chleb z ziołami - 1945 przepisów (strona:68/130)

Smażona cukinia 160

uwielbiam ją na chlebie z domowym keczupem . Można przygotować ją również bez panierki, smażąc na patelni grillowej . Cukinia do smażenia powinna być młoda, mieć miękką skórkę, która dodatkowo jeszcze zmięknie podczas przygotowywania. Dla mnie to najlepsze "letnie" kotlety jakie zawsze w wakacje przygotowuję. Spróbujcie! 1 młoda cukinia kilka jajek bułka tarta olej sól pieprz zioła prowansalskie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Cukinię pokroić w niezbyt grube plasterki. Każdy plasterek posolić, posypać pieprzem i ziołami z obu stron. Odłożyć na tacę na 15 minut, żeby cukinia zmiękła. Przygotować panierkę - na talerz wsypać bułkę tartą, na drugi wybić dwa jajka, rozbełtać je widelcem i dodać pieprz oraz sól. Na patelni rozgrzać olej. Plasterki cukinii obtaczać w bułce, następnie w rozkłóconym jajku

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tebirkes - duńskie bułeczki maślane 183

W ramach Wypiekania na śniadanie można było upiec także bułeczki duńskie. Bułeczki są przepyszne, mocno maślane i znikają szybciutko. Ja swoje posypałam serem żółtym ale można

Moje Małe Czarowanie
PASTA ZIOŁOWA DO KANAPEK Z GRUSZKĄ 184

 Smaczna pasta do kanapek ,pachnąca mięta , majerankiem i GRUSZKĄ.Cudowne smaki zamknięte w ziołowym twarogu.Zdrowy,lekki,i fantastyczne smarowidło. Składniki na jedną porcję `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10dag.twarogu 20ml.jogurtu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Focaccia z Rozmarynem i Pomidorami 166

Witam serdecznie Tym razem pokażę jak upiec tradycyjną Focaccie w piekarniku, tak naprawdę Focaccia jest rodzajem zwykłego pieczywa wypiekanego we Włoszech z różnymi dodatkami takimi jak

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Kociołek sytości 162

Mamy bób świeży , mam też bób suszony. Z jego udziałem zrobiłam już pyszną pastę do chleba [ klik ] a dzisiaj proponuję dołożyć go do kociołka, będzie pysznie

Moje Małe Czarowanie
Pyszna pasta ŁOSOSIOWA 185

Pasty na chleb swoją prostotą i praktycznością zdobywają sympatię w Polskich domach. Szkoda tylko że najczęściej raczymy się gotowcami z marketów które po pierwsze: często mają

Kuchnia PROzdrowotna
Ślimaki z twarogu 223

Dziś będzie pół żartem, pół serio :), ot co miłe dla oka śniadanie! Jeśli codziennie widzisz kanapki, porwij się na szaleństwo. Pokrusz chleb, wymieszaj twaróg w naszych

Kuchnia PROzdrowotna
Polędwica dojrzewająca. 532

Przepis Składniki Przyprawy podane są na jedną sztukę Polędwiczki ,proponuje zrobić od razu 2-3 sztuki bo szybko znikają z talerza:) Cukier - jedna łyżka Sól kamienna/Morska

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Ribollita, toskański sposób na jesienne rozgrzanie 161

zagęszcza, ale nadaje jej również mniej apetycznego wyglądu. Wolałam więc zrobić z chleba chrupiące grzanki na wzór tych wykorzystywanych do bruschetty al pomodoro . Można do niech wykorzystać czerstwy chleb zarówno biały jak i ciemny - natarty czosnkiem i skropiony oliwą będzie przepyszny. Ribollita - toskańska zupa z kapustą i fasolą Składniki / na 4 porcje: 1 średnia cebula 2 marchewki 3 łodygi selera(...)naciowego usuń białe końcówki i pokrój na plasterki. W garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę i wrzuć na nią warzywa. Dodaj posiekany czosnek oraz gałązki ziół (nie zdejmuj listków z łodyżek, bo potem zioła wyjmiemy z zupy). Smaż na średnim ogniu przez 10 minut, aż warzywa zmiękną i lekko się zrumienią. Fasolę z puszki odsącz z zalewy i wypłucz

Chilli Czosnek i Oliwa
KOTLETY MIELONE W WIOSENNEJ ODSŁONIE, BEZGLUTENOWE 185

Kotlety mielone z dodatkiem świeżych ziół i podprażonej cebuli z czosnkiem, to idealna propozycja na wiosenny obiad. Są delikatne, soczyste i bardzo aromatyczne, po prostu pycha. Do tego ziemniaczki z koperkiem, duszona młoda kapusta lub gotowana   i pyszny obiad gotowy. Z podanych ilości uformowałam 22 średniej wielkości klopsy. Tradycyjnie już od kilku lat moje mielone są bezglutenowe, nie dodaję(...)nich ani bułki tartej ani moczonej w wodzie. Takie są najlepsze. Przygotowuję od razu większą ilość, część zjadamy na obiad, część pozostaje jako dodatek do chleba. Składniki: - 1,2kg mielonego mięsa (u mnie samodzielnie mielona łopatka wieprzowa, ale można użyć dowolne mielone mięso) - 3 średnie jajka (gdy bazujemy na innym gatunku mięsa niż łopatka proponuję dodać 2 jajka) - 1 plaska

Smaczne Zdrowe
Krakersy na zakwasie wg Aleex 81

wykonywać ten piękny zawód.  Zbliża się także Międzynarodowy Dzień Chleba. Z tej okazji przygotowałam dla Was nowe przepisy. Ten dzień świętuję systematycznie, ponieważ przynajmniej raz w tygodniu piekę w swojej kuchni chleb. Różne są to chleby: na drożdżach, na zakwasie, mieszam różne rodzaje mąk. Przygodę z pieczeniem chleba zaczęłam na początku pandemii, tuż przed lockdownem w 2020 r. Wtedy(...)Bochen chleba. Dopasowałam go do swoich potrzeb i oto mam – domowe krakersy na zakwasie. Bardzo nam smakują. Częstujcie się, proszę.   Składniki:   • 200 g zakwasu żytniego  • 8 czubatych łyżek mąki pszennej  • oliwa z oliwek lub olej  • przyprawy wg uznania (ja użyłam słodkiej papryki, czosnku, suszonej cebuli, może być również tymianek, rozmaryn, suszone pomidory, bazylia, zioła

W mojej kuchni
Bułki na zapiekanki 79

u0142y\u017cki oleju,\r","2 \u0142y\u017cki granulowanego czosnku,\r","3 \u0142y\u017cki zi\u00f3\u0142 prowansalskich.\r","2 \u0142y\u017ceczki soli."],"name":"Bu\u0142ki na zapiekanki","recipeCategory":"chleby, inne, zapiekanki","cookTime":"PT0H30M","prepTime":"PT1H20M","recipeInstructions":["M\u0105k\u0119, wod\u0119, olej, dro\u017cd\u017ce, s\u00f3l i cukier wymiesza\u0107.\r","Zarobi\u0107 ciasto.\r","Podzieli\u0107(...)keywords":"bu\u0142ki,chleb,dro\u017cd\u017cowe,przepis podstawowy,zapiekanka","totalTime":"PT1H50M"} Drukuj Bułki na zapiekanki Czas przygotowania: 1 godzina, 20 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 30 minut/y Czas całkowity: 1 godzina, 50 minut/y Składniki: 1 opakowanie suszonych drożdży, 1,25 kubka ciepłej wody, łyżeczka cukru, 450g mąki, 3 łyżki oleju, 2 łyżki granulowanego czosnku, 3 łyżki ziół prowansalskich. 2 łyżeczki soli

Bardzo Gruby Smok
Fougasse - spokój przy ognisku domowym 142

odwróconą blachę, jak chleby pita. Piekę 12 minut na złotobrązowo, bez nawiewu. Teraz zajmuję się drugą częścią ciasta, postępując z nią identycznie jak z pierwszą. Fougassy poznałam dzięki stronie chleb.info.pl. Troszkę tylko tamtejszy przepis zmodyfikowałam. Spróbujcie, na pewno nie będziecie żałować! Fougassy są jakby odpowiednikiem włoskiej focaccii, możecie pokusić się o dodawanie do ciasta różnych ziół czy posypywania listków przed

I tu będę miała takie te
Hummus 146

Hummus to pasta rodem z kuchni Arabskiej. Jej bazą jest ciecierzyca oraz sezam. Już nigdy nie zabraknie wam pomysłów na śniadanko. Podstawowy przepis zawsze możecie urozmaicić

prawdziwe jedzenie
Lawasz z nadzieniem na ciepło 95

dodać ulubione zioła, doprawić do smaku solą i pieprzem i posmarować serkiem placek. A następnie rozłożyć na nim wędlinę i inne dodatki. Jeśli nie masz lawasz możesz go zastąpić tortillą i zrobić tortillę z patelni . Co to jest lawasz ? Lavash ( Lavaş , лаваш ) w wolnym tłumaczeniu to cienki placek. I taki jest lawasz, to przaśny biały chleb, nazywany także ormiańskim

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania