ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1400/2544)

Sernik gotowany z musem truskawkowym bez pieczenia 103

Truskawkowe, coroczne szaleństwo u mnie w pełni. Były już knedle, koktajle, drożdżówka i ulubione truskawki ze śmietana i cukrem. Nadszedł czas na mega truskawkowy gotowany sernik

Krylowa Kuchnia
MUS ŚLIWKOWY 110

Więcej wiedzy o tortach i pieczeniu na INSTAGRAMIE. Mus śliwkowy to mój słodki pomysł na jesienne torty. Mus ze śliwkami idealnie pasuje do kremu orzechowego

Słodki Pomysł
573. Najlepsza chałka świata. 140

  pudding chlebowy z domowej chałki z gruszką i płatkami migdałowymi Taa, chałka..... w życiu nie jadłam lepszej *.* Taka mięciutka, maślana. ze słodką kruszonką, może dlatego

More food, love and dreams
Bezglutenowy tort cytrynowo - bananowy (bez glutenu, mleka i jajek) 223

Lekki tort z pianką z cytrynowej galaretki i  bananów.  Składniki: Ciasto: margaryna bezmleczna  100 g mąka bezglutenowa mix uniwersalny (lub na ciasto biszkoptowe

głodny alergik
Bezglutenowy omlet z twarożkiem waniliowym i truskawkami 138

wyjdzie taki pulchny. Wierzch posmarowałam waniliowym twarożkiem i na to oczywiście położyłam mnóstwo truskawek. Omlet prezentuje się jak mini ciasto, ale najlepsze jest to, że można go zjeść całego, bez wyrzutów sumienia :D Jest bardzo sycący, więc doskonale sprawdzi się na śniadanie, czy posiłek po treningu. Składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki ksylitolu  szczypta soli(...)zawsze używam elektrycznej trzepaczki). Dodać ksylitol i jeszcze chwilę ubijać. Dodać żółtka, delikatnie wymieszać trzepaczką. Dodać 2 łyżki mąki i bardzo delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto wylać do formy, wyrównać. Piec przez około 10 minut. Wyciągnąć, lekko przestudzić, posmarować twarożkiem, na wierzch ułożyć truskawki

Healthy food explorer
Karnawałowe kwiatki puchatki 233

słodkościami bez wyrzutów sumienia. Na blogu jest sporo słodkich karnawałowych propozycji i możecie sobie wybrać to, co lubicie, pamiętacie że to sprawdzone przepisy, więc wyjdą na 100%: ekspresowe pączki serowe faworki mini pączki pomarańczowe pączki angielskie pączki z powidłami serowe pączki z frużeliną churros pomarańczowe Składniki: 2 szklanki mąki pszennej*, szczypta soli, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)rondelka, rozpuszczamy na małym ogniu, studzimy. Sypkie składniki przekładamy do misy robota, wbijamy 2 jajka, dodajemy jogurt i mieszamy hakiem robota, wlewamy masło i zagniatamy kilka minut. Oczywiście ciasto można zrobić ręcznie, ale ja wolę sobie ułatwiać Zycie w kuchni. Formujemy z ciasta kulę i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Ciasto rozwałkowujemy na ok. ½ cm (pamiętajcie aby delikatnie blat

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarte Flambée (Flàmmeküeche). 176

W sierpniowej Piekarni Amber piekliśmy T arte flambée, tradycyjny alzacki placek z cebulą i boczkiem, nazywany też alzacką pizzą. T arte flambée podobna jest do wypiekanego

Codziennik Kuchenny
Kotlety siekane z dorszem 90

siekanego dorsza w cieście majonezowym, z dodatkiem czosnku, cebuli oraz koperku. Są pyszne i delikatne w smaku. To bardzo fajny pomysł na wykorzystanie ryby i przygotowanie z jednego kawałka dorsza obiadu dla całej rodziny.  Dodatkowym plusem jest prostota i szybkość wykonania - 20 minut i kotleciki gotowe! Pysznie smakują w towarzystwie sosu koperkowego oraz pieczonych ziemniaczków. Polecam też kotlety siekane(...)łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 pęczek koperku ok. 300-350 g fileta z dorsza (bez skóry) sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Filet z dorsza myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Pleśniak bezglutenowy 355

Dzisiaj podaję przepis na popularne ciasto Pleśniak w wersji bezglutenowej.  Wersja bezglutenowa powstała po zamianie ciasta glutenowego na ciasto wykonane z mąki bezglutenowej - oczywiście własnej

Ze smakiem bez glutenu
Sernik pod pierzynką z pianki 137

żółtek - 1 i 1/2 szklanki mleka letniego - 1 szklanka cukru pudru - 1/2 kostki miękkiego masła - 2 budynie śmietankowe bez cukru - 1 kg sera twarogowego  - sok z jednej cytryny - 1 laska wanilii lub dwa cukry waniliowe Na piankę - 5 białek - 1/2 szklanki cukru pudru - szczypta soli Masło utrzyj z cukrem  i wanilią na puszystą masę, dodaj po kolei(...)wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez godzinę w 170-175 °C góra - dół. Pod koniec tego czasu ubij na bardzo sztywno białka z cukrem i solą.  Rozsmaruj je delikatnie na gorącym serniku, zrób wzorki widelcem i piecz kolejne 15-20 minut.  Po tym czasie wyłącz piekarnik i zostaw ciasto w zamknięciu na 15 minut. Potem uchyl piekarnik

Pasje Jolki
Owsiane muffiny z suszoną morelą i orzechami włoskimi 332

morelę i posiekane orzechy włoskie. Na dodatek muffinki robi się szybko i bez użycia miksera. Gorąco polecam, aby wszystkie mamy właśnie takimi łakociami raczyły swoje pociechy! Składniki: (12 muffin) 100 g płatków owsianych 200 g jogurtu naturalnego 180 g mąki pszennej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 100 g posiekanych(...)owsianymi i odstaw na chwilę. W jednej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cynamonem, orzechami i morelami suszonymi. W drugiej misce rozbełtaj jajko, wymieszaj z miodem, olejem oraz płatkami owsianymi namoczonymi w jogurcie. Połącz wszystkie składniki ze sobą. Formę muffinkową wypełnij ciastem. Piecz ok. 20 minut do tzw. suchego patyczka. Owsiane muffinki najlepsze są zaraz

Moja Delicja
Gofry belgijskie 211

Przepyszne, drożdżowe gofry z dodatkiem grubych kryształków perłowego cukru, który karmelizuje się w trakcie pieczenia, dzięki czemu gofry są chrupiące, słodkie, o smaku karmelu. Bardzo polecam. Przepyszne bez jakichkolwiek dodatków, z kleksem niesłodkiej, ubitej kremówki jeszcze lepsze :) Spróbujecie? ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw(...)mąkę wymieszaną z suchymi drożdżami, dokładnie wymieszać, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 90 minut. Kiedy ciasto podwoi objętość wsypać do niego cukier perłowy i lekko wymieszać. Ciasto nabierać dużą łyżką lub gałkownicą do lodów, piec w gofrownicy na złoto-brązowy kolor. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Chleb razowy 151

Jako , że nigdy chleba nie piekłam,postanowiłam to zrobić. A żeby było wszystko krok po kroku, dokładnie i bez wysiłku...to zagoniłam CC Major do współpracy. Chlebuś wyszedł wspaniale i powiem szczerze, że każdy go może zrobić sam w domu. To jest mój pierwszy ale nie ostatni chlebuś! Składniki na 1 bochenek -375 g razowej mąki chlebowej lub mąki(...)Major to wysarczy włożyć składniki do misy ,zamocować hak do ciasta,nastwaić prędkość mieszania na I i wyrabiać 4 minuty. Jeśli nie to w misie ugniataj ciasto rękoma tradycyjnie. Następnie odstaw w misie na półtorej godziny w ciepłe miejsce aż ciasto podwoi swoją objętość. Po wyrośnięciu ciasto należy ponownie wyrobić przez około minutę. Wyłożyć na blat, uformować kulę, lub włożyć

Z Kuchni Do Kuchni
Kremowa czekoladka 85

dodajemy kolejno żółtka. Na koniec dodajemy kakao, proszek do pieczenia, mąki i całość delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki (23x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 35 minut w 170 st. C Krem budyniowy: 600 ml mleka  2 budynie o smaku waniliowym lub śmietankowym (40g, bez cukru) 1/2 szklanki cukru   1 łyżka(...)dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu i miksujemy do połączenia. Dodatkowo: słoik kwaśnego dżemu (np z czarnej porzeczki) herbatniki 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Biszkopt przekrawamy na pół. Na jednej połowie rozsmarowujemy dżem, na dżem dajemy 2/3 kremu budyniowego. Przykrywamy wszystko drugą częścią biszkoptu, na której rozsmarowujemy pozostały krem. Krem z kolei przykrywamy równą

Cynamonowe szczęście
KEKS 149

pełnię smaku, a po tygodniu będzie równie pyszny. Idealny do popołudniowej herbatki zimową porą i do koszyka na wiosenny piknik.  Przygotowuje się go bez konieczności ubijania piany z białek, jednak, jak każde ciasto ucierane jest obciążony ryzykiem zakalca. Trzeba bardzo dokładnie utrzeć masło na puszysty, lekki i jasny krem. Stopniowo dodawać jajka i przesianą mąkę. Na koniec delikatnie(...)25x12 cm KEKS 300 g (2 szklanki) mąki pszennej, przesianej 200 g ( 1 kostka) miękkiego masła 120 g (1 szklanka) cukru pudru  5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia ziarenka wyłuskane z 1 laski wanilii BAKALIE 1/3 szklanki lemoniady, soku pomarańczowego lub zaparzonej herbaty 1/3 szklanki likieru pomarańczowego, brandy lub rumu 1/3 szklanki suszonych rodzynek i żurawiny

cool and minty

Proponowane wyszukiwania