chleb z ziarnami - 2548 przepisów (strona:79/170)

Chleb pszenny z lnem i makiem 163

Szybki bochen, pachnący, z mięciutkim wnętrzem i chrupiącą skórką. Taki oto chleb mam dziś do zaoferowania, czy skorzystacie z przepisu? wybór należy do Was, a ja

Moje Małe Czarowanie
Chleb z czerwonym ryżem 182

Idealny chleb na kanapki, zdrowy i pyszny. Nie zawsze przecież piekę chleby na zakwasie, na drożdżach również są pyszne. Ten znalazłam jakiś czas temu i czekał

Moje Małe Czarowanie
Bułki śniadaniowe prowansalskie 218

więcej czasu i możemy wspólnie i bez pośpiechu usiąść do stołu. Piekę bagietki, bułki i chleby. Chętnie sięgam po różne mąki i dodatki dla urozmaicenia.  Warto mieć w domu kilka rodzajów mąk lub gotowych mieszanek. Ciasto polecam też wzbogacać o dodatek ziaren, orzechów czy suszonych warzyw

AniaGotuje.pl
Chleb pszenny na drożdżach i kwasie chlebowym 192

Pyszny chleb dziś mam do pokazania. Ważne abyście zakupili prawdziwy kwas chlebowy nie jakieś sklepowe podróby. Zajrzyjcie do sklepów z żywnością regionalną czy ze zdrową żywnością

Moje Małe Czarowanie
18 godzinny chleb irlandzki razowy 195

Chleb dziś przedstawiony wymaga do upieczenia jakiegoś garnka, najlepiej żeliwnego ale ja go nie mam i użyłam tutaj garnka rzymskiego. Powiem że naczynie żaroodporne odpowiedniej wielkości

Moje Małe Czarowanie
Bułki do hamburgerów 142

Z tego miejsca pragnę serdecznie podziękować Madzi i Pawłowi za przepis [ klik ] na te buły bo one są idealne i nie mogą się nie udać. Robiłam

Moje Małe Czarowanie
Domowe bułeczki ze słonecznikiem 159

Szybko się robi te bułeczki i szybko znikają. My lubimy takie świeże na śniadanie i do pracy, są najlepsze z masłem. Zachęcam do pieczenia. Domowe bułeczki

Moje Małe Czarowanie
Chleb pszenno - żytni ze słonecznikiem, błonnikiem na zakwasie żytnim 165

Wiecie o tym już dobrze ze chlebów u mnie cała masa tzn. przepisów na chleby i proszę wybierać i przebierać a wszystkie zebrane są tutaj [ klik

Moje Małe Czarowanie
Chleb szwajcarski ze słonecznikiem 164

Chleb pyszny, pulchny ale zwarty, długo zachowuje świeżość, choć to zawsze jest pojęcie względne. Jak szybko znika to nawet nie można tego zaobserwować. Spróbujcie upiec, nie

Moje Małe Czarowanie
Chleb pełnoziarnisty orkiszowy z dynią i słonecznikiem 193

Szybki chleb, niewiele przy nim pracy a efekt? no cóż można powiedzieć? jest pyszny. Namawiam Was do wypieku własnego chleba już tyle lat i nikt się

Moje Małe Czarowanie
Chleb firmowy 161

minut i dopiero wyjmujemy z formy. Studzimy na kratce. A podstawową zaletą tego chleba jest to, że właściwie pasują do niego wszystkie dodatki, co sobie wymyślicie. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć przedstawiających różne warianty smakowe. Jeśli byście chcieli dodać jakieś ziarna to robimy to pod koniec wyrabiania ciasta. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres

Marder&Marder Manufacture
Chleb pszenno - lniany 162

Dużo ziarenek, dużo zdrowej mąki, chleb pyszny i aromatyczny z chrupiącą skórką a do tego mięciutki miąższ. Czego chcieć więcej na śniadanie czy na kanapkę do

Moje Małe Czarowanie
Chleb żytni z wodą z kiszonych ogórków, ziarnem żyta i koperkiem 174

Moja propozycja na dziś to chlebek bo je kocham piec i piekę dużo. Ten chleb zauroczył mnie chociażby tym że pachnie latem i ogórkami małosolnymi. Jest

Moje Małe Czarowanie
Zupa kalafiorowa 218

kalafior Marchew 2 duże marchewki Pietruszka 1 pietruszka Por Liść laurowy 2 liście Ziele angielskie 3 ziarna Mięso mogą być skrzydełka, piersi, korpus Woda 2,5 litra Vegeta 2 łyżki Śmietana 18% Sól Pieprz Koperek Ziemniaczki opcjonalnie (ja tym razem jadłam z chlebem) Wykonanie: Do dużego garnka wlewamy 2,5 litra wody, wsypujemy pół […] The post Zupa kalafiorowa appeared

Kulinarne Przeboje
BARDZO ZDROWY CHLEB BEZGLUTENOWY 217

kminku mielonego lub innej ulubionej przyprawy do chleba. Wykonanie: Kaszę gryczaną umieszczamy w dużym słoiku i zalewamy wodą. W drugim słoiku czynimy to samo z komosą ryżową. Po 12 h odlewamy wodę i przepłukujemy kaszę i komosę. Pozostawiamy w słoikach (NIE zalewamy ponownie wodą!) na 12 h do delikatnego skiełkowania. Następnie umieszczamy ziarna w mocnym blenderze kielichowym, dodajemy przyprawy(...)odkładamy w bardzo ciepłe miejsce do wyrośnięcia.* Następnie umieszczamy wyrośnięte ciasto chlebowe w zimnym piekarniku. Nastawiamy temperaturę 190 stopni (termoobieg) i ustawiamy czas 60 minut. Po tym czasie wyciągamy chleb z piekarnika. Wyjmujemy z formy i pozostawiamy do przestudzenia. Smacznego! 😊🍞 * Gwarantem sukcesu jest dbanie o odpowiednią temperaturę do wyrastania ciasta. Osobiście kładę formę na ciepły palnik kuchenny

Jeść, by żyć w zdrowiu
Chleb dyniowy z słonecznikiem i owocami goji 243

punkty to owoce goji. Chleb jest bardzo delikatny a zarazem aromatyczny w smaku. Składniki: 1 szkl puree z dyni 125 ml letniej wody 500 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 20 g drożdży świeżych   100 ml oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżeczki soli 2 łyżki owoców goji 2 łyżki ziaren słonecznika Do posypania ziarna słonecznika(...)ziarna słonecznika. Misę miksera nakryć ściereczką i pozostawić w ciepłym do podwojenia objętości.Wyrośnięte ciasto przełożyć do formy keksówki o wymiarach 30* 10 cm wysmarowanej olejem. Ponownie pozostawić do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować ciepłym mlekiem i posypać ziarenkami słonecznika i sezamem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika chleb

Ala piecze i gotuje
CHLEB ORKISZOWY GRAHAM NA DROŻDŻACH, NAJLEPSZY 189

dziury. Obserwując to ciasto widać, jak cudnie pracują drożdże, to ciasto dosłownie "rośnie w oczach". Niezbyt duża ilość drożdży powoduje może trochę dłuższy czas wyrastania, ale za to, taki chleb jest smaczniejszy i dłużej zachowuje świeżość. Zbyt duża ilość drożdży powoduje szybsze starzenie i wysychanie pieczywa.  Piekłam w dwóch silikonowych formach o wym. 24x8cm Składniki: - 550g mąki orkiszowej typ750(...)mąką). Ciasto wygładzamy łyżką maczaną w wodzie. Posypujemy ulubionymi ziarnami lub makiem, delikatnie skrapiamy wodą i odstawiamy pod przykryciem do wyrastania (ok.20 minut) ciasto powinno prawie wypełnić formy (nie powinno jednak przerosnąć, gdyż wówczas w piekarniku zapadnie nam się środkiem, smak będzie taki sam, tylko wygląd się trochę zmieni). Wyrośnięte chleby wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy

Smaczne Zdrowe