ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:326/2544)

Strucla z dżemem 119

kolejny przepis na pyszne ciasto. Tym razem jest to ciasto może trochę nietypowe, bo jest to niby tradycyjne strucla, ale z ciasta kruchego. W każdym razie ja takie ciasto robiłam i jadłam pierwszy raz. Mimo to, ciasto bardzo mi posmakowało, więc na pewno nie będzie to pierwszy i ostatni raz. Zdecydowałam się na zrobienie takiego ciasta, ponieważ chciałam zrobić coś(...)ciasto przełożyłam na blat posypany mąką i rozwałkowałam na prostokąt o wymiarach ok. 30x40cm i grubości ok. 0,5cm. Rozwałkowane ciasto posmarowałam równomiernie dżemem i zwinęłam w roladę. Zwinięte ciasto przełożyłam do prostokątnej formy keksówki o wymiarach 30x12cm, wyłożonej papierem do pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Blachę z ciastem wstawiłam do piekarnika. Ciasto piekłam 50 minut w 180 stopniach bez

Waniliowe Improwizacje
Tort urodzinowy bez pieczenia z malinami i białą czekoladą 63

Przepyszny i szybki przepis na tort urodzinowy, który wygląda bosko i nie wymaga pieczenia. Klasyczny śmietankowy smak połączony z białą czekoladą i malinami sprawia, że

Słodki Blog
Tarta kawowa z malinami podana z angielskim porterem 190

Tarta grzechu warta ;) Bez pieczenia, kawowa, bardzo kremowa i delikatna. Doskonale smakuje podana z angielskim porterem, te smaki wspaniale się uzupełniają. Przysłowiową kropką nad i, są tutaj maliny, które wspaniale przełamują słodycz ciasta. Polecam, bardzo! Składniki na spód: 140 g ciasteczek owsianych 70 g roztopionego masła Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Masą wyłożyć dno formy

Domowa cukiernia Ewy
Wafle z masą orzechowo - kakaową 347

Koniec karnawału, a więc musi być coś słodkiego. Od jutra gro osób nie będzie jeść słodyczy ani piec ciast. U nas będzie podobnie, tylko w marcu

Kuchnia domowa Ani
Babka piaskowa od Polskie Młyny 102

Uwielbiam piec ciasta. Czasem sięgam po sprawdzone i przetestowane przez setki osób przepisy. Czasem tworzę własne przepisy, najczęściej z tego co znajdę w kuchni. A jeszcze czasem korzystam z gotowych mieszanek do wypieku ciast. Po takie ciasta sięgam z kilku powodów. Najczęściej wtedy gdy zależy mi na pewnym efekcie końcowym, bo te ciasta zawsze się udają i zachwycają smakiem. Czasem(...)kominem o średnicy 18-20cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170 stopni. Wstawiamy ciasto i pieczemy ok. 50-60minut bez termoobiegu na grzaniu góra-dół na środkowej półce piekarnika. Pod koniec pieczenia ciasto można sprawdzić patyczkiem czy nie jest surowe. Po upieczeniu ciasto studzimy na metalowej kratce. Przed podaniem wyjmujemy z formy. Babkę piaskową

Waniliowe Improwizacje
Ciasto Seropianka: serowo-cytrynowa pianka na biszkoptach 138

Napiszę tak: Przepis skradziony z bloga: klik   tak ciasto smacznie wyglądało że musiałam je zrobić :) Muszę przyznać ,że autorce przepisu bo tak trzeba przyznać, pianka wyszła o wiele wyższa ale to pewnie dlatego ,ze ja poskąpiłam w białkach bo mi nad zwyczajniej w świecie ich brakło... dlatego warto wejść zobaczyć jak wyszło autorce ciacho. Podam oryginalne składniki(...)wyciśniętym z cytryny. Na prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy herbatniki, jeden obok drugiego i wylewamy naszą gotową masę. Ciasto pieczemy w temp 160 -170* C przez około 45 minut. Po tym czasie ciasto wykładamy z pieca i ubitą wcześniej beze ( zmiksowanie białek z cukrem "beza") wykładamy na ciasto i ponownie w tej samej temperaturze wkładamy do pieca

W Moim Magicznym Domu
The Best of 2014 / Przepisy na sylwestra 196

Szybkie batoniki bez pieczenia  / 5. Krem mleczny  / 6. Ciasteczka z kawałkami czekolady  / 7. Ciasto bananowe z kajmakiem  / 8. Smoothie bananowe  / 9. Makowiec krucho-drożdżowy  / 10. Miodownik  / 11. Domowy twaróg (metoda szybka)  / 12. Kukurydziane kruche ciasto bez glutenu   Moje ulubione przepisy (poza

Słodkie Przyjemności
Ciasto łaciate z malinami 107

powoli olej i napój gazowany pomarańczowy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej miski ciasta dodajemy kakao, do drugiej opłukane i posypane mąką rodzynki, mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką wlewamy na przemian jasne i ciemne ciasto, na górę wrzucamy mrożone maliny. Pieczemy w temp. 180 C grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu przez około 50 minut(...)Jednym pieczenie tego ciasta zajęło 40 minut, innym gotowe na “suchy patyczek” były po 60 minutach, z pewnością zależy to od rodzaju i mocy piekarnika. Sprawdzajcie po 45 minutach na tzw. “suchy patyczek”. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Ciasto ze śliwkami 123

studzimy. Jajka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy ostudzone masło i składniki sypkie.  Ciasto wylewamy do formy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układamy połówki śliwek bez pestek.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 35 minut.  Po tym czasie posypujemy je kruszonką i pieczemy jeszcze około 15 minut. (kruszonka

Bon appetit mon amie
Szarlotka z bezą i kruszonką. 84

Szarlotka z bezą i kruszonką. Kawałeczki jabłek , kruchy spód, przepyszna beza i kruszonka, tym cudownym ciastem możemy się delektować i powrócić do lat słodkiego i beztroskiego dzieciństwa. Nasze domowe ciasto z jabłkami z pewnością okaże się najlepszym domowym ciasto z jabłkami. Ciasto wypełnione pysznym jabłkowym nadzieniem z dodatkiem delikatnej bezy . Ta szarlotka jest esencją prostoty. Jabłko jest bogate w takie(...)mąkę kukurydzianą i mieszamy. Spód ciasta podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C i pieczemy przez 15 minut. Wyciągamy spód i kładziemy jabłka, następnie bezę a na wierzch ścieramy na tarce ciasto z zamrażarki. Ciasto pieczemy przez 45 minut w 180°C. Ta pyszna domowa szarlotka daje nam prawo do przechwalania się „zrobiłam to sama od podstaw”, a jednocześnie wykonanie

Zdrowy Styl Joanny
Galette des rois - francuska tarta migdałowa na Święto Trzech Króli 116

migdałów (najlepiej bez skórki) 100 g masła w temperaturze pokojowej 100 g cukru 2 jajka w temperaturze pokojowej kilka kropli aromatu migdałowego 1 cały migdał lub ziarnko fasoli Do posmarowania ciasta: 1 żółtko 1 łyżeczka mleka * PRZYGOTOWANIE Ciastem francuskim wyłóż spód formy na tartę i odkrój boki. Możesz również wyciąć okrąg na papierze do pieczenia. Przygotuj  frangipane(...)skleić. W przypadku tarty pieczonej bez foremki brzegi warto posmarować zimną wodą — ciasto lepiej się wtedy klei. Wierzch galette des rois posmaruj żółtkiem roztrzepanym z odrobiną mleka. Jeśli chcesz, ciasto możesz delikatnie ponacinać, aby nadać mu dekoracyjny kształt. Pamiętaj jednak, aby nie przekroić ciasta, bo frangipane wydostanie się na wierzch. Galette des rois piecz w piekarniku nagrzanym do 180ºC

Food Square
Chatka Puchatka 4419

Dla jednych Chatka Puchatka, dla innych domek Baby Jagi – czyli jak w prosty sposób przygotować bajkowe ciasto! Chatka Puchatka, tudzież domek Baby Jagi, dla wielu

kurkanielotka.pl
Sernik truskawkowy na zimno 153

Sernik na zimno jest moim ulubionym deserem w upalne dni. Chłodzi, orzeźwia i zawiera pełno owoców. Ciasto z tego przepisu jest lekkie, puszyste i delikatne dzięki

AleTorcik
Napoleonka na herbatnikach 13248

Dziś na szybko zrobiłam napoleonkę na herbatnikach w sam raz będzie do niedzielnej kawy. S amo ciasto jest banalnie proste, szybkie i bardzo pyszne. Polecam

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania