chrupiąca - 500 przepisów (strona:29/34)

Mini Torciki Improwizowane 145

szkl mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli do białek Białka ubijam na sztywno, wsypuję cukier i miksuję do momentu aż cukier przestanie "chrupać" na koniec dodaję żółtka. Do masy jajecznej przesiewam przez sitko mąki, proszek do pieczenia i mieszam łyżką szybko, energicznie, ruchami od  dna,aby masa się maksymalnie napowietrzyła. Wylewam

Blondynka Gotuje
Pizza a`la Caprese 178

czym pieczemy pizzę ma aż tak wielki wpływ. Formy nie oddam nikomu! Po pierwsze nie trzeba jej niczym smarować. Pizza piecze się równomiernie, a i spód pizzy wyszedł chrupiący. Po upieczeniu pizza sama zsuwa się z blachy, nic nie przywiera, nawet jak mocno wgnieciemy w nią ciasto. Wszystko o czym teraz napisałam na temat tej formy możecie pooglądać na zdjęciach

Blondynka Gotuje
Tort bezowy z kremem cytrynowym (Lemon Cream Meringue Cake) 172

pieczemy przez 5 minut. Potem zmniejszamy temperaturę do 140°C i dalej pieczemy przez 90 minut. Ja wydłużyłam ten czas o o 10 minut, bo wolę bezę bardziej chrupiącą w środku. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, delikatnie uchylić drzwiczki i pozostawić bezę do całkowitego ostygnięcia pieca. Teraz krem cytrynowy - najlepszy :) 150 g curdu cytrynowego z nutką pomarańczy → przepis znajdziecie klikając

Delicious Titbits
Migdałowe schabowe 177

Składniki: 4 kotlety schabowe 0,5 szkl płatków migdałowych 0,5 szkl bułki tartej 2 jajka 1 cytryna 4 łyżki mąki 4 łyżki oliwy z oliwek

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania