Pierwsze koty za płoty. Azyl przetworzył batata na zupę, mieszkańcy zjedli z zadowolonymi minami. Na szczęście na jutro też zostało! Przepis z kornikowej kuchni.Niestety ani za
Dzieje kuchennej Wiewiórypokrojoną w kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. Mieszamy i smażymy około 5 minut. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy pomidory, ryż i przyprawy. Gotujemy 10 minut (do momentu aż ryż będzie miękki). Śmietanę i jogurt mieszamy z łyżką wazową gorącej zupy i wlewamy do całości cały czas mieszając. Zupę podajemy samą lub np. z grzankami lub chlebem
Qchnia po prostuBezmięsny pasztet do chleba z kaszy jaglanej z dodatkiem soczewicy i kostek jabłkowych ( BadaPak ). Jest pyszną alternatywą dla pasztetów mięsnych. O jego smaku decydują przede wszystkim dodatki i przyprawy. Można do niego dodać także warzywa, np. marchewkę, pietruszkę, wcześniej ugotowane. Przygotowuje się go raz dwa 😉 Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 szklanka soczewicy 2 cebule 2 jajka 2 ząbki czosnku
Kuchnia MagdaLenyBardzo szybka i prosta pasta do pieczywa. Jedna z moich ulubionych :) Pasta z rybek w pomidorach 1 puszka szprotek w pomidorach ( 170 g ) 2 jajka ugotowane
Posadzone i zjedzonemusztardy i jedną pokrojoną cebule w kostkę dodajemy 5 listków curry i mieszamy. smażymy około 3,4 minut na średnim ogniu. Dodajemy do naszego głównego dania,i tuszymy około 15-20 minut.razem z kolendrma posiekaną Pierś z kurczaka szybko dochodzi jeśli będziecie robić np,udka czy baraninę wiadomo że czas się wydłuży. Smacznego. Podajemy z chlebem Naan przepis znajdziecie
Viola cooks with passionszybko. Trza drobno pokrajać cebula, łogórki, jajca i śledzie, dać łeżeczka mostrichu, trocha pieprzu i fertich. Kebyjście chcieli, to przed podaniym mogecie jeszcze dać łeżka majōnezu, ale jak go niy mołcie, to sie przeca 21 nic niy stanie. Hekele robi sie wartko, a jak sie do tego weźniecie kōnsek jaki dobryj bōłki abo sznita 22 chleba, to zmōcicie
Chop w kuchninakłada sobie mięso, ogórka, cebulę w ilości według uznania. Dodaje do tego jajko, polewa sokiem świeżo wyciśniętym z cytryny (ilość według uznania) i miesza bardzo dokładnie aż mięso wsiąknie cytrynę i żółtko. Przyprawiamy. Odstawiamy na ok 5 minut i gotowe. Genialnie smakuje tek że po ok 2 h kiedy wszystkie składniki się ,,przegryzą". Podawać z chlebem najlepiej razowym. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniprostu z pajdą chleba. Co kto lubi i jak kto lubi. Ja kocham sos gulaszowy, córka mięso z gulaszu, mąż musi mieć solidną porcję i jednego i drugiego:) A dzisiaj powstał gulasz z z dodatkiem sosu sojowego, suszonych grzybów oraz powideł śliwkowych. Smak nieziemski. Składniki: około 1kg szynki (u mnie 1,2kg) 3 duże cebule garść suszonych grzybów 2 łyżki
na moim stole...Składniki: 6g drożdży, 8g cukru, 150ml lekko ciepłej wody, 250g mąki pszennej chlebowej, 1/4 łyżki soli, 140g sera żółtego - najlepiej plasterki, wyjąć wcześniej z lodówki
W kuchni u Monikioleju. Marchewkę, pietruszkę i cebulę, obrać, pokroić i dodać z całym czosnkiem na patelnię do mięsa. Przyprawić do smaku (imbir zetrzeć na tarce), trzymać na ogniu z 5-7 min. Mięso przełożyć do garnka i zalać bulionem lub wodą. Gotować do miękkości. Marchewkę, pietruszkę i mięso wyjąć, a sos zmiksować. Do zagęszczenia można dać kromkę chleba (bez skórki), śmietanę
Gaździnka warzyTo prosty sposób na zrobienie paprykarza rybnego. Potrzebujemy niewiele składników by zrobić go sobie samemu. Na pewno będzie smaczniejszy od tego kupnego :) Składniki : 4-5 filetów
Proste Potrawyjeden duży bochenek chleba. Składniki: 4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki żytniej 1/3 szklanka ciepłej wody 1 szklanka ciepłego jogurtu 8 łyżek łagodnego ketchupu 2 płaskie łyżki cukru 2 łyżeczki soli 6 łyżek miękkiego masła lub margaryny 1 łyżeczka kminku 3 listki świeżej bazylii drobno pokrojonej 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka suszonej cebuli 4 suszone pomidory drobno
Na słodko lub wytrawnieokoło 0,5 mm. Cebulę przesmażyć, po pewnym czasie dorzucić marchewkę i chwilę razem smażyć. Na koniec dorzucić posiekane ząbki czosnku. Po 1,5 godziny dorzucić przesmażoną na maśle cebulkę, marchewkę i czosnek. Dusić razem jeszcze pół godziny. Na koniec gotowania doprawić do smaku pieprzem, solą, pieprzem ziołowym, kawałkami chili i tymiankiem. Można zjeść z chlebem, ziemniakami, bądź z ulubionymi
Sajkofanka smakuszczypiorku sól, pieprz ziołowySer pokruszyłam. Cebulę obrałam i bardzo drobno posiekałam.Dodałam do sera, wlałam jogurt i dodałam posiekany koper orazszczypiorek. Wymieszałam dokładnie widelcem,doprawiłam dużą ilością pieprzu ziołowego i odrobiną soli. Dobra rada:Zostało mi trochę gziki po obiedzie. Przełożyłam go do miseczki. Jeśli jestprzygotowany na gęsto, idealnie nadaje się jako serek do chleba. SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itki