Czerwony koktajl wzmacniający 191zrealizuję swój cel Trzymajcie kciuki PS. Macie jakieś sposoby na dobre przygotowanie się do półmaratonu :)? Czerwony koktajl wzmacniający porcja dla jednej osoby 200 ml soku z buraka łyżka nasion chia pół jabłka sok wyciśnięty z połowy cytryny pół łyżeczki miodu Do naczynia blendera przelej sok, dodaj nasiona chia, miód, sok z cytryny oraz jabłko obrane i pokrojone na małe kawałki
365 dni dookoła kuchni
Pomysł na przekąskę – hummusowe trio 186parze Bonduelle 3 łyżki sezamu 2 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Sok z cytryny do smaku Sól i kmin rzymski wg uznania do smaku 2 łyżki posikanego koperku ½ średniego buraka lub 1 jeden malutki (ma dać piękny kolor i charakterystyczny posmak) Posypka orzechowa (orzechy włoskie, kminek, kolendra, sól) Przygotowanie: Sezam uprażyłam na suchej patelni na złoto. Przesypałam do blendera, zmieliłam(...)drugiej dodałam koperek i ponownie zmiksowałam. Po umieszczeniu w miseczce polałam odrobiną oliwy i posypałam odrobinką posiekanego koperku – hummus z koprem. Do trzeciej dodałam pokrojonego na mniejsze części buraka i również zmiksowałam. Po przełożeniu do miseczki polałam odrobiną oliwy i zaserwowałam z posypką orzechową. Wszystko podałam z bezglutenowymi grzankami z TEGO przepisu
Kate's Kitchen
Burgery z buraczków i kaszy jaglanej 214warzywami bułą można się porządnie najść. Wpadnijcie również po przepis na WEGEBURGERY Z MARCHEWKI, PIETRUSZKI I SELERA Składniki (10 burgerów): Kotlety: 1 i 1/2 szklanki startych na drobnych oczkach buraków czerwonych 1/2 szklanki startej na drobnych oczkach marchewki 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 2 łyżki mąki jaglanej 1/2 szklanki ziaren słonecznika 1/4 szklanki sezamu 1/4 szklanki oleju 1 czerwona
Fitsweet.me
BURACZKI DO KOTLETA 242czerwonych papryk pokrojonych w kostkę, będzie bardzo smacznie :) Ja zawsze przygotowuję obie wersje. Spróbujcie Sami, polecam przepis! Pięknie pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI: na 12 słoiczków po 250ml 3 kg buraków ( ugotowanych, obranych i startych na dużych oczkach) 5 cebul ( mogą być czerwone) - posiekane w kostkę 5 ząbków czosnku - drobno posiekane pieprz mielony do smaku 5-7 papryk (ewentualnie) zalewa
Moja Książka Kucharska
Bitki wieprzowe w ciemnym sosie podawane z musem śliwkowym i figami 216był za obiad! Przepyszna pieczeń w sosie ciemnym uniwersalnym Łowicz podana z musem śliwkowym, do tego tłuczone ziemniaki polane sosem i pyszna sałatka z buraków, a to wszystko ze świeżymi figami. To była istna uczta kulinarna. Na dworze ciągle pada i jest mega pochmurno, więc brakowało mi zdecydowanie dziennego światła do stworzenia idealnych zdjęć. Musicie mi więc uwierzyć
Passions hobbies life
Najlepsze przepisy z blogów #8 | Przepisy na zupy 240lektury i dzielenia się tymi wspaniałymi przepisami koleżanek blogerek Zielona zupa z brokuła i cukinii BLOG: http://ejszet.blogspot.com/ Krem z cukinii z kurkami BLOG: http://aronia-wiemcojem.blogspot.com/ Zupa jarzynowa z burakami BLOG: http://kardamonovy.blogspot.com Krupnik BLOG: http://www.cook-yourself.com/ Zupa bigos BLOG: http://jadloiczytadlo.blogspot.com/ Zupa rybna BLOG: https://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/ Zupa chili BLOG: http://kuchennewariacje.pl/ Zupa dahl BLOG: http://licencjanagotowanie.blox.pl/ Zupa
Kuchnia Bazylii
Sałatka śledziowo-buraczana 368sałatki wszyscy zwykle używają buraczków gotowanych i tartych na dużych oczkach tarki, ale… miałam szczerą ochotę na tą sałatkę, a niekoniecznie chciało mi się „bawić” z burakami:) Tak, czasem nawet blogerom się po prostu NIE CHCE;) W mojej opinii buraczki tarte od JAMAR sprawdziły się do tej sałatki świetnie. Smak buraczków jest bardzo dobry, aczkolwiek
Smaki Na Talerzu
Szybkie i pyszne mini pizze z ciasta francuskiego z warzywnym nadzieniem 211pomidorami i żurawiną. Który smak poszedł na pierwszy ogień? W mojej przekąsce użyłam Wawrzyńca z suszonymi pomidorami i żurawiną. Kolejne składniki to -tarty parmezan -świeży tymianek i liście młodego buraka -czarnuszka -ciasto francuskie gotowe Pocięłam w nierówne kwadraty i prostokąty całe ciasto francuskie. Piekarnik nagrzałam do 175 -180 stopni.Każdy kawałek wysmarowałam pastą Wawrzyniec, posypałam parmezanem. Piekłam przez(...)minut. Posypałam czarnuszką, tymiankiem i dodałam młodych listków buraka. Pyszne! Na ciepło i na zimno! Do zabrania ze sobą wszędzie. Idealne na każdą imprezę, spotkanie. Przekąska aromatyczna w sam raz do ręki
Z Kuchni Do Kuchni
Puder z kani 188potraw. Banalnie prosty przepis, jednak niebanalnie zmieniający smak potraw, min. sosów i zup. Ten aromat wbije was w glebę. Cudo <3 które jest obecnie tak bardzo dostępne jak „buraki” ;) Składniki kapelusze kani (grzyb czubajka kania) Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapelusze oczyszczamy, suszymy albo w suszarce do grzybów, albo w piekarniku
R'n'G Kitchen
Koktajl spalający kalorie wg Ewy Chodakowskiej 25511potrawy, w tym recepturami na koktajle. Jeśli chcecie, to zajrzyjcie również na 2 inne koktajle Ewki: Odchudzający koktajl z banana i pietruszki wg Ewy Chodakowskiej oraz Odchudzający koktajl z buraka i awokado wg Ewy Chodakowskiej Źródło inspiracji: fitness.wp.pl @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both(...)godzin po spożyciu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli chcecie, to zajrzyjcie również na 2 inne koktajle Ewki: Odchudzający koktajl z banana i pietruszki wg Ewy Chodakowskiej oraz Odchudzający koktajl z buraka i awokado wg Ewy Chodakowskiej The post Koktajl spalający kalorie wg Ewy Chodakowskiej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Smażone zielone pomidory nieceo inaczej 169przeszkadza. Tak, jeśli już chcemy być szczegółowi, to prawdziwy hamburger, czyli befsztyk hamburski powinien być TYLKO z wołowiny. Tak jak zupa zwana barszczem nie może być z buraków, tylko kiszonego barszczu zwyczajnego, a chleb nie może być na drożdżach tylko na zakwasie, natomiast wędlina może być tylko z mięsa wędzonego. I tak dalej, i tak dalej. Abstrahując od sprzeczania
Kryzysowa Książka Kucharska
ZAKWAS BURACZANY WG 5-CIU PRZEMIAN 198przegotowanej i ostudzonej wody D 3 łyżki wody z kiszonych ogórków (w wersji bezglutenowej) lub kawałek chleba razowego w wersji klasycznej Obrane i pokrojone w plasterki buraki i warzywa wrzuć do 4,25 l szklanego słoja, dodaj w kolejności przyprawy, zalej przegotowaną wodą tak, aby przykryła wszystko - ok. 2,5 - 3 l. Na wierzchu połóż kawałek razowe chleba (przyśpiesza
Anioły w kuchni
Hummus z czarnej fasoli i czarnego sezamu 184prażonego kminu rzymskiego i sezamu powala mnie niemalże z nóg. Jest to pyszne smarowidło na chleb , całkiem wegańskie, idealne do warzywnych burgerów. Bardzo lubię alternatywny hummus. Przyrządzam go z buraków , czasami z soczewicy . Jak mam ochotę na awokado to miksuję zielony hummus . Hummus z czarnej fasoli zrobiłam pierwszy raz i już wiem, że nie ostatni! Hummus z czarnej fasoli
codojedzenia
Błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową 212roślin, jest w stanie przetrwać na wysokościach przekraczających 3000 m n.p.m. Dzięki swoim właściwościom, nazywana „matką wszystkich ziaren”. Quinoa, należy do tej samej rodziny roślin co np. szpinak czy buraki. Spokrewniona z niezwykle popularnym i wartościowym Amarantusem oraz Canihuą. Zaliczana do grupy produktów superfoods. Quinoa, jest niezwykle wszechstronnym produktem, a jej delikatny smak, wspaniale komponuje się z wieloma daniami
mojewypiekiinietylko
CURRY Z DYNI, BOTWINKI I CIECIERZYCY 171finalnie otrzymać pyszną, niby orientalną, a jednak klasyczną lecz niebanalną, potrawę pełną zdrowych składników. Składniki na 3 porcje: 1 szklanka suchej ciecierzycy, 1/2 małej dyni hokkaido, 1 mały burak, 1 cebula, pęk botwinki, 1 szklanka tłustego mleka kokosowego, 4 ząbki czosnku, sól, curry (po 1 łyżeczce), imbir, natka pietruszki, pieprz (po 1/2 łyżeczki). Wykonanie: Ciecierzycę moczymy przez 12 h. Następnie(...)odcedzamy, przepłukujemy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości. W międzyczasie kroimy cebulę w pióra, buraka i dynię w kostkę, czosnek na drobne kawałeczki. Wrzucamy na bardzo rozgrzaną patelnię i podmażamy. Zalawamy odrobiną wody i gotujemy/odparowywujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy mleko, ugotowaną ciecierzycę, botwinkę i przyprawy. Pozostawiamy na wyłączonym, gorącym palniku. Po lekkim ostudzeniu zjadamy. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiu