też się dodaje. Bardziej złożone i skomplikowane ciasta piekę głównie na imprezy okolicznościowe takie jak urodziny chociażby. Na tym weekendzie bez okazji zupełnie upiekłam ciasto kora orzechowa, które zalicza sie bez wątpienia do tych “wypaśnych” i wyjątkowych. Dzielę się z Wam przepisem i i zapraszam do pieczenia Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam(...)żółtek 25 dkg masła bez soli 2,5 opakowania ciastek delicje (pomarańczowe, jedno opakowanie 135 gr) 10 dkg budyniu waniliowego w proszku 500 ml wody 200 ml soku z brzoskwiń 10 dkg cukru Poncz do nasączenia: 100 ml soku z brzoskwiń 50 ml wódki Jak przygotować ciasto orzechowo-kokosowe z masą budyniową . Ciasto: białka oddzielić od żółtek. Zółtka już
mecookswśród blogerów kulinarnych - ciasto pomidorowe. Ja też postanowiłam je upiec! Jest rewelacyjne i absolutnie nie czuć smaku pomidorów. Przygotowuje się je w niecałe 10 minut bez czasu pieczenia. Polecam wypróbować kolejne warzywne ciasto! Składniki: 2 jaja 2 łyżki ksylitolu 1 łyżka oleju 3/4 szklanki mąki gryczanej 1 łyżka karobu lub kakao 1/2 szklanki pomidorów krojonych z puszki
Truskawkowa FiestaMalinowe wspomnienie lata Nie ukrywam, że zima to nie jest moja ulubiona pora roku. Zimno, ciemno i ogólnie tak nie przyjemnie. Dlatego też cieszę się ogromnie
RelaxtimeNa koniec tych upalnych dni i z okazji 5 urodzin bloga które będą w ten poniedziałek, przygotowałam takie ciacho. Jak zawsze poszłam na żywioł i co
Gotowanie...to proste !Znowu wykorzystałam foremkę Lilianę o której pisałam Wam tutaj i przygotowałam sernik z borówkami. Tym razem nie użyłam kominka ale ciacho równie fajnie
Monia miesza i gotujetemp. pokojowej. PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki na kruchy spód (oprócz kakao) wymieszaj szybko ręką w misce. Ciasto na początku przypomina kruszonkę, wyrób je w kulę i oderwij 1/3 ciasta. Odłóż je na bok. Do reszty ciasta wmieszaj łyżeczkę kakao. Porada: Możesz nie rozdzielać ciasta na jasną i ciemną część, tylko od razu wsypać kakao otrzymując ciemny kakaowy spód oraz kruszonkę. Jeśli(...)lekko wystawał ponad rant formy (wyłóż dno i boki). Ciemnym ciastem wylep dno tortownicy, np. o średnicy 23 cm lub prostokątnej formy o wymiarach 20 x 25 cm. Piekarnik nagrzej do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wstaw formę z ciastem i piecz niecałe 15 minut. W międzyczasie przygotuj masę serową. Do miski wyłóż twaróg
Zasmakuj Kuchniwyrobić gładkie nie za gęste ciasto. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto włożyć do formy, na wierzchu poukładać całe małe śliwki bez pestek. Kruszonkę wyrabiamy ręką, kruszonką posypać śliwki na cieście. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, ciasto dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień - leniwe" drożdżowe jest
W Mojej Kuchni LubięCzy wiecie, że po raz pierwszy jadłam Oreo jakiś rok temu. Wszystkie Wegusy je kochają, a mnie tak irytowała reklama, że omijałam je szeeeerokim łukiem, no
greenscarfPropozycja na deser bez pieczenia w formie torcika. Masa z soku typu ,,Kubuś'' z delicjami. Słodko i pysznie i do tego nie wymaga pieczenia
Izabelawkuchnijajek skórka otarta z 1 wyszorowanej i sparzonej pomarańczy 1 łyżeczka pasty waniliowej 280 g mrożonych jagód dodatkowo: sok wyciśnięty z 1 pomarańczy – do nasączenia ciasta i cukier puder do oprószenia ciasta Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Przepis na formę o wymiarach(...)kolei jajka, następnie pastę z wanilii, dokładnie ucieram, po czym powoli dodaję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, mieszam krótko do połączenia. Formę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia. Ciasto wlewam do formy, układam na wierzch jagody (bez uprzedniego rozmrażania). Piekarnik nagrzewam do temp. 170 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto wstawiam
Zasmakuj Kuchniszpatułką tylko do połączenia się składników. Powinno powstać w miarę gęste ciasto. Blaszkę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto do formy, wyrównujemy. Na górę wykładamy wiśnie. Ciasto pieczemy w temp. 170 st.C, bez termoobiegu przez około 45 - 50 minut lub dłużej. Nie pieczemy zbyt długo by nie wysuszyć ciasta. Wyjmujemy z blaszki
Dzieje kuchennej WiewióryTarta w wykonaniu mojej córki..polecam bo jest pyszna..Córka robiła już 2 razy i będzie robić jeszcze nie raz..Przepis znaleziony w internecie. Składniki na
Moje domowe kucharzenieciastem o jeszcze pyszniejszej nazwie: Snickers. Na blogu jest już kilka wersji tego ciasta: TUTAJ bardzo podobna wersja do tej, TUTAJ przepis na Snickersa bez pieczenia oraz TUTAJ Sernik Snickers. Kruche miodowe ciasto, delikatny krem budyniowy, słodki karmel i chrupiące orzechy w miodzie. Pychota!! foremka 25x36cm Ciasto miodowe: 600g mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru
Z miłości do słodkościPoprzednia wersja chałwowca bez pieczenia cieszy się dużym zainteresowaniem.
Ugotujmy CośPrzepyszne ciasto z kajmakiem i bitą śmietaną, jest szybkie i w dodatku bez pieczenia. Moja rodzina uwielbia je, do przygotowania ciasta użyłam mąki krupczatki od firmy Młynomag . Składniki: 1 puszka kajmaku 1 litr mleka 1 szklanka mąki krupczatki Młynomag 1/4 szklanki cukru 1 masło roślinne 1 cukier waniliowy 3 opakowania herbatników 2 opakowania krakersów 0,5 litra śmietany
Bajeczna Kuchnia