głodny już nie był. bałagan: do ogarnięcia raz-dwa. czy jest to sałatka "alarmowa"? - jak najbardziej. Czy można się zabezpieczyć w składniki? - tak. Jajka w domu są zawsze, cebula tak samo a reszta jest słoiczkowa, więc spokojnie może czekać na swoje 5 minut. Oczywiście tradycji stało się zadość - sałatka zniknęła. To oznacza jedno - najważniejsze kryterium oceny. Jak to powiedział
Wypisz Wymalujwpaść w pułapkę - więcej błonnika nie znaczy lepiej. Inulina – d ostępna na rynku w postaci tabletek oraz proszku, jednak możemy ją również znaleźć w produktach spożywczych (cebula, czosnek, cykoria, por, banany, szparagi). U ważana za rozpuszczalny błonnik pokarmowy oraz prebiotyk. To ostatnie oznacza, że stymuluje rozwój naszej flory jelitowej i wpływa na poprawę odporności organizmu. Jaki
Powiedz dietom nieprzeładowania kaloriami w połączeniu np. z marchewką wychodzi z niego pyszny, niskokaloryczny sok z kolei por: pomaga przyswajać minerały, m.in. wapń należy do tej samej rodziny (czosnkowate) co cebula i czosnek - wzmacnia naszą odporność zawiera karotenoidy przyjazne naszym oczom możliwe, że ma związek z obniżoną zachorowalnością na raka żołądka A przede wszystkim bo... jest pyszna :) A do tego łatwa
Powiedz dietom niePyszny, aromatyczny, bardzo łatwy i szybki przepis na łososia grillowanego. SKŁADNIKI 600 fileta z łososia bez skóry sól pieprz Winegret: 1/2 małej cebuli 2 łyżki posiekanych listków mięty 5 łyżek oliwy sok z 1/2 cytryny PRZYGOTOWANIE Łososia kroimy na 4 kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem. Grillujemy po kilka minut z każdej strony, aż skórka się zrumieni. Cebulkę
Moje Kuchenne Rewelacjeświeża melisa. Zapraszam! Dla 3-4 osób Czas przygotowania: 20-25 minut Składniki: 0,5 kg świeżo mielonego mięsa indyczego 200-250g makaronu typu spaghetti wielozbożowego 2 większe cebule Pół czosnku Majeranek Lubczyk Ziele angielskie Liść laurowy Twaróg półtłusty Sól himalajska Olej rzepakowy Kilka listków świeżej melisy 400 ml przecieru pomidorowego (Teraz nie wiadomo po co nazywany dumnie
Kuchnia PROzdrowotnawrzątek Podwójny filet z kurczaka (jeśli jesteście centusiem to pojedynczy, ale gruby) 2 ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru marchewkę pietruszkę pół selera 1 paprykę czerwoną kawałek pora 1 cebulę garść dowolnych kiełków garść pistacji lub orzeszków ziemnych pokrojone pędy bambusa (można kupić w zalewie) grzybki mun (wcześniej zalejcie je wodą) pół pęczka kolendry makaron ryżowy lub sojowy 2 łyżki oleju
ladykitchenSEROWYM Z BROKUŁAMI SKŁADNIKI: 50dag.piersi z kurczaka jeden duży brokuł sos 4 sery( można zrobić samemu np. beszamel z serem ) masło około 5 łyżek cebula przyprawa do kurczaka 2 woreczki ryżu, ewentualnie sól, pieprz odrobinę bazylii do posypania, starty mazdamer WYKONANIE: Roztopić masło, usmażyć na nim kurczaka pociętego w kostkę z przyprawami
Kuchnia Beatyciasto na krokiety: 2 szklanki mąki 2 szklanki wody mineralnej 2 jajka szczypta soli 1 łyżka oleju, łyżka masła klarowanego farsz: 500 g łopatki zmielić na grubych oczkach 1 cebula sól, vegeta, pieprz i papryka 100 g śmietany 12-18% 1 jajko dodatkowo: 1 jajko bułka tarta oraz rozkruszone płatki kukurydziane olej do smażenia WYKONANIE: wszystkie składniki na ciasto miksuję
Kuchnia BeatyGotowana kapusta kiszona to pyszny dodatek do wielu mięs.Ja bardzo ją lubię dziś przygotowałam ją z pysznymi kluseczkami, które bardzo łatwo można przygotować. SKŁADNIKI: kiszona kapusta cebula słonina liść laurowy vegeta 1 łyżka mąka woda, pieprz, sól WYKONANIE: Kapustę pokroić, wrzucić do garnka zalać zimną wodą, dodać liść laurowy i zagotować, Kiedy kapusta jest miękka odcedzić
Kuchnia Beatyprzepyszne!! SKŁADNIKI: wczorajsze schabowe trochę masła lub margaryny 3- 4 łyżki koncentratu 3/4l wody sól, pieprz, przyprawa Kamis - bazylia,suszone pomidory i czosnek WYKONANIE: na maśle lub margarynie smażymy cebulę, dodajemy czosnek i wszystkie przyprawy ( łącznie z koncentratem), dolewamy wodę, wkładamy schabowe- gotujemy 15 min., wykładamy na półmisek, możemy posypać startym serem żółtym i gotowe!! SMACZNEGO
Kuchnia Beatybiałej kiełbasy około 2 szkl. zakwasu włoszczyzna 2 marchewki 4 ziemniaki 10- 15 dag. wędzonego boczku lub szynki 5- 6 jaj 3- 4 ząbki czosnku 1 mała cebula, 2 łyżki masła klarowanego 4 liścia laurowe 5 ziaren ziela angielskiego łyżka majeranku vegeta, sól, pieprz WYKONANIE: w 1,5 l wody gotujemy włoszczyznę, wyjmujemy warzywa, wkładamy boczek, białą kiełbasę
Kuchnia Beatyogórków???, ale gdy jej skosztowałam wiedziałam, że na stałe wkradnie się do mojego menu. SKŁADNIKI: 3 średnie zielone ogórki 3 średnie ziemniaki 1/2 marchewki 1/2 pietruszki w korzeniu 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka zielonej pietruszki sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: Ogórki kroimy w drobną kostkę(najpierw wydrążamy pestki), pozostałe warzywa również w drobną kostkę, na patelni rozgrzewamy
Kuchnia Beatyprzyprawa do wieprzowiny ketchup sól, pieprz FARSZ: 7-8 śliwek suszonych 1/2 małej papryki czerwonej około 10dag. boczku wędzonego około 10 dag. szynki wędzonej 1 mała cebula czerwona 7-8 małych korniszonów w zalewie pomidorowej (myślę, że ogórki konserwowe też będą ok) WYKONANIE: składniki farszu mielimy na dużych oczkach, wszystko razem mieszamy, mięso posypujemy przyprawami, smarujemy ketchupem, nakładamy farsz
Kuchnia BeatySKŁADNIKI: 1kg. mintaja amerykańskiego 3 jajka 3- 4 łyżki mąki bułka tarta przyprawa do ryb sól, pieprz ZALEWA: 1 szklanka octu 10 proc. 4 szklanki wody 3 średnie cebule pokrojone w piórka, 5 liści laurowych 1/2 łyżeczki soli 10 ziarenek ziela angielskiego 6 ziarenek pieprzu 3 łyżki cukru WYKONANIE: rybę kroimy na kawałki osuszamy papierowym
Kuchnia Beaty