gustu. O tym, że pełnoziarnisty chleb z dodatkiem ciemnej kaszy i orzechów jest skarbnicą wartościowych składników odżywczych, nie muszę chyba wspominać? Przepis pochodzi z mojej ulubionej ostatnio książki Chleb domowa piekarnia Piotra Kucharskiego. Składniki: ZAKWAS: 60 g startera zakwasu 200 g mąki żytniej razowej typ 2000 180 ml wody CIASTO WŁAŚCIWE: 350 g zakwasu 100 g mąki żytniej razowej(...)Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 3-4 godziny do garowania. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 220 stopni C. Przed włożeniem foremek z ciastem, piekarnik spryskujemy wodą, aby go zaparować. Chleb pieczemy przez około 45-50 minut. Po tym czasie wyjmujemy chleby z piekarnika, następnie jeszcze ciepłe wyjmujemy z foremek i odstawiamy na kratkę do studzenia, aby odparowały
Smakowity Blog KulinarnyJak są bułki maślane, to może też być chleb maślany :) Skład: 1 kg mąki, 2 szklanki ciepłego mleka, 50 g drożdży, 100 g masła, 4
chleba naszegoOryginalny przepis jest na zapiecekjagi.blogspot.com polecam zajrzeć :) Znajdziecie tam również inne ciekawe przepisy :) Mój chleb jest upieczony po mojemu :) ale inspiracją była wizyta na
chleba naszegomięsnym i już wiem, że będzie to jedno z dań na wielkanocnym stole. Pasztet dobrze się kroi w plastry, ale też można go rozsmarować na chlebie. Właśnie, z kromką domowego chleba i ogórkiem smakuje przepysznie! Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 400g pieczarek 1 marchew kawałek selera (ok 150g) kawałek pora (10cm) 1 jajko albo 1 łyżka siemienia lnianego
Obiad gotowyTaka atrakcja kulinarna :) chleb z przyprawą kebab-gyros :) Smaczny, zwykły chleb wg prostego przepisu :) Składniki: 1 kg mąki, 1 opakowanie przyprawy, łyżka soli, opakowanie proszku do
chleba naszegoTaki jest super, mimo że byłam po obiedzie zjadłam dwa kawałki i kromeczkę. Taki ciepły z masełkiem to rozkosz. Thermomix – do naczynia miksującego dodać mąkę
Kuchnia Pokoleńbylinową, a na razie zmykam do gotowania i pieczenia :) A czy wiecie, że zimą, podczas ciemnych miesięcy i krótkich dni, można też hodować rzeżuchę? Wystarczy parapet :) Tutaj - w towarzystwie domowego chleba na zakwasie i domowego pasztetu z zielonego groszku i fasoli
Posadzone i zjedzonedół piekarnika. Włożyć chleb i jeszcze raz spryskać wnętrze piekarnika. 5. Piec 45 minut. Chleb wyjąć i odstawić na kratkę do studzenia. Smacznego! Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia
Moja Galeria Smakudół piekarnika. Włożyć chleb i jeszcze raz spryskać wnętrze piekarnika. 5. Piec 45 minut. Chleb wyjąć i odstawić na kratkę do studzenia. Smacznego! Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia
Moja Galeria Smakupiekarnika i foremki. Odstawić na kratkę do ostudzenia. 5. Czas na degustację- najlepiej smakuje z prawdziwym masłem. Pycha! Przepis na zakwas i na chleb pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia
Moja Galeria Smakuminut. 4. Wyjąć chleb z piekarnika i foremki. Odstawić na kratkę do ostudzenia. 5. Czas na degustację- najlepiej smakuje z prawdziwym masłem. Pycha! Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia
Moja Galeria Smakudół piekarnika. Włożyć chleb i jeszcze raz spryskać wnętrze piekarnika. 5. Piec 45 minut. Chleb wyjąć i odstawić na kratkę do studzenia. Smacznego! Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. domowa piekarnia
Moja Galeria SmakuWyjąć chleb z piekarnika i foremki. Odstawić na kratkę do ostudzenia. 5. Czas na degustację- najlepiej smakuje z prawdziwym masłem. Pycha! Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia
Moja Galeria Smakuminut. 5. Wyjąć chleb z piekarnika i foremki. Odstawić na kratkę do ostudzenia. 6. Czas na degustację- najlepiej smakuje z prawdziwym masłem. Pycha! Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia
Moja Galeria SmakuTrzy typy mąki żytniej plus mąka pszenna to oczywiście część składników na chleb. Dawno nie piekłam domowego chleba więc z ogromną przyjemnością go upiekłam. Zapach roznoszący się po domu podczas jego pieczenia był boski. A chleb bardzo smaczny i ta chrupiąca skórka. Chleb jest świeży przez kilka dni nie to co taki ze sklepu. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni