ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:325/2544)

BANANOWE BABECZKI bez pieczenia (wegańskie i bezglutenowe!) 308

Masz ochotę na szybką przekąskę dodającą energii – na przykład po treningu – lub pożywne i oryginalne śniadanie? Bananowe babeczki to właśnie Ci zaoferują! Są wegańskie

Via Gusto
DELIKATNY SERNIK NA KRUCHYM CZEKOLADOWYM SPODZIE, Z MALINAMI 328

    Mój ulubiony sernik na kruchym czekoladowym spodzie w wersji wiosennej z dodatkiem malin. Jak dla mnie jeszcze smaczniejszy, taka mała odmiana. Uprościłam także procedury

Smaczne Zdrowe
Bezowiec z rabarbarem 165

smak bezy i kwaskowaty rabarbar to według mnie połączenie doskonałe. Moja córka też pokochała to ciasto. Mam nadzieję, że kiedyś ona będzie miała tak miłe wspomnienia z domowymi wypiekami jakie mam ja :) Bo tylko dzięki mamie moje wspomnienia pachną domowym ciastem :) Ciasto kruche: 2 szkl mąki pszennej 150 g zimnego masła lub margaryny łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl(...)zgęstnieje. Lekko przestudzić. Ciasto rozwałkować trochę więcej niż wielkość blaszki (24x36cm). Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć ciasto, zostawiając ok 2 cm brzeg. Nakłuć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 20 minut. Wyjąć ciasto, posmarować kisielem rabarbarowym i wyłożyć pianę. Beza: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i miksować aż piana będzie

Smakołyki Asi
Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem 101

Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem pierwszy raz jadłam na urodzinach mojej przyjaciółki Iwonki, zrobiony by ł przez jej narzeczonego Ciasto jest super i na pewno

KuchniaWeDwoje.pl
Wafle mocno kakaowe 172

Wafelki są zawsze u nas mile widziane. Dzieciaki je uwielbiają! Na Święta moja mama też robi wafla. Nawet najbardziej wyszukane ciasto nie będzie tak chętnie jedzone

Kuchnia domowa Ani
CIASTO MAXI KING 659

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego a potem nie możecie się powstrzymac przed tego jedzeniem,bo tak kochacie słodycze to ciasto jest dla Was idealne.Ja zafascynowana

Z Majeczką w kuchni
Sernik z brzoskwiniami 134

margaryny 1 op. budyniu waniliowego Dr.Oetker 165 g cukru (3/4 szklanki) 250 g brzoskwiń (puszka) SKŁADNIKI BEZA: 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 szt. białek 3 łyżki cukru 1. Przygotowanie ciasta. Do mąki dodajemy margarynę, żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia. Całość ucieramy na jednolitą masę i wkładamy do lodówki. 2. Przygotowanie masy. Twaróg ucieramy z cukrem, masłem(...)ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier oraz mąkę i przez chwilę ubijamy. 4. Spód tortownicy (średnica 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia . Na spód tortownicy wykładamy 2/3 ciasta a na ciasto wykładamy masę i owoce. Kolejną warstwą jest beza którą wykładamy na masę z owocami. 5. Pozostałą 1/3 części ciasta ścieramy na tarce tworząc kruszonkę. 6. Pieczemy w piekarniku ustawionym

karolgotuje
Sernik pomarańczowy bez pieczenia 4635

sokiem pomarańczowym i polewą pomarańczową. Za oknem powoli zwiększa się temperatura powietrza, wiosna już przyszła, a przynajmniej zagląda do nas coraz odważniej, tak więc chętniej będziemy sięgać po ciasta bez pieczenia, które nie wymagają nagrzewania piekarnika (a przy tym nagrzewania kuchni) i są podawane na zimno, a więc chłodzą nas, gdy na zewnątrz jest coraz cieplej. Przepis można

Smakołyki Bereniki
Warsztaty z Sebastianem Olmą - Cisowianka. Gotujmy zdrowo bez soli. 172

deser. Czekoladowe ciasto z musem z malin i z miętą. To było dla mnie wyzwanie, bo wiadomo, że ciasto to laboratorium. Trzeba dokładnie odmierzyć składniki, aby nie wyszedł zakalec. A ciasto to było BEZ sody, BEZ proszku do pieczenia, BEZ drożdży.   Wyrosło i było bardzo smaczne. Nie wiem jak On (SO) napisał ten przepis

AZgotuj!
Bezglutenowo 169

theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Już od dłuższego czasu piekę różnego rodzaju pieczywo, wypieki, ciasta ale nigdy nie piekłam ciast ani pieczywa bezglutenowego.   Na dodatek bez użycia drożdży, proszku do pieczenia czy sody. Oprócz tego wypieki muszą być również bezmleczne oraz bez dodatku miodu czy białego cukru. Powiem szczerze

W garach u Gosi
Delicja brzoskwiniowa 221

brzoskwinie to smak pełnego lata, słodki zapach i sok cieknący po rękach. Mają wspaniały, orzeźwiający smak. Najchętniej jemy je na surowo, bez dodatków, ale warto przygotować z nich oryginalny deser. Na niedzielne popołudnie przygotowałam delikatne i lekkie ciasto pełne brzoskwiń. Robi się je na prawdę szybko i niestety równie szybko znika. Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania(...)kremówki 100 g cukru pudru ** 1,5 łyżeczki żelatyny Mus brzoskwiniowy 600 - 650 g dojrzałych brzoskwiń * 1 galaretka brzoskwiniowa Przygotowanie Spód Formę o wymiarach 26x18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka rozdrabniamy w blenderze. Masło rozpuszczamy, dodajemy do ciastek i mieszamy łyżką do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Masę przekładamy do formy, dokładnie dociskamy masę do formy i wyrównujemy. Gotowy

Wędrówki po kuchni
Biszkopt idealny – najlepszy przepis. Biszkopt rzucany. 2836

Biszkopt idealny – najlepszy przepis. Biszkopt rzucany – czyli najlepszy biszkopt do ciast i tortów! Nie opada, a smakuje wyśmienicie! W dodatku jest bez użycia proszku do pieczenia i innych ulepszaczy :) Przepis widniał na blogu już w 2013 roku, ale zdjęcie było masakryczne i opis też do końca nie kompletny – teraz wzbogaciłam go o cenne wskazówki ;) Wysokość(...)wyłączyć mikser) i dodawać stopniowo przesiane mąki (i wymieszać całość łyżką tylko do czasu połączenia się składników). Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (ale tylko na dnie blaszki, boków nie należy niczym wykładać ani smarować). Wylać do blaszki ciasto. Piec w temperaturze 160 – 170ºC około 25 – 40 (dłużej jeśli używamy formy wysokiej i o mniejszej średnicy, krócej jeśli

Kulinarne Przeboje