Jabłecznik na zimno

Jabłecznik na zimno

Jabłecznik na zimno

Jabłecznik na zimno to ciasto biszkoptowe przełożone jogurtowo-śmietankową masą z dodatkiem cynamonu i kawałków jabłek, zwieńczone galaretką z musu jabłkowego. Całość jest mocno owocowa, z delikatnie wyczuwalną nutą cynamonu. Ciasto, choć nie posiada mocnych akcentów kolorystycznych, w przekroju prezentuje się wyjątkowo ładnie i śmiało może zostać podane gościom na przyjęciu. Przygotowuje się je dość łatwo, choć z racji, że jest to ciasto przekładane, w kilku etapach. W zależności od tego, jak mocno słodkie będą użyt... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

SmakolykiBerenikiSmakolykiBereniki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, sok, ciasto, biszkopt, mus, galaretka, jogurt, jabłecznik, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, ciasta z jabłkami, jajko, ciasto na zimno, ciasto z galaretka, jak zrobić wodę z cytryna, szarlotka, bez pieczenia, ciasto owocowe, ciasto jogurtowe, jogurtowe ciasto, łatwe ciasto, puszyste ciasto, lekkie ciasto, szybki ciasto, szybkie ciasto, pieczone jabłka, szarlotka z jabłkami, ciasto bez pieczenia z galaretka

Inne przepisy z Smakołyki Bereniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.