się jedzeniem na świeżym powietrzu przy grillu trwa w najlepsze. Aura sprzyja apetytowi, trzeba więc tak urozmaicić potrawy z grilla, aby każdy znalazł coś dla siebie. Ja proponuję soczyste burgery z siekanej wołowiny, które w połączeniu z ciepłą bułką, ostrym chrzanem i ogórkiem korniszonem z nutą czosnku od Krakusa smakują tak wybornie, że na pewno wygrają z kiełbasą czy karkówką(...)Ogórki korniszony z czosnkiem Krakus nadają się nie tylko jako składnik do burgera, ale są również idealnym dodatkiem do grillowanych potraw, a ich chrupkość i wyważona czosnkowa nuta na pewno zyskają fanów- podobnie jak chrzan Krakus, który może konkurować z ketchupem czy musztardą. 4 szt.: * wołowina (np. antrykot)- 440 g * bułka- 4 szt. * ogórki Korniszony z Czosnkiem Krakus
Kraina Miodem Płynącakokosowe, pomidory (29 zł) poliki wołowe, palonym brokuł, pikle (39 zł) pęczak, strączki, imbir, suszone pomidory, rukola (26 zł) tagliatelle, boczniaki, kozi ser, groszek cukrowy, oliwa truflowa (29 zł) burger wołowy, chorizo, guacamole, rukola, aioli (39 zł) burger falafel, halloumi, guacamole, rukola, aioli (39 zł) Pizza szpinak, owczy ser, suszone pomidory (34 zł) spinata, konfitura z cebuli, jalapeno, gorgonzola(...)Środa: 12.00 – 01.00 Czwartek: 12.00 – 01.00 Piątek: 12.00 – 03.00 Sobota: 15.00 – 03.00 Niedziela: 15.00 – 22.00 Owoce morza z mlekiem koksowym i pomidorami Wołowe poliki z palonym brokułem Burgery wołowe i falafel Tagliatelle z boczniakami, kozim serem i groszkiem cukrowym Przeurocza menadżerka Wędzoni Sernik imbirowy z mango
Kulinarne przygody Gatityprzejmował. Na dobre zagoszczą u nas w kuchni ogórki, będziemy robić te małosolne i pierwsze kiszone. Odpalimy na dobre grille i będziemy tworzyć wiele nowych smacznych połączeń, jak choćby burgery z grilla. Na obiad nie raz sięgniemy po chłodnik z młodą botwinką, sałatki rozgoszczą się w menu na dobre, bo kto nie lubi młodych małych ziemniaczków? Owoców będzie pod dostatkiem(...)CHAŁKA! 18. PRZEPIS NA JAGODZIANKI! 19. JAGODZIANKI Z SEREM I JAGODAMI! 20. WAKACYJNA SAŁATKA Z NAJLEPSZYMI POLSKIMI SMAKOŁYKAMI! 21. FRANCUSKIE TOSTY! 22. CIASTO Z TRUSKAWKAMI 23. MAŁOSOLNE 24. WOŁOWY BURGER PO HAWAJSKU 25. DOMOWY BURGER WOŁOWO- WIEPRZOWY Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI 26. NAJWAŻNIEJSZE ZASADY PRZY ROBIENIU OGÓRKÓW! 27. PIZZA - JAK ZROBIĆ W DOMU? 4 PRZEPISY 28. ZAPIEKANE TRUSKAWKI - SŁODKOŚCI NA WEEKEND
SMYKWKUCHNILekko kwaskowata, pełna smaku – cebulka do burgerów z tego przepisu to idealny dodatek, nie tylko do bułki z mięsem. Składniki (na ok 2 burgery): 500g cebuli szczypta soli 3 łyżki ketchupu 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego sok z 1 pomarańczy (ok 5 łyżek) szczypta pieprzu cebulę pokrój w półplasterki, przełóż na patelnię [...] Artykuł CEBULKA DO BURGERÓW pochodzi
SandraFrej.comCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na burgery z czerwonych buraków i soczewicy podane z bazyliowo-majonezowym sosem. Do przygotowania 8 porcji potrzebujemy: - 2 ugotowane, czerwone buraki - 1 puszkę soczewicy (400 g/240 g po odsączeniu) - 6 czubatych łyżek mąki - 3 łyżki prażonego słonecznika - po 1 łyżeczce mielonego czosnku oraz kolendry - szczyptę chili - sól i świeżo mielony pieprz do smaku - olej do smażenia(...)papierowym ręczniku, a następnie wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut, aby "doszły" wewnątrz. 5. W tym czasie przygotowujemy bazyliowy sos i szykujemy dodatki do burgera. U mnie był to ser mozzarella, pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony oraz kiełki rzodkiewki. Spróbujcie również burgerów z kaszy jaglanej i czerwonej soczewicy . SMACZNEGO
Bez CebuliPyszne, soczyste i mięciutkie burgery z piersi kurczaka. Zmielona papryka, cebula i czosnek nadały im niezwykłego aromatu. Panierka z krakersów i sezamu dodatkowo urozmaiciła smak! Wpis przygotowałam z myślą o portalu Kobiece Porady, gdzie znajdziecie wiele rewelacyjnych przepisów kulinarnych , artykułów, porad i ciekawostek. 1 filet z piersi kurczaka 1 biała cebula ½ czerwonej papryki 2 ząbki czosnku(...)drobnej tarce żółty ser, posiekany szczypiorek, bułkę tartą i jajko. Masę wyrabiamy na gładką i jednolitą. Doprawiamy solą i pieprzem, ponownie wyrabiamy. Z mięsnej masy formujemy okrągłe i płaskie burgery. Krakersy mielimy na drobny pył (możemy rozgnieść je tłuczkiem). Dosypujemy bułkę tartą i biały sezam. Wszystko mieszamy. W panierce obtaczamy burgery. Mięso smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanej
VioletoweKucharzeniezimne mleko (bez dodawania gorącej herbaty). Najlepiej zrobić to końcówką blendera ręcznego. Smacznego! Krowarzywa mieszczą się na ulicy Matejki 6A (obok Curry Me ). Bardzo smaczne jedzenie (świetne bułki do burgerów, świeże warzywa) i duże porcje. Nie jest tanio, ale jest to zrozumiałe: jedzenie jest bez polepszaczy smaku, glutaminianu sodu i GMO. Można zjeść w lokalu lub na wynos z odbiorem(...)własnym (jak na razie nie dostarczają pod wskazany adres). Najpierw wybieramy kotleta: jaglanex, cieciorex, tofex, seitanex, warzywex lub smak miesiąca. Następnie sposób, w jaki ma być podane jedzenie: w burgerze, tortilli (jasnej lub ciemnej) lub w misce z kaszą jaglaną i pestkami słonecznika. Do tego są sosy i dodatki. Można również zamówić cały zestaw w formie obiadowej: burger lub tortillę
Qlinarnie i QlinarnieKochani, tak jak postanowiłam staram się dodawać na bloga codziennie przepis, staram się focić wszystko to co robię, gotuje w domu. Zrobiłam na maxa pyszne burgery, w chrupiącej grillowanej bułce własnej roboty, z przepysznym kremowym pomarańczowym sosem, mięciutką grillowaną cielęciną, papryką i dużą ilością zieleniny. Powiem Wam że taki burger to jest to! Bardzo proste danie, pyszne i takie, które(...)znika ze stołu od razu! I od razu mam do Was pytanie czy chcecie tego typu przepisów więcej? Daj znać! JAK ZROBIĆ DOMOWEGO BURGERA PRZEPIS: - domowej roboty bułeczki (przepis TUTAJ ) możesz też użyć kupnych bułeczek - grillowana cielęcina/wołowina po 2 -3 plastry na kanapkę - 1 papryka czerwona - 1 szklanka miąższu z pieczonej dyni ( tu możesz sprawdzić
SMYKWKUCHNIPrzepis pochodzi z książki "Dieta Mind. Sposób na długie życie" Mikołaja Choroszyńskiego i jest lekko przeze mnie pozmieniany. Burgery z łososia i szpinaku, z dodatkiem płatków owsianych, podane z czerwoną kapustą zapiekaną z porem i pomidorami. Doskonały i zdrowy obiad, który zachwyci wszystkich miłośników dań rybnych. Danie należy do dietetycznych, więc każdy może sobie na nie pozwolić. Aby kotleciki były(...)płatkami owsianymi, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posiekanym szpinakiem oraz łososiem. Przyprawiamy solą oraz pieprzem ziołowym. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 15 min. Po tym czasie, formujemy z masy burgery i smażymy na patelni, po 5 min. z każdej strony. W między czasie przygotowujemy kapustę. Myjemy kapustę, pora oraz pomidory. Kapustę czerwoną oraz pora siekamy, a pomidora kroimy
Kuchnia MagdaLenySekretem domowego burgera jest wg mnie dobrze zrobiony kotlet. Proponuję Ci dziś domowego burgera z frytkami. Co Ty na to? Składniki: Na kotleta: mięso wołowe mielone sól, pieprz, musztarda Bułka: przepis na bułki, które robię możesz znaleźć ………………. i …………………, ale równie dobrze możesz użyć dobrej, kupionej bułki Reszta(...)składników domowego burgera to tak naprawdę już Twoja inwencja, co lubisz, co Ci smakuje, ja dodaję sałatę, cebulkę, sosy, czasem ogórka czy pomidora Przygotowanie: składniki na kotlety mieszamy dokładnie, formujemy kotlety i smażymy z obu stron na rumiano Frytki: umyte i pokrojone ziemniaki włóż do wody z lodem na 20 minut następnie rozgrzej olej do 110 stopni i smaż frytki
Oka w rosole czyli KaFka gotujesadzonym , a że śniadanie to podstawowy i najważniejszy posiłek w ciągu dnia, to można poszaleć, bo do wieczora i tak spali się wszystkie kalorie :) To nie jest prawdziwy burger (wiem o tym!), bo nie ma kotleta, ale jest mięso - boczek :) A za kotleta robi jajko sadzone z rozpływającym się żółtkiem. Po prostu tak nazwałyśmy tę bułkę na śniadanie(...)funkcjonuje od samego początku :) BUDOWA BURGERA Podstawa burgera to BUŁKA , JAJKO SADZONE i BEKON . Cała reszta to DODATKI , które dodaję w zależności od tego, co mam w lodówce, na co mam ochotę, co lubię. Dodaję różne kombinacje, można by powiedzieć - kolorystycznie, minimum po jednym z każdej kategorii: zielone - liść sałaty lub garść mieszanki sałat, awokado, ogórek świeży, różne kiełki
dobra gospodyni dom wesołym czyniSoczyste, pyszne kotlety z mielonej wołowiny, warzywa i świeża bułka. Uwielbiam burgery, a Wy? Miłośnikom ziemniaków i burgerów bez mięsa gorąco polecam burgery z placków ziemniaczanyc
AniaGotuje.plogół mięso jest one przyprawione, więc nie dodajemy przypraw, ewentualnie pieprz jeżeli wolicie bardziej pikantne ). Wyrabiamy na jednolitą masę. Dzielimy na 4 części. Formujemy kule i spłaszczamy je na burgery. Do kubka wykładamy 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu i 2 łyżki musztardy. Mieszamy na jednolity sos. Włączamy piekarnik na 180 o C ( góra i dół ). Bułki przekrawamy na pół(...)jednej strony lekko smarujemy sosem. Umieszczamy na blaszce i wkładamy do piekarnika. Patelnię rozgrzewamy z niewielką ilością oleju i smażymy burgery po kilka minut z każdej strony ( 2-3 minuty ). W między czasie na bułki wykładamy po plasterku sera. Wyłączamy piekarnik gdy ser zacznie się trochę topić. Piekarnik otwieramy i wykładamy po kolei: burgery, ogórki cebulę i pomidory. Całość polewamy
Smaki EwyWegetariańskie burgery nie od dzisiaj podbijają Polskę. Tutaj dwie propozycje,... Artykuł BURGERY MARCHEWKOWE I BURACZANE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEJest tu ktoś kto ma ochotę na odrobinę Tajlandii w domu? Zapraszam na burgery drobiowo-kokosowe! Zachwycające i niecodzienne połączenie smaków zamknięte w niby zwykłym burgerze. Smak kokosa jest lekko wyczuwalny, dodaje egzotyczny posmak. Składniki na 2 burgery: 1 duży filet z kurczaka lub dwa małe 2 bułki pełnoziarniste 1 łyżka curry 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka mąki
Czarnawisienka