dodatek oleju kokosowego) ale to smarowidło pomimo fasoli, cebuli, czosnku, nie jest wcale ciężkostrawne, nie jest wzdymające... A to bardzo duży plus, gdyż niektórzy tego się obawiali.Do tego chrupiący małosolny ogórek... mniam ...! :-) Smacznego
Smaczne Zdrowewszędzie! Mam nadzieję, że nowa odsłona przypadnie Wam do gustu i również na waszych stołach będzie częściej gościć to urocze bulwiaste warzywo :) Placuszki buraczane są z wierzchu bardzo chrupiące, a w środku miękkie i niezwykle uwodzące swym smakiem. Przygotowanie ich w piecyku sprawi, że będą bardzo lekkie i dodadzą wam mnóstwo energii - delektujcie się moi drodzy w ten mroźny dzień
Sajkofanka smakukolor tęczy. Ja z racji, że nie przepadam za kminkiem dodałam siemię lniane. Rogaliki te są świetnym dodatkiem do zup, gulaszów lub z masłem i dodatkiem szynki, sera. Są chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Zachęcam do wypróbowania. Składniki: 500 g mąki pszennej 1 jajko 1/2 szklanki letniego mleka 1/2 szklanki letniej wody 1 łyżeczka soli morskiej Kamis
Ala piecze i gotujeNaturale Monini,która jest szczególnie zalecana do smażenia, gdyż jest bardziej odporna na wysokie temperatury. Zauważyłam, że przy jej użyciu smażone potrawy mają ładny złocisty kolor, są lekkie i chrupiące. Tym wpisem dołączam się do akcji na Durszlaku ” Z oliwą z oliwek można…”. Polecam serdecznie! Pasta alla Norma Składniki na 4 osoby: 320 g makaronu ( u mnie Casarecce
Mia Cucina Sofietakarnawałowe ostatki, może jeszcze ktoś skorzysta) Każda pani domu ma swój sprawdzony sposób na faworki, ja podaję przepis mojej Mamy. Faworki są delikatne i kruche, miekkie i jednocześnie chrupiące. Delikatne i kruche faworki Składniki na tackę ( z górką)faworków: 2 szklanki mąki pszennej 6 żółtek 2 łyżki masła 2 łyżki spirytusu lub octu szczypta soli 4 łyżki kwaśnej
Mia Cucina Sofietaminut (jeśli mamy możliwość, na 5 minut przed końcem pieczenia włączamy funkcję pieczenia jedynie od dołu). Pizzerinki studzimy na kratce umieszczonej np. pustym nad zlewem - będą przez to bardzo chrupiące. Smacznego
Symfonia Smakówprzepis. A ja ciągle szukam idealnej receptury, która by przywróciła tamten czar i smak. I chyba w końcu znalazłam, bo te placuszki są prawie takie jak wtedy. Pulchne, chrupiące, pysznie serowe. Z domową konfiturą czy dżemem to niebo w gębie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpostaci fosforu, żelaza, magnezu i cynku oraz witamin: B1, B6 oraz kwas foliowy. Dla mnie to nowość i miałam z tym musli pierwszy raz styczność. Powiem, że są pyszne. Chrupiące i ten dodatek kokosa. Duży plus za pałeczki błonnika, bo zawartość w opakowaniu to 84%. Nie musimy już dokupywać ich osobno by wymieszać z musli. Musli błonnikowe z truskawką 200g
Magiczne Życie Martysłonecznik jest wyczuwalny w smaku, nie jest go jednak za dużo, połączenie obu mąk nadaje kromkom trochę ciemniejszy kolor niż ma pieczywo pszenne, a oprócz tego - skórka jest cudownie chrupiąca i chce się kroić coraz to kolejne kromki, które posmarowane masłem smakują jak królewskie śniadanie
Smakołyki Berenikizdjęciu obciążników i papieru.Rabarbar można pokroić na cieńsze lub grubsze plasterki, należy jednak wziąć pod uwagę fakt, że większe kawałki po upieczeniu mogą być al dente (półtwarde, lekko chrupiące). Jeśli lubimy bardzo miękki rabarbar, możemy pokroić go drobno, a także w końcowej fazie pieczenia ciasto przykryć folią aluminiowa, co przyspieszy zmięknięcie rabarbaru. Można również pokrojony rabarbar przez 2-3 minuty
Smakołyki Berenikicieniutkie słupki. Wkładam, do rondelka po gotowaniu dorsza. Cukier mieszam z octem, sosem sojowym, wodą i zalewam warzywa. Duszę pod przykryciem przez jakieś 15-10 minut (marchewka pozostanie chrupiąca). Następnie do powstałej marynaty wkładam kawałki ryby i gotuję ok. 5-8 minut. Podaję z ugotowanym wcześniej makaronem ryżowym lub innym, typowym dla kuchni wschodniej. Posypuję szczypiorkiem. SMACZNEGO! Pozdrawiam
W kuchni Karmel-itkiimprowizowany przepis. Ostatnio mam rękę do autorskich receptur. Ciekawe jak długo potrwa ta dobra passa.Sernik ma piękny kolor, jest niebywale delikatny. Spód wyszedł niczym kakaowa chmurka, kruszonka jest smakowicie chrupiąca,a serowy środek rozpływa się w ustach. Prawdziwa poezja! SERNIK DYNIOWY. ciasto: kostka margaryny 2,5 szklanki mąki 3 łyżeczki gorzkiego kakao 2 jajka 1 żółtko szklanka cukru 2 łyżeczki
W kuchni Karmel-itkiLubicie dodawać groszek ptysiowy do zup? Gdy spróbujecie tego domowego, już nigdy nie zechcecie go kupować. Nie smakuje chemią, nie jest za słony – za to jest cudownie chrupiący na brzegach, a pulchny w środku. Zrobimy go w czasie, gdy zupa się gotuje. Jeśli zaś nie macie czasu można przygotować go nawet dzień czy dwa wcześniej – szczelnie zamknięty może
Poezja smakupszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli do białek barwnik czerwony Białka ubijam na sztywno, wsypuję cukier i miksuję do momentu, aż cukier przestanie "chrupać" na koniec dodaję żółtka oraz barwnik spożywczy i tu rola miksera się kończy:) Do masy jajecznej przesiewam przez sitko mąki, proszek do pieczenia i mieszam szybko, energicznie, ruchami
Blondynka Gotuje