chrupiąca - 500 przepisów (strona:8/34)

Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej 1261

zalewie pomidorowo-octowej, możecie przygotować w wersji podstawowej – czyli z pieczarkami panierowanymi tylko w bułce tartej, lub w wersji rozszerzonej – z panierką parmezanową (przepis znajdziecie tutaj: Chrupiące pieczarki panierowane z parmezanem. Danie to to idealna przekąska na imprezę, czy zwykły wieczór z przyjaciółmi. Więcej przepisów na imprezowe przekąski znajdziecie tutaj: Przekąski na […] The post Pieczarki panierowane

Kulinarne Przeboje
Groszek ptysiowy z ciasta zaparzanego 157

kolor ok.10 minut, następnie włączamy na ok. 5 minut termo obieg, który podwyższa temperaturę piekarnika o ok. 20 stopni, ale dzięki temu zabiegowi domowej roboty groszek ptysiowy jest bardziej chrupiący. Jak pisałam wcześniej, jeśli przygotujecie większość ilość, groszek ptysiowy można zsypać do szczelnego pojemnika i przechowywać nawet kilka tygodni. Smacznego! The post Groszek ptysiowy z ciasta zaparzanego appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Piernik marchewkowy z polewą serową 163

zdradził ten przepis. Piernik im starszy tym lepszy i tak samo jest z tą recepturą. Pachnie obłędnie, smakuje jeszcze lepiej. Piernik marchwiowy jest wilgotny i chrupie orzechami, a polewa serowa idealnie się wpasowuje w ten klimat. Można by rzec, że jest to ciasto owocowo-korzenne, bo marchewka wg przepisów Unii Europejskiej

To co kocham
Malinowo serowy pucharek warstwowy z chrupiącymi płatkami 135

Uwielbiam szybkie warstwowe pucharki, które mogę zjeść zarówno w ramach drugiego śniadania, jak i deseru. Dziś polewam Wam jeden z nich. Malinowo serowy pucharek warstwowy z chrupiącymi płatkami przygotujecie dosłownie w kilka chwil. A cieszyć się nim można już o wiele dłużej zajadając się łyżeczka po łyżeczce… Spróbujcie. Składniki: 3/4 szklanki mrożonych malin 150 g waniliowego serka homogenizowanego

Słodkie okruszki
Sałatka rybacka ze śledziem, kukurydzą i groszkiem 266

cytryny według własnego smaku.  Dlaczego polecam kukurydzę Bonduelle? Bo w moich sałatkach ważna jest jakość produktów, a kukurydza Bonduelle: jest naturalnie słodka (bez dodatku cukru),  jest chrupiąca, lecz nie twarda,  dodaje sałatkom delikatnej chrupkości

Codzienna kuchnia niecodzienna
Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem 203

prostą, ale za razem elegancką i bardzo smaczną sałatkę. Będzie idealna na świąteczne śniadanie. Przygotowałam ją na bazie naturalnie słodkiej, wyprodukowanej  bez dodatku cukru, kukurydzy Bonduelle. Kukurydza jest chrupiąca i nadaje sałatce dużo świeżości, i co ważne, jest bez GMO. Poza tym taka kolorowa kompozycja pięknie prezentuje się na stole. Serdecznie ją Wam polecam ! Na pewno przypadnie

Kulinarne przygody Gatity
Ruiskuorinen olutlimppu, fiński chleb świąteczny w grudniowej piekarni 227

chleba na zakwasie jak też dla tych, którzy chcieliby upiec taki chleb z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia. Chleb wyjątkowo smaczny idealnie wpisujący się w świąteczny klimat. Skórka chrupiąca, niezbyt gruba. Miąższ bardzo delikatny z małymi dziurkami. Jak na chleb drożdżowy długo zachowuje świeżość. Jednym słowem przepyszny! Moje zmiany. Pominęłam kminek, imbir dałam świeży a skórkę pomarańczową gorzką

Leśny Zakątek
Jak kupowaliśmy choinkę. I szafranowe drożdżowe supełki 182

sprawnie. Opis wiązania supełków może wydawać się nieco skomplikowany, ale liczę w tej materii na Waszą kulinarną wyobraźnię. Bułeczki wychodzą cudownie mięciutkie i delikatne, a cukier na wierzchu delikatnie chrupie między zębami. Jeszcze ciepłe zjadłam trzy (na swoje usprawiedliwienie powiem, że wychodzą naprawdę nieduże), a C... Cóż, nie będę nawet pisać.  Są pyszne! Supełki św. Łucji Składniki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wegańskie i ekologiczne słodycze od Bio-Kraina :) 153

smak. Jest słodka, ale z wyczuwalną charakterystyczną goryczką. Orzechów laskowych jest nawet sporo, mimo tego, że w składzie stanowią jedynie 10%. Są też wyczuwalne i niekiedy ich drobne kawałeczki chrupią podczas gryzienia. Czekolada jest nieco twarda i wyraźnie słychać trzask, gdy się ją łamie. Ta słodkość jest przeznaczona także  dla wegan i wegetarian , a użyte składniki są ekologiczne. Podsumowując

Zdrowie na języku :P
Ruiskuorinen olutlimppu – fiński chleb świąteczny 141

się magiczne wypieki, jednak ten pozostawi po sobie niezatarte wspomnienie. Ruiskuorinen olutlimppu, czyli fiński chleb świąteczny jest bardzo aromatyczny. Pachnie i smakuje piernikiem, anyżem i jest delikatnie słodki. Ma chrupiącą i popękaną skórkę, jednym słowem marzenie każdego łasucha. Będę go piekła na Boże Narodzenie, a przez resztę roku będziemy go wspominać i oczekiwać jego upieczenia na kolejne Święta

Codziennik Kuchenny
Pstrąg na parze z batatami 204

ziemniaki. Ja ugotowałem je na parze przykryte listkami świeżej mięty. Gdy bataty są ugotowane, przekładamy je na grilla. Doprawiamy rozmarynem. Możemy użyć oczywiście grillowej patelni. Czekamy, aż bataty zyskają chrupiącą skórkę. Umytego i osuszonego pstrąga kroimy na kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Gotujemy na parze przez 15 minut. Podajemy z sałatą ze świeżą rzodkiewką i kiełkami, skropione oliwą

MarcinChef
5 pomysłów na wegańskie nuggetsy 241

nuggetsy kalafiorowe. Omnomnom. Przepis: Nuggetsy z kalafiora 3. Nuggetsy z boczniaków Boczniakowe nuggetsy to proste i aromatyczne jedzenie, które posłuży nam jako danie główne lub jako przekąska. Można chrupać na zimno i na ciepło ze swoim ulubionym sosem. W obu przypadkach boczniaki smakują rewelacyjnie! Przepis: Nuggetsy z boczniaków 4. "Rybne" nuggetsy z selera Przedstawiamy kolejną wersję roślinnych nuggetsów

Bananowe Pole
Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym 116

świat Bożego Narodzenia. Dekorację pierniczków i ciasteczek możemy zostawić na później, natomiast dobrze jest upiec je wcześniej, schować do metalowych pudełek lub do słoików i szczelnie zamknąć, żeby były chrupiące. W tym roku upiekłam okrągłe ciasteczka, a do nich górę w kształcie choinek. Oczywiście możecie wybrać sobie dowolny kształt foremek, taki, który Wam albo Waszym dzieciom najbardziej przypadnie do gustu

Kulinarne przygody Gatity
Fiński chleb świąteczny w grudniowej piekarni 159

razy piekarnik w celu uzyskania większej chrupkości skórki. Po upieczeniu umieścić na kratce do przestudzenia. Piękny wygląd (rustykalny jak sama nazwa wskazuje :-)), korzenny zapach i smak a skórka wspaniale chrupiąca. Fiński chleb świąteczny wypiekali autorzy blogów

Weekendy w domu i ogrodzie
Rustykalny chleb świąteczny z suszoną śliwką 163

rozczarował :) Chlebek jest niebywale aromatyczny korzennymi przyprawami oraz obłędnie pachnący pomarańczą i wędzoną śliwką . P iwo porter i ciemny miód gryczany nadały mu ciepłego, br ązowego koloru, a chrupiąca skórka piwna - niepowtarzalnego, rustykalnego wyglądu.  Przyznam, że ogromnie dumna byłam z efektów mojego pieczenia, sk órka na chlebie wyszła mi bajecznie wprost popękana i aż żal mi było chleb rozkroić

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania