Propozycja smacznego i lekkiego posiłku lub warzywnego dodatku do dania głównego, który świetnie zastąpi tradycyjną wersję z bułką tartą. Łączy w sobie chrupiące pistacje, aromatyczną bazylię i sezonowe szparagi. Składniki: (na 3 porcje) 500g białych szparagów sól łyżka cukru 3 łyżki obranych pistacji bez łupi 3 łyżki parmezanu startego 3 łyżki oliwy z oliwek extra
Pyry na Gazsię wielkie litery, I wielkie oklaski. I zadowolone, najedzone, uśmiechnięte buzie. Uwielbiam je za, za...za wszystko! Za prostotę, za szybkość wykonania, za przystępne składniki...za nieziemski smak- lekko chrupiący na zewnątrz i rozpływający się w ustach środek. I czekoladę. Omm... i, oczywiście, a może i przede wszystkim, TRUSKAWKI! Może wydało Wam się dziwne to, co napisałam w pierwszej
Gotowanie to kochaniepiekarnik 200 C, grzanie góra/dól, 2 poziom - piec chleb z 40 minut, następnie zmienić na termoobieg i piec z 8 minut, chleb wystudzić na kratce chleb ma chrupiącą skórkę, jest delikatny i smaczny..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzrobić miejsce kolejnym partią a my wygłodniali czekamy aż przestygną – trochę to chore żeby jeść o tej godzinie ale ciężko obejść obojętnie czując zapach i słysząc dźwięk pękającej chrupiącej skórki pysznych obwarzanków. W końcu doczekaliśmy się ze można było zacząć konsumpcję. Najpierw mak, później sezam, sól i nasze ulubione z serem – ech… uczta dla podniebienia i radość
Kuchenne Wariacjeproszę, nie odwracaj głowy, ponieważ jaglarnik jest skierowany nie tylko do roślinożerców. Jestem w dużej mierze przekonana, że Ci posmakuje. A to dzięki naprawdę pysznej masie spoczywającej na przyjemnie chrupiącym owsiano-migdałowym „fundamencie”, a z wierzchu posypanej orzechowymi płatkami. To pierwszy jaglarnik na moim blogu, chciałam więc umieścić przepis podstawowy. Zamysł był taki, aby upiec ciasto bazowe o waniliowym aromacie
Roślinna - blog wegańskiProsta, tania, smaczna i sycąca sałatka z kapustą, surowym kalafiorem, kukurydzą oraz żółtym serem to znakomita propozycja do potraw z grilla lub jako samodzielna przekąska. Chrupiąca i szybka w przygotowaniu sałatka będzie świetnym pomysłem dla niespodziewanych gości. składniki na 6 porcji 1/2 główki małej kapusty mały kalafior 25 dag sera żółtego 400 g kukurydzy z puszki 100 g majonezu czarny
Smakowite Daniapiekarnika na 10 minut. Po tym czasie mule przecedzamy; sos doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy śmietanę i drobno posiekaną pietruszkę. Wkładamy mule i dokładnie mieszamy. Podajemy od razu z chrupiącym pieczywem. Smacznego! :) Przepis znalazłam na stronie ' W SMAK
My Culinary ArtRyby z grilla smakują wybornie nawet wtedy jeśli jest to grill w piekarniku. Polecam serdecznie takie podanie ryby, ma chrupiącą skórkę i soczyste mięso a werbena nadaje jej cytrusowej nuty. Dorada z grilla z werbeną cytrynową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieChrupiące świeże ogórki krótko marynowane w słodko-pikantnej zalewie w stylu koreańskim. Przypadną do gustu wielbicielom surowych warzyw, którym znudziła się mizeria :) Zalewę można przygotować wcześniej, a ogórki zrobić tuż przed podaniem. Nie zajmie to więcej, niż 10 minut. 6 ogórków gruntowych (długości około 10 cm ) 5 łyżek oleju lnianego lub oliwy z oliwek 1 łyżka octu jabłkowego ¼ łyżeczki soli
Trzeci talerztrakcie kolejnych kilku minut spokojniejszego już podgrzewania. Również fakt użycia chudego mięsa jako bazy sprawia, że zawartość tłuszczu w kotletach będzie zupełnie akceptowalna. Tak usmażone będą z zewnątrz lekko chrupiące, a w środku wyjątkowo soczyste, aromatyczne i kruche. Tak przygotowane kotlety mielone najlepiej spożywać na ciepło, np. z ziemniakami lub pieczywem z dodatkiem czegoś kwaśnego (kiszony ogórek, marynowane grzyby, patisony
Kulinarna Pokusamiękkości, zwykle przez 2 godziny. W międzyczasie 2-3 razy polewamy wierzch mięsa sosem z pieczenia. Przez ostatnie 10 minut możemy je piec bez przykrycia, aby skórka stała się chrupiąca i nabrała ładnego koloru. Podajemy na gorąco razem z pieczonymi ziemniakami, duszoną marchewką oraz sosem z pieczenia. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-105 {margin: auto;} #gallery-105 .gallery-item {float
Kulinarna Pokusagrilla 2015-05-22 10:45:40 Przepis na idealnego pstrąga z grilla, którego przygotowanie i upieczenie zajmie chwilę, a mięso będzie delikatne, soczyste i aromatyczne, ze złotą chrupiącą skórką. Zapisz przepis Drukuj Składniki wypatroszone i oczyszczone z łusek pstrągi – po 1 na osobę, ok. 300g każdy kilka ząbków czosnku kilka łodyg rozmarynu 1 cytryna sól pieprz czarny świeżo mielony
Kulinarna Pokusaobiedzie przyszła pora na deser, który przygotowałam wcześniej. Banany, truskawki, miód i owocowe crunchy to sekret tego pysznego deseru; orzeźwiający, owocowy, delikatny i chrupiący. Dzięki zakupom zrobionym w CABAS.pl miałam pod ręką musli owocowe crunchy z dodatkiem wiśni i malin, które w połączeniu z sorbetem były doskonale wyczuwalne w smaku. Sorbet banannowo-truskawkowy z miodem i owocowym crunchy Składniki
Moja smaczna kuchniaKruche, makowe świąteczne ciasteczka. Delikatne, chrupiące. Fajna zabawa dla dzieci. Moje kreatywne dziecko stworzyło kruche makowe dinozaury, więc co kto woli. Oryginalny przepis pochodzi z bloga mojewypieki.com We wtorek korzystając z dnia wolnego w pracy postanowiłam wziąć się za pieczenie. Najpierw zagniotłam ciasto, wstawiłam do lodówki i pojechałam na poszukiwania foremek w kształcie gwiazdek. Na ciasto zużyłam
apetytnapieczenieotumania i dodaje energii. Będziemy po nim jak...korek od szampana! To takie ZIELONE ŚWIATŁO na start do rewelacyjnego samopoczucia! Podaję składniki na 2 osoby -3 duże soczyste,chrupiące i jędrne jabłka -plaster imbiru -350 ml naparu z melisy ,z 4 torebek. pęczek natki pietruszki i tu UWAGA- nie byle jakiej pietruszki! Jako, że niektórzy nie lubią czuć aromatu pietruszki
Z Kuchni Do Kuchni