chrupiąca - 500 przepisów (strona:22/34)

Kurczakburgery McDonald 1021

Kurczakburger to obecnie jedna z najpopularniejszych kanapek z sieci restauracji McDonald's. Soczyste, chrupiące i pikantne mięsko z kurczaka w delikatnej bułeczce wraz z ostrym sosem i sałatą lodową do propozycja dla fanów fast food'ów w nieco łagodniejszej wersji. Na szczęście mając ochotę

Słodka Strona
Oryginalna Włoska Pizza - Margherita 253

Oryginalna włoska pizza charakteryzuję się bardzo cienkim chrupiącym ciastem. Klasyczna Margherita składa się z pomidorów, mozzarelli, bazylii, oliwy z oliwek, niekiedy również z oliwek. Najlepsza mąka na pizze to typ 0 lub 00. Jeśli jednak nie uda nam się takiej zdobyć można użyć chlebowej, ewentualnie tortowej.Oryginalna Włoska Pizza - Margherita - Składniki:ciasto:600 g mąki typu 0, 00 lub chlebowej (ewentualnie

Słodka Strona
Tortilla ze Stripsami z Kurczaka 745

Tortilla z Stripsami to zdecydowanie jedno z moich ulubionych dań "fast food".Przepyszne, soczyste kąski kurczaka w chrupiącej panierce z dodatkiem warzyw w znakomitej tortilli, a wszystko polane sosami. Rewelacja!Tortilla to danie dość pracochłonne, w szczególności jeżeli nie używamy gotowych półproduktów, jednak zdecydowanie warto!Stripsy zostały wykonane z tego przepisu.Tortilla ze Stripsami z Kurczaka- Składniki:ok. 8 placków tortilli

Słodka Strona
Domowe Hot Wings jak z KFC 14147

Wingsy stworzone na wzór znanych i uwielbianych skrzydełek z KFC.Wyśmienite kąski pikantnych skrzydełek z kurczaka w chrupiącej, złocistej panierce to przekąska, której mało kto się oprze. Z pewnością warto przygotować domowe hot wings'y w naszych kuchniach. Proces ich powstawania nie jest skomplikowany, a smak... wyjątkowy.Domowe Hot Wings jak z KFC - Składniki:ok. 1kg skrzydełek z kurczakaczosnek

Słodka Strona
Domowe Stripsy jak z KFC 2961

Domowe Stripsy stworzone na wzór znanych i uwielbianych polędwiczek z KFC.Wyśmienite kawałki filetów z piersi kurczaka w chrupiącej, złocistej panierce to przekąska, której mało kto jest się w stanie oprzeć. Proces powstawania domowych stripsów nie jest skomplikowany, a smak... wyjątkowy. Domowe Stripsy jak z KFC - Składniki:2 podwójne piersi z kurczakaczosnek w proszkusłodka papryka w proszkuchilli w proszku (pieprz

Słodka Strona
Puszyste Pierniczki z Kolorowym Lukrem 1043

Smaczne, puchate w środku, chrupiące z zewnątrz i jednocześnie rozpływające się w ustach pierniczki, które idealnie komponują się ze świąteczną atmosferą i magią Bożego Narodzenia. Bajeczne, kolorowe pierniczki na pewno urzekną dzieci, ale także dorośli z pewnością ulegną ich urokowi. ...a ile zabawy w ich przygotowywaniu....  Puszyste Pierniczki z Kolorowym Lukrem - Składniki:Pierniczki:1/3 szklanki miodu1/3 szklanki cukru135

Słodka Strona
Krakersy solone 122

jakieś chrupki, paluszki lub podobne chrupaki.  Więc czemu nie mogłyby być własnej roboty, przynajmniej wiadomo, z czego robione i niczym nie napakowane. A krakersiki wyszły fajne i chrupiące i zapewne powtórzę ten przepis nie raz. Wiem też na pewno, że podwoje składniki bo te zniknęły natychmiast, można to dostrzec na zdjęciu, bo tylko

Moje pyszne gotowanie
Baba drożdżowa na białkach 166

krakowskie, warszawskie, i takie najzwyklejsze (pospolite).Tak oto powstawały cudowne baby wielkanocne. Moja baba nie została, aż tak wypieszczona, ale również wyszła cudowna i pyszna. Mięciutki, pulchniutka i z chrupiącą skórką. Ja bym się ich w tamtych czasach, na pewno nie powstydziła. Mam nadzieje, że notka nie była za długa, i czytana byłą z ciekawością. :) Uważam, że taki wypiek

Moje pyszne gotowanie
Aromatyczny i pikantny pstrąg grillowany na tytanowej patelni WOLL Logic, czyli zdrowe grillowanie 192

takie zdrowe domowe grillowanie połączone ze sprawdzaniem niemieckiej patelni grillowej firmy WOLL :) Zapraszam :)Do grillowania przygotowałam sobie ryby, paprykę, pieczarki i zwykły chleb :) bardzo lubimy taki chrupiący, zgrillowany na samym końcu. Chleb nabiera wtedy dodatkowo smaku tego wszystkiego, co na grillu było przed nim ;) pycha ;)Pstrągi oczyścić, opłukać i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Skórkę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z selera naciowego i dzikiego ryżu 196

Prosta, intrygująca i zniewalająca. Tak w trzech słowach można opisać tę sałatkę. Orzeźwiający w smaku seler, cieszący oko i kubki smakowe dziki ryż, lekko pikantna papryczka, chrupiące orzechy, słodkie rodzynki i azjatycki słodko-kwaśny dressing. Jeśli szukacie przepisu na lekką sałatkę z selera naciowego, to koniecznie wypróbujcie. Polecam!Składniki:1 pęczek selera naciowego200 g dzikiego ryżu (2 saszetki)2 podłużne

Food Square
Kiszka ziemniaczana 151

piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 60 minut.W połowie czasu pieczenia kiszki należy odwrócić.    Kiszki pieczemy porcjami w zależności od powierzchni blaszki.Kiszka gotowa. Rumiana z chrupiącą skórką i bardzo smaczna.Smacznego

Maminek kulinarny
Kotlety mielone 136

stron na średnim ogniu, kilka razy obracając.   Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnikanagrzanego do temperatury 180 st. C na 10 minut.Kotlety gotowe.   Mają chrupiącą skórkę i bardzo miękki środek.Smacznego

Maminek kulinarny
Chlebek bananowy 130

Pachnący i delikatny, słodki, ale nie przesłodzony, z wierzchu lekko chrupiący, w środku puszysty, miękki i wilgotny. Sekret dobrego chlebka bananowego tkwi w przejrzałych, brązowiejących bananach, które im ciemniejsze, tym słodsze. Czasami można kupić je w sklepach przecenione. Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu i nie wymaga użycia miksera czy jakiegokolwiek sprzętu (poza piekarnikiem). Wystarczy miska, widelec, foremka.Składniki

Smakowity Blog Kulinarny
Buraczane kaszotto z pesto z botwinki z olejem rzepakowym i chipsami z buraka. 141

lekko każdy plasterek olejem rzepakowym, najlepiej za pomocą pędzelka. Pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez około 30 minut. Wyjmujemy i przekładamy na kratkę. Jeśli po ostygnięciu nie są chrupiące, jeszcze raz je podpiekamy, tym razem w 150 stopniach C przez 5 minut. Uważamy, żeby się nie przypaliły.Pesto z botwinki:  Wszystkie składniki oprócz oleju umieszczamy w kielichu blendera

Smakowity Blog Kulinarny
Chłodnik z ogórków 152

Kiedy zaczyna być naprawdę gorąco, nie ma nic lepszego niż chłodnik. Zdrowy, pełny chrupiących warzyw, pachnący świeżymi ziołami. Chłodnik ogórkowy jest małą wariacją na temat tzatzików. Dodatek mięty sprawia, że jest jeszcze bardziej orzeźwiający.Składniki:1 litr maślanki8 ogórków gruntowych1-2 ząbki czosnku1 pęczek koperkukilka listków miętysólpieprzPrzygotowanie:Ogórki obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Solimy i odstawiamy

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania