okres, że te produkty są najtańsze, kupuję więcej, myję, rozdzielam w woreczki i mrożę. 4. Nie zapominaj o prostych i niepozornych produktach. Może się wydawać, że z marchewki, buraka czy pietruszki nie można nic ciekawego zrobić. Otóż wcale, że nie! I doskonale potwierdza to Marta Dymek z Jadłonomii. która na swoim blogu i w książce zamieściła wiele potraw, które
Bananowe PoleDziś mam dla Was kolejny przepyszny koktajl! I znów będzie nie tylko smacznie, ale i bardzo zdrowo. Taka multiwitamina! W jego skład wchodzą borówki , które jak
Ostra na Słodkosoku - naturalny antybiotyk: Trzeba wypić co najmniej 300-400 ml soku dziennie. Niektórzy powinni wypijać nawet 2 szklanki dziennie. Składniki soku - naturalny antybiotyk: 1 marchew, 1 burak razem z liśćmi, 2 liście szpinaku, 1 - 2 jabłka ze skórką, 5 mm świeżego korzenia imbiru, 5 mm korzenia chrzanu, 1/2 - 1 ząbek czosnku, albo 1/2 czerwonej cebuli, 1/2 szklanki
IzaGotujeCzyli zapiekanka z tego co pod ręką :) Składniki: ½ kg ziemniaków 25dag pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula 1 pętko wiejskiej kiełbasy 1 duża marchewka 1 mały por 1 czerwony burak 1 łyżka masła 1 łyżka przyprawy typu Vegeta Pieprz Liście kapusty Wykonanie: Warzywa umyć, pokroić w drobną kostkę razem z kiełbasą ( oprócz cebuli). Warzywa dokładnie wymieszać dodać lekko podsmażoną
Tradycyjna KuchniaPyszne i zdrowe- idealne jako dodatek do obiadu. Polecam sposób podania jak na zdjęciu (czyli w wydrążonym, ugotowanym buraku)- prezentuje się wyśmienicie. Składniki 75 dag buraczków ćwikłowych 3 jabłka ¾ szklanki mleka 1 łyżka mąki 1 łyżeczka masła 1/3 szklanki gęstej śmietany sól do smaku pieprz do smaku cukier do smaku sok z cytryny do smaku Wykonanie: Buraczki ugotować do miękkości
Tradycyjna KuchniaWszystkie inne dania, chleby nawet ciasta i bezy ale zupy nie. Przemka zabawa z warzywami skończyła się pyszną zupą czyli botwinką zabielaną, przepyszną. Zjadłam dwa talerze
Moje Małe Czarowaniegazowane zawierają bardzo dużo cukru , który prowadzi do próchnicy . Dodatkowo w ich składzie są różne kwasy , które przy systematycznym spożywaniu, również mają wpływ na żółty kolor naszych zębów . 9. Burak jest niekwestionowanym bogactwem witamin i minerałów. Niestety, pozostawia po sobie znak równiez na naszych białych zębach , dlatego umyj po jego zjedzeniu zęby . 10. Jagody , maliny, jerzyny i porzeczki - te owoce
IzaGotujePołączenie wydawałoby się niemożliwe, bo nasza kochana polska botwinka i co i małże? Siedziałam tak sobie i myślałam z czym ją tu jeszcze podać i raptem
Moje Małe CzarowanieZupa z młodziutkiej botwinki z ziemniakami, marchewką, śmietaną i kozim serem. Sezon na botwinę trwa, więc korzystajmy z niego, warzywo to ma mnóstwo cennych substancji niezbędnych
Oryginalny smakDobrodziejstwo maja polega na tym że świeże warzywa na straganach są i żal byłoby z nich nie skrzystać. Szparagi, botwinka, świeże zioła, rabarbar, szpinak czy szczaw
Moje Małe Czarowaniesoki :) Drugi sok był prawdziwie oczyszczający, zielony, do jego smaku trzeba się przyzwyczaić ale to samo zdrowie :) Można go rozcieńczyć wodą na początek. Zielony sok: - mieszanka różnych liści, użyłam: buraka liściowego, jarmużu, rukoli, natki pietruszki, - 0,5 cm - 1 cm imbiru (w zależności od tego jakie mocne lubimy smaki, ja dałam 2 cm i było to trochę za dużo
Co na wege obiad?zamian? Spośród zgłoszeń zostanie wybrane jedno, które nagrodzę takim oto nowym granitowym rondelkiem firmy Ballarini linii LUCCA . Więcej o rondelku możecie poczytać w moim wczorajszym poście " Pieczony Burak z Pomarańczą " .Wyniki zostaną ogłoszone 29 maja w osobnym poście! /zdjęcie pochodzi ze strony www.ballarini.pl / Co Wy na to? Oczywiście pamiętamy, że nie kradniemy nikomu ani zdjęć, ani przepisu. Wymyślamy
Blondynka GotujeBlueberry Corner by "jagodzianka" Botwina to młode liście i korzenie buraka ćwikłowego. Smaczna, sezonowa zupa z tych młodych buraczków smakuje najlepiej wczesną wiosną. … Przeczytaj cały artykuł Post Botwinka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Na wigilijną kolację czerwony barszcz musi być obowiązkowo, najlepiej z uszkami lub pierogami. Barszcz powinien być czysty (nie zabielony), na …
My Blueberry CornerCzasami wracam z pracy do domu i tak mi się nic juz nie chce :( Zwłaszcza robienie obiadu... Najłatwiej jest kupić gotowce i już...ale ten smak
Ana Mari's world