cebula - 11518 przepisów (strona:535/768)

169. Mus z bobu 83

ugotowane i podane z masełkiem i bułką tartą... rewelacja, ale spróbujcie musu z bobu, podany z pieczywem... niebo w gębie! Na 1 porcje: 3 garści bobu 1 cebula 2  łyżeczki oliwy z oliwek 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka masła liście kolendry 1/2 pomidora sól, pieprz Bób gotujemy ok 5-6 minut, studzimy i obieramy ze skórki

Jadło i czytadło
162. Pieczarki 4 sery 126

pieczarki i wszystkie potrawy z ich udziałem. 50 g żółtego sera 50 g cameberta 50 g niebieskiego sera  4 łyżki startego parmezanu duże pieczarki ok 10 sztuk 1 cebula sól, pieprz 1 łyżka masła Nóżki pieczarek obciąć, a za pomocą łyżki trochę wydrążyć w środku kapelusze pieczarek. Nóżki i wydrążone środki pokroić na drobno i razem z poszatkowaną cebulką

Jadło i czytadło
Pasta z makreli 137

Pasta z makreli   Nasza pasta, idealnie kremowa. Składniki : 1 duża makrela sól oraz pieprz   5-6 jajek      5-6 ogórków kiszonych 2 średniej wielkości cebule czerwone 2-3 łyżki majonezu    Przygotowanie:     Makrele obieramy starając się wybrać wszystkie ości. Jajka ugotowane i ostudzone obieramy i kroimy do naszej makreli na mniejsze kawałki

Sprawdzone przepisy kulinarne
ŻOŁĄDKI Z INDYKA W SOSIE KOPERKOWYM. 163

żołądków w sosie koperkowym dorastać nie trzeba tak długo. SKŁADNIKI: - żołądki z indyka, 1 kg, - tacka warzyw (marchew 3-4, pietruszka 1-2, seler 1/2 dużego, por, cebula 2), - przyprawy - domowa vegeta, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz kolorowy w ziarenkach, pieprz czarny, SOS: - 1-2 pęczki koperku, - śmietana 18%, kubek - domowa Vegeta (mieszanka suszonych warzyw), - pieprz czarny i/lub kolorowy - świeżo

Wypisz Wymaluj
Tatar. Befsztyk tatarski wołowy z cebulką, ogórkiem i papryczką chili. 144

pieprz, papryka mielona - 2 żółtka Wykonanie. Polędwice drobno siekamy, polewamy łyżką oliwy z oliwek, kilkoma kroplami sosu sojowego, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy dość długo widelcem do połączenia smaków. Cebulę, ogórki i papryczke kroimy w drobniutka kosteczkę i dodajemy do mięsa. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. godzinkę. Po tym czasie mięso formujemy przy pomocy widelca w szersze

Kuchnia z widokiem na ogród
Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem. Zapiekana w piekarniku Pyszna i prosta. 163

sól, papryka czerwona mielona, - zielona pietruszka lub koperek ( może być suszona ) Wykonanie Cukinię przekrawam na połówki, delikatnie solę od wewnątrz i odstawiam aż puści soki. Pokrojoną w drobna kostkę cebule i pieczarki smażę na niewielkiej ilości oleju do odparowania wody. Studzę. Cukinie osuszam papierowymi ręczniczkami z nadmiaru soku, na dno cukiniowych miseczek układam kolejno szynkę pokrojoną w drobną kosteczkę, pieczarki

Kuchnia z widokiem na ogród
Kąski z kurczaka 192

panierce: z kostki rosołowej, z przyprawy do mięsa, z płatków kukurydzianych, z panierki klasycznej. Wszystko smażymy na rozgrzanym oleju. Tak przygotowane kąski idealnie smakują z warzywami (pomidor, ogórek, czerwona cebula, oliwki) oraz sosem czosnkowym (pół jogurtu naturalnego, kilka łyżek majonezu i 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku

VioletoweKucharzenie
Ziemniaczana zapiekanka z jajkiem i serem 180

smakowało nam bardzo. Bardzo prosta w wykonaniu, z kilkoma składnikami, które zawsze znajdą się w domu. 1 kg ziemniaków 3 jajka Sól Pieprz Tymianek 3 łyżki śmietany 18% 2 cebule 2 ząbki czosnku 150 g sera Ziemniaki obieramy i gotujemy w całości w delikatnie posolonej wodzie. Następnie kroimy je w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Jajka rozbijamy i mieszamy

VioletoweKucharzenie
Szybka pizza na cieście francuskim 484

boxa na drugie śniadanie do pracy, -do wspólnego delektowania się smakiem podczas obiadku. Spróbujecie? ;)    Szybka pizza na cieście francuskim  - 1 opakowanie ciasta francuskiego  - 1 biała cebula  - 150g boczku wędzonego parzonego  - świeże kolorowe papryczki chili - pół kostki sera sałatkowego typu feta  Na sos pomidorowy:  - 1 puszka pomidorów z puszki - mały słoiczek koncentratu pomidorowego

Sajkofanka smaku
Zupa marchewkowa z pieczoną ciecierzycą i tahini 249

pieczoną ciecierzycą, tahini i za'atarem inspiracja Smitten Kitchen Składniki (na 4 porcje): zupa marchewkowa: 1 kg marchewki, obranej i pokrojonej na plasterki 1 l. bulionu warzywnego 1 duża cebula, posiekana 4 ząbki czosnku, posiekane 1/4 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki mielonego kuminu szczypta płatków chilli (ja preferuję większą ilość, ok. 1 łyżeczkę) sól, pieprz do smaku oliwa pieczona cieciorka

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z wędzonym łososiem. 322

pracę serca. Moja sałatka jest szybka do przygotowania, efektowna i bardzo smaczna . SKŁADNIKI: 1 mała sałata lodowa 1/2 ogórka zielonego 1 średni ogórek kiszony 1 mała szalotka lub czerwona cebula 10 pomidorków koktajlowych  100 gr. łososia wędzonego (w plastrach) 2-3 jajka gotowane koperek   SOS: 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej

Kuchnia Beaty
Plasterki cukinii zapiekane z serem. 162

Potrzebne nam będą : 1,5 kg cukinii, 500 g cebuli, 50 g masła, 50 g startego sera, gałka muszkatułowa, sól, pieprz, 2-3 łyżki śmietany. Przepis: Obrać cebulkę, drobno pokroić, lekko podrumienić z dodatkiem oliwy z oliwek lub masła. Obrać cukinię, pokroić na plasterki o grubości 1 cm. Rozłożyć na patelni lub w garnku na warstwie cebulki. Posolić, doprwić

MODA NA BIO
Pizza i sos czosnkowy 216

Przepis na boską pizzę :) Dziś zjedzone już 3 ;p Składniki: ser papryka kiełbasa pieczarki kukurydza cebula oliwki przyprawa do pizzy (oregano, zioła prowansalskie)   Ciasto: (na 3 pizze) 400 g mąk szklanka wody 4 łyżki oleju/oliwy 1/2 kostki drożdży 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli   Sos pomidorowy: pół koncentratu pomidorowego (w małych słoiczkach) przyprawa do pizzy / oregano / bazylia / zioła

W kuchni bez szafek
Cebularze 183

Madzia. Stworzyli dla nas przepis na pyszne i aromatyczne cebularze. Ja cebularze piekę według innego przepisu [ klik ] ale te są naprawdę pyszne, puszyste i aromatyczne a długo duszona cebula rozpływa się w ustach. Zapraszam na Cebularze . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
sos pieczarkowy na szybko 220

mała cebulka 1 łyżka masła ok 6 łyżek śmietany sol pieprz woda (opcjonalnie) Przygotowanie: 1. Pieczarki dokładnie czyścimy  i kroimy na mniejsze części np polówki półtalarów. 2. Cebule obieramy z łupiny i kroimy ja w kostkę. 3. Na patelni rozpuszczamy masło, na które kładziemy nasze pieczarki. Podsmażamy 4. Dorzucamy cebulkę i smażymy aż nam się ona zeszkli

Kulinarnie z Polką na Kresach

Proponowane wyszukiwania