ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1393/2544)

Ciasto piernikowo-daktylowe z bakaliami 229

jego ilość i jakość w diecie to moje "tradycyjne" ciasto może okazać się mało słodkie. Nie używam tu białego czy brązowego cukru, zamiast tego jest miód i daktyle. W cieście są też takie dodatki jak żurawina, orzechy czy jabłko. Całości dopełniają przyprawy korzenne, bez których nie ma świąt. Ciasto bardzo przyjemne w smaku, wilgotne czyli takie jak lubię, choć(...)dodajemy zmiksowane daktyle z miodem i olejem. Do masy dodajemy mieszankę suchych składników. Dokładnie mieszamy i dokładamy żurawinę, pokrojone w kosteczkę jabłko i posiekane orzechy laskowe. Ciasto przekładamy do małej keksówki i pieczemy 40-45 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu ciasto możemy ozdobić lukrem lub cukrem pudrem

Przysmaki Karolki
Pizza na spodzie z cukinii 96

takiego spodu najlepiej użyć młodej cukinii, która nie ma jeszcze ziaren, jest miękka i nie musimy jej obierać. Ważne jest dokładne odciśnięcie cukinii, ponieważ dzięki temu ciasto będzie zwarte. Pizzę taką robimy bez dodatku drożdży, dlatego jest ona szybka, ale też smaczna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 nieduże cukinie 430 g 1 jajko 5 łyżek mąki pszennej(...)przełożyć cukinie do lnianej ściereczki i odcisnąć. Do odciśniętej cukinii dodać jajko, mąkę, starty ser, zioła i wymieszać na jednolitą masę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Posmarować olejem, przełożyć przygotowane ciasto cukiniowe. Rozsmarować na okrągły placek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. na 20 minut. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę i obrany

Danka Pichci
Keks królewski 172

pasowało. Na szczęście keks wyszedł bez problemu. To przepis do którego na pewno będę wracać :)! Bardzo polecam ten keks królewski :)! Keks królewski Składniki: 5 jajek (żółtka i białka oddzielnie) 200 g drobnego cukru 1 łyżka octu winnego 125 ml oleju rzepakowego 1 łyżeczka esencji waniliowej 250 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g mieszanki suszonych(...)delikatnie połączyć z masą. 3. Dodawać -przesianą wcześniej- mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać mieszankę ulubionych- drobno posiekanych- suszonych owoców i orzechów i delikatnie wymieszać ciasto. 4. Masę przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 175 stopni około 50 minut (do suchego patyczka) Po upieczeniu wystudzić na kratce i posypać cukrem pudrem

UgotujmyTo.pl
Proste bułeczki śniadaniowe 58

przepisu! Nigdy nie piekłam bułek, ale pomyślałam, czemu nie? Przepis dostałam od  https://www.kulinarnamaniusia.pl/  . Nie zawiodłam się! Bułeczki są obłędne, proste w przygotowaniu i wychodzą taniej od tych kupowanych w sklepie. Cieszę się, że wpadł mi w ręce ten przepis na bułeczki śniadaniowe szybkie i nieskomplikowane. Teraz ten przepis na bułeczki śniadaniowe robię niemal bez przerwy(...)lśniącą kulę. Przykrywamy misę ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na półtorej godziny. Po tym czasie ciasto przekładamy na blat posypany mąką i formujemy wałek, odkrawamy porcja po porcji i firmujemy bułeczki, układamy na blaszce z wyposażenia piekarnika, uprzednio kładąc na nią papier do pieczenia. Każdą bułkę nacinamy wzdłuż nożykiem. Odstawiamy na 15- 20 minut do ponownego wyrośnięcia. Pieczemy

Z Kuchni Do Kuchni
Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową – Instrukcja Krok po kroku 97

Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową Tort w kształcie herbu Legii Warszawa, przygotowany dla ośmioletniego Mateusza. Pokryty masą cukrową, jako tynk pod masę użyłam kremu maślanego na bazie bezy szwajcarskiej , w środku krem z białej czekolady, dużo frużeliny truskawkowej oraz odrobina cytrynówki do nasączenia biszkoptów. Tort robiłam w formie 19 cm x 29 cm, następnie posługując się szablonem(...)żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać wymieszane i przesiane mąki, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, mieszać tylko do połączenia składników, w jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto przelać do formy, wyrównać, piec ok 25 min do suchego patyczka. Gorący biszkopt zrzucić na podłogę z wysokości 30-60 cm, odstawić na kratkę do całkowitego wystudzenia. Nożykiem odciąć boki biszkoptu

moj przepis na
Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową – Instrukcja Krok po kroku 84

Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową Tort w kształcie herbu Legii Warszawa, przygotowany dla ośmioletniego Mateusza. Pokryty masą cukrową, jako tynk pod masę użyłam kremu maślanego na bazie bezy szwajcarskiej , w środku krem z białej czekolady, dużo frużeliny truskawkowej oraz odrobina cytrynówki do nasączenia biszkoptów. Tort robiłam w formie 19 cm x 29 cm, następnie posługując się szablonem(...)żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać wymieszane i przesiane mąki, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, mieszać tylko do połączenia składników, w jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto przelać do formy, wyrównać, piec ok 25 min do suchego patyczka. Gorący biszkopt zrzucić na podłogę z wysokości 30-60 cm, odstawić na kratkę do całkowitego wystudzenia. Nożykiem odciąć boki biszkoptu

moj przepis na
Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową – Instrukcja Krok po kroku 129

Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową Tort w kształcie herbu Legii Warszawa, przygotowany dla ośmioletniego Mateusza. Pokryty masą cukrową, jako tynk pod masę użyłam kremu maślanego na bazie bezy szwajcarskiej , w środku krem z białej czekolady, dużo frużeliny truskawkowej oraz odrobina cytrynówki do nasączenia biszkoptów. Tort robiłam w formie 19 cm x 29 cm, następnie posługując się szablonem(...)żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać wymieszane i przesiane mąki, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, mieszać tylko do połączenia składników, w jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto przelać do formy, wyrównać, piec ok 25 min do suchego patyczka. Gorący biszkopt zrzucić na podłogę z wysokości 30-60 cm, odstawić na kratkę do całkowitego wystudzenia. Nożykiem odciąć boki biszkoptu

moj przepis na
Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową – Instrukcja Krok po kroku 240

Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową Tort w kształcie herbu Legii Warszawa, przygotowany dla ośmioletniego Mateusza. Pokryty masą cukrową, jako tynk pod masę użyłam kremu maślanego na bazie bezy szwajcarskiej , w środku krem z białej czekolady, dużo frużeliny truskawkowej oraz odrobina cytrynówki do nasączenia biszkoptów. Tort robiłam w formie 19 cm x 29 cm, następnie posługując się szablonem(...)żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać wymieszane i przesiane mąki, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, mieszać tylko do połączenia składników, w jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto przelać do formy, wyrównać, piec ok 25 min do suchego patyczka. Gorący biszkopt zrzucić na podłogę z wysokości 30-60 cm, odstawić na kratkę do całkowitego wystudzenia. Nożykiem odciąć boki biszkoptu

moj przepis na
Sernik dyniowy z cynamonowym popcornem (bez glutenu) 82

Nadchodzą święta więc i sernik dyniowy musi się pojawić 😍  Kochamy wszelkie serniki ale oprócz klasycznego uwielbiamy też ten z dodatkiem dyni 💛 Doskonale smakuje w cynamonowych

Candy Pandas
Racuchy z tartymi gruszkami 54

parę dni temu o tym, że w najbliższym czasie pojawią się na blogu raczej jesienne przepisy. Myślę właśnie nad kolejnymi potrawami z gruszkami, jabłkami i dynią. Sałatki, koktajle, ciasta, owsianki. A, no i zupy, przecież w końcu mamy porę roku najlepszą na zupy (przynajmniej jeżeli o mnie chodzi). Dziś podczas porannego spaceru z moją córką, pomyślała o kremie z dyni(...)duże jajko 1-2 łyżki cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 gruszki olej rzepakowy cukier puder do posypania (przepis na około 14 sztuk) Mleko wlewamy do miski, dodajemy do niego przesianą mąkę, jajko, cukier i proszek do pieczenia. Miksujemy aż do uzyskania gładkiego, dość lejącego ciasta (które powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Odstawiamy na 15 minut. Gruszki

Kardamonovy
Ciasto Marlenka-miodowo-kajmakowe. Niepowtarzalny smak, rozpływa się w ustach +FILM 146

Kochani, Dziś przychodzę do Was z ciastem, które wywodzi się z Czech. mowa tu o cieście Marlenka. Piekłam je na imieniny mojej mamy. Składa się ono z 6 miodowych spodów przełożonych kremem kajmakowym.  Ciasto po nocy w lodówce wręcz rozpływa się w ustach.  Pięknie wygląda i bardzo dobrze się kroi. Przygotowanie ciasta wbrew pozorom nie jest trudne(...)wrząca. Następnie do masy dodajemy  jajka i mąkę. Wszystko mieszamy i zagniatamy ciasto.  Jak się klei trzeba troszkę podsypać  mąką. Ciasto ma być elastyczne i błyszczące. Dzielimy je na 5 równych części. Ogólnie nasze ciasto będzie miało 6 spodów. Szósty powstanie z okrawków ciasta z poszczególnych części.   Każdą część  wałkujemy bardzo  cienko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pszenny chleb z suszonymi pomidorami 131

Wyjątkowy, chyba najprostszy przepis jaki może być na domowy chleb pieczony na zakwasie, bez udziwnień i zbędnych dodatków, pachnący lekko suszonymi  w słońcu pomidorami. Z chrupiącą skórką,  nie ma nic lepszego niż kromka takiego pieczywa na śniadanie. Polecam dla początkujących.  Podałam go z pastą tapenade-z czarnych oliwek i filecików anchois. Składniki: ½ kg mąki pszennej(...)solą, ziołową przyprawą do chleba, oraz suchymi drożdżami, wlewam ciepłą wodę oraz czynny zakwas żytni, wyrabiam ciasto. Na sam koniec dodaję pokrojone drobno suszone pomidory, ponownie wyrabiam. Przykrywam ciasto ściereczką bawełnianą, wynoszę w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia na około 3 godziny. Po wyrośnięciu ciasto ponownie zagniatam, formuję bochenek lub wkładam do ceramicznej natłuszczonej formy do wypieku chleba, znów odstawiam

Wanilia i Kardamon
FIT chlebek jaglano-dyniowy bez białej mąki i cukru 169

wyszło z takiej mieszanki. ;) A wyszło coś naprawdę dobrego! Od razu uprzedzam, że nie jest to typowy chlebek. Ciasto od razu po upieczeniu musi swoje odczekać, bo jest bardzo wilgotne i mokre. Później staje się zwarte i można je rozkrajać bez większego problemu... no może tylko troszkę się kruszy. Ale to chyba nic jeśli weźmiemy pod uwagę składniki...?;) Zapraszam(...)rodzynek łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru Przygotowanie: Pur é e z dyni  :   Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Dynię umyć, wyciąć ,,ogonek", pokroić na kilka kawałków wraz ze skorupą. Łyżką wyjąć miąższ z pestkami. Kawałki (skórką do góry) ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 20-30 minut

Kuchnia Ellie
SERNIK KOKOSOWY Z BEZĄ 123

bezą chodził za mną jakiś czas. Wymyśliłam sobie sernik lekki, mocno kokosowy w smaku z lekką bezą i delikatnym zdobieniem. Po tym, jak bardzo licznie robiliście sernik dyniowy , postanowiłam stworzyć kolejny przepis dla wielbicieli kokosa i serników. Sernik przygotowałam z dużą ilością wiórków kokosowych, bez masła dzięki czemu jest lekki, na wierzchu ma cienką warstwę bezy kokosowej, a cały(...)folią aluminiową). Sernik pieczemy w temp. 160 stopni C przez 1 godzinę  i 20 -30 minut, po upieczeniu zostawiamy jeszcze na 15 minut w piecu. Wyjmujemy tortownicę wylewamy wodę z blaszki. Sernik ponownie wstawiamy, wykładamy na niego bezę kokosową i pieczemy z bezą około 20 - 25 minut w temp. 160. Grzanie dół+ góra BEZA KOKOSOWA: - 2 białka - 4 łyżki

SMYKWKUCHNI
Muffinki bananowe z orzeźwiającym kremem limonkowym 143

bez kremu długo zachowują świeżość, a  do ich  wykonania  nie musimy używać miksera. MUFFINKI BANANOWE Z KREMEM LIMONKOWYM Składniki: (na około 12 muffinków) Muffiny:  1,25 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 1 banan 30 g masła 2 łyżki oleju 1 jajko  1/2 szklanki mleka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)olej oraz mleko i śmietanę a także roztrzepane jajko. Mieszamy łyżką lub widelcem (nie potrzeba mikser) Do mikstury dosypujemy po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszamy łyżką do połączenia składników. Ciasto będzie gęste,ale lejące.  Napełniamy ciastem papilotki włożone do foremki do muffinów tak do 3/4 ich wysokości.  Pieczemy 17 -20 minut

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania