukasz swojego przeboju kawowego w formie deseru , to ta panna cotta powinna znaleźć się na szczycie Twojej listy deserów . Minimum

Zdrowy Styl Joanny
Malinowo - bananowy deser bez pieczenia 129

Ekspresowy ale niezwykle smaczny deser owocowy. Do kawki, hertabki czy bez większej okazji.  Sam krem malinowy jest przepyszny, delikatny jak pianka idealny właśnie do

Życie zaczyna się w kuchni
TRUSKAWKOWA PIANKA Z GALARETKĄ NA GOFROWYM SPODZIE 116

Wczoraj popiekłam dla rodzinki gofry. Z racji tego, że kilka mi zostało, postanowiłam dziś wykorzystać je jako spód do ciasta. Szybka i pyszna pianka ze śmietany

Zrób to smacznie
Tarta z borówkami. Bez pieczenia! 189

          Kiedy po pracy nie ma obowiązków, to przychodzi taki moment, że zaczyna się myśleć i tworzyć nowe

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto jak 3 BIT 275

Dziecko o tego 3 BIT`a prosiło mnie już od bardzo dawna. Ja nie wiem dlaczego zwlekałam z tym ciastem tak długo, nie jest ani trudne

Blondynka Gotuje
Ciasto śmietanowe z rabarbarem-przepyszne, jak sernik +FILM 127

rewelacyjne ciasto z rabarbarem. Sezon na rabarbar w pełni, więc takie ciasto jest jak najbardziej na czasie. Jest to ciasto śmietanowe, smakuje ono jak sernik ale nie używamy do niego sera.  Jest to zdecydowanie jedno z moich ulubionych ciast  z rabarbarem. Robi się je łatwo i przyjemnie.  Zapraszam też na film  z wykonaniem tego ciasta krok(...)Rabarbar dajemy na sitko by usunąć sok, następnie wykładamy go na podpieczone ciasto.  Na rabarbar wykładamy masę śmietanową.  Ciasto z zamrażarki trzemy na tarce i wykładamy na masę śmietanową. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez temoobiegu i pieczemy ok 45 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy ciasto

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Malinowa chmurka wg Aleex (TM5) 415

pyszniejszych ciast! Jeśli jeszcze jej nie piekliście, nie czekajcie. Naprawdę warto ją zrobić. Uwaga: bezę najlepiej upiec dzień wcześniej i przechowywać w piekarniku do następnego dnia kolejnego. Ciasto kruche również można przygotować dzień wcześniej i pozostawić w lodówce. Składniki na ciasto kruche: • 3 żółtka • 30 g cukru pudru • pół łyżeczki proszku do pieczenia • 1 cukier wanilinowy • 150 g mąki(...)wałkując wałeczkiem lub szklanką ułożoną na boku). 11. Wyrównać, ponownie schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przed samym pieczeniem ponakłuwać widelcem. 12. Piec w temperaturze 180 ºC przez około 15 minut lub krócej, do zezłocenia i wypieczenia ciasta. Wyjąć, wystudzić. 13. Przygotować galaretkę. 14. Jeśli używacie malin mrożonych, najlepiej wcześniej rozmrozić na durszlaku. 15. 3 malinowe galaretki rozpuścić

W mojej kuchni