Placki ziemniaczano cukiniowe ze smazonymi podgrzybkami i tymiankiem

Placki ziemniaczano cukiniowe ze smazonymi podgrzybkami i tymiankiem

Placki ziemniaczano cukiniowe ze smazonymi podgrzybkami i tymiankiem

To taka moja wariacja plackowa. Wynikła głównie z małej ilości ziemniaków i zalegającej cukinii oraz owocnych zbiorów grzybowych jakie miały miejsce w niedzielny poranek. Zbierał Małżon z Córcią w lesie nieopodal domu :)Placki ziemniaczano cukiniowe ze smażonymi podgrzybkami i tymiankiemplacki:600 g ziemniakówpołowa sporej cukinii, może być nawet taka "przerośnięta"1 cebula jajko czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, ziemniak, ziemniaki, chleb, zupa grzybowa, cukinia, pieczywo, placki z cukinii

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.