Uwielbiam ,kiedy na stole pojawia się tak pyszne śniadanie ,moje kubki smakowe wypełnia smak sałatki owocowej oraz sera i szynki.Mniammm....oby tak dalej...! 350 kacl. 1 bułka kajzerka 1 łyżka serka granulowanego garstka sałaty mix 1 plasterek chudej wędliny z indyka 0.5 jabłka 0.5 owocu kiwi kakao do popicia bez cukru ********************************************* Bułkę przekroić na pół, ułożyć sałatę ,wyłożyć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki : 40 dag sznycli z fileta z piersi indyczej 2 jajka sok z cytryny bułka tarta olej do smażenia carry, sól, pieprz Przygotowanie : Mięso pokroić w plastry, a te w cienki paski Oprószyć je przyprawami, włożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny, chwilę potrzymać Jajko roztrzepać widelcem, maczać mięsne frytki w jajku, obtaczać w bułce tartej
Proste Potrawyokoło 200 ml bulionu warzywnego sól, pieprz Naleśniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki wody lekko gazowanej 1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki oleju sól Panierka: jajko mleko bułka tarta olej do smażenia Sposób wykonania: Mięso mielimy. Kapustę wrzucamy do garnka podlewamy niedużą ilością wody i gotujemy aż zmięknie. Następnie przelewamy na durszlak i odstawiamy aby ostygła. Mięso(...)dodajemy pozostałe składniki ciasta naleśnikowego. Wszystko razem miksujemy. Smażymy naleśniki. Na ciepłe naleśniki nakładamy farsz i zawijamy w koperty. Panierujemy w jajku roztrzepanym z mlekiem i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju
Qchnia po prosturoztrzepane 4 dymki, pokrojone na cienkie plasterki 2 ząbki czosnku drobno posiekane 2 łyżeczki imbiru startego na tarce 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżeczki sosu chilli (np. Tabasco) ¾ szklanki bułki tartej Składniki na sos teriyaki: ⅔ szklanki sosu sojowego 1 ¼ szklanki wody 1 łyżeczka mielonego imbiru świeżego 1 ząbek czosnku mielonego ½ szklanki brązowego cukru 3 łyżki miodu ¼ szklanki mąki kukurydzianej ¼ szklanki(...)ustaw go na 180 oC. W małej misce wymieszaj dokładnie ubite jajko, dymkę, czosnek, imbir, sos sojowy i sos chilli. Następnie w dużej misce wymieszaj dokładnie mięso z bułką tartą i mieszanką z jajkiem. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Uformuj kuleczki wielkości piłeczki golfowej, ułóż na blaszce do pieczenia i piecz w piekarniku przez 15-18 minut. W międzyczasie
karmelowySkładniki: bułka paryska 8 kromek, olej rzepakowy 1/4 szklanki, czosnek granulowany - ile potrzeba pysznie chrupiący chlebek czosnkowy przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30" dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem w dbaniu o dietę niskotłuszczową i zdrowe odżywianie również mojej rodzinki skorzystałam(...)książki z przepisami, która jest razem z urządzeniem, duże ułatwienie choćby dla czasu czy temperatury obróbki, ja trochę przepisy zmieniam "po swojemu" kromki bułki paryskiej posmarować pędzelkiem olejem z jednej strony posypać czosnkiem granulowanym, można też użyć przyprawy jakie się lubi Airfryer hd9240/30 ustawić na 200 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ do kosza włożyć 4 kromki /jeśli kromki
W Mojej Kuchni Lubiębniutko. Pasztet przejdzie wtedy ich smakiem i aromatem w całości. 1 cały kurczak 4 udka 300g wątróbki drobiowej 4 duże marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule 2 bułki kajzerki 2 jajka L olej 6 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 200g suszonych śliwek sól, pieprz 1. Kurczaka porcjujemy. Marchew i pietruszkę(...)zielem angielskim gotujemy przez około 1h, do miękkości. Studzimy. 3. Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy się zeszkli dodajemy wątróbkę, chwilę smażymy. Studzimy. 4. Bułki moczymy w rosole pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. 5. Kurczaka wraz ze skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie bardziej suchy), warzywa, wątrobkę, cebulę, kajzerki mielimy w maszynce. Do masy dodajemy
Szefowa kuchnipomidorków koktajlowych - 150 g twarogu - 3 zielone, łagodne papryki pepperoni z zalewy - pół małej czerwonej papryki - 2 łyżki oliwy - sok z połowy cytryny - 1 mała bułka pszenna - szczypta soli Sałatę porwij, umyj i osusz.Paprykę oczyść i umyj,pokrój według uznania. Pomidorki opłukaj i pokrój na ćwiartki. Oliwki odcedź z zalewy i poprzekrawaj na pół(...)małego słoika wlej 2 łyżki oliwy jaką lubisz, ja użyję z dyni. Dodaj sól, około 1/4 łyżeczki. Zakręć i wymieszaj, wlej sok z cytryny, zamieszaj i polej sałatę. Bułkę przekrój i przypiecz na patelni bez tłuszczu, uważaj aby nie spalić. SMACZNEGO > CMOK
Pasje Jolkiłyżki kwaśnej śmietany Jabłka: 1 i 1/2 kg jabłek 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego sok z połówki cytryny 3 łyżeczki cynamonu 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: bułka tarta cukier puder Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię lub woreczek i włożyć do lodówki na ok 30 minut. 2. W międzyczasie umyć jabłka(...)sokiem z cytryny. 3. Wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na dwie części. Pierwszą część rozwałkować, wyłożyć na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Zrobić kilka nakłuć widelcem. Ciasto obsypać bułką tartą (2-3 łyżki). Wyłożyć równomiernie jabłka, drugą część ciasta rozwałkować, wyłożyć na jabłka i zrobić nakłucia widelcem. 4. Ciasto piec w 180 st. C przez ok 45-60 minut
Kuchnia domowa Anioczyścić i zdjąć skórę w każdym zrobić nacięcie. Do każdego otworu nałożyć farsz i spiąć wykałaczkami. Doprawić solą i pieprzem. W jednej miseczce roztrzepać jajka, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Filety ryby obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, najpierw położyć fasolkę i pozostałe pomidorki , na górze rozłożyć rybę. (Można smażyć na patelni jeśli
Kuchnia Pokoleńśniadanie, ale tym razem postanowiłam się zmobilizować, znalazłam siły i tak się rozpędziłam, że tego samego dnia powstały też inne dania na bloga. Tym razem tematem weekendowego wypiekania były bułki do hot dogów – jako, że mam ostatnio fazę na fast foody to bardzo chętnie zabrałam się do pracy. Tym razem miało być zdrowo i domowo Zamiast wyrabiania ciasta(...)ręką postawiłam Czytaj dalej... Artykuł Bułki do hot dogów pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakunecie. 500 g mięsa mielonego kawałek kapusty pekińskiej kilka grzybów mun Skworcu 1 łyżka suszu warzywnego Skworcu 1 cebula 1 jajko około 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz , majeranek na ciasto: 1,5 szkl. mąki luksusowej Młynomag 3/4 szkl. mleka 1 jajko Grzyby mun namoczyć , następnie gotować kilka minut.Pokroić w paseczki.Cebule(...)obrać i pokroić , kapustę poszatkować . Kapustę, cebulę grzyby i susz podsmażyć na łyżce oleju .Ostudzić. Mięso wymieszać z jajkiem, bułka tartą i podsmażoną kapustą i przyprawami a następnie wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotlety .Wszystkie składniki na ciasto wymieszać do utworzenia jednolitej masy, obtaczać w niej kotlety i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.Ja smażyłam we frytkownicy
Moje domowe kucharzeniejuż przygotowane – bez głowy i wypatroszone) 2 ząbki czosnku kilka łyżek oliwy 2 gałązki rozmarynu 2 gałązki tymianku 2 łyżki natki pietruszki 2-3 cytryny 2-3 łyżki bułki tartej 2 łyżki białego wina sól, pieprz Wykonanie: Jeśli kupiliście kurka czerwonego w całości – trzeba go sprawić. Należy go wyszorować (ryba nie ma łusek), odciąć głowę i wypatroszyć(...)1/2-1 cytryny. Dokładnie mieszamy. Bierzemy naczynie żaroodporne, na dnie rozprowadzamy nieco marynaty (tak żeby pokryła dno) i układamy na niej kurka czerwonego (skórą do dołu). Rybę oprószamy bułką tartą, a potem rozprowadzamy resztę marynaty i posiekaną natkę pietruszki. Skrapiamy winem, resztę cytryny kroimy w plasterki i układamy w naczyniu. Tak przygotowaną rybę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (170-180 stopni, najlepiej
Pociąg Do Kuchniproszku (można być mniej) 1 łyżeczka suszonej kolendry (zmielonej lub utłuczonej w moździerzu) 1 łyżeczka świeżego posiekanego imbiru 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę szczypta kurkumy 1 łyżeczka soli bułka tarta do panierowania olej do smażenia Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Cebulę również obieramy i kroimy w plasterki. Kalafior dzielimy na małe różyczki. Warzywa zalewamy wodą i doprowadzamy(...)dodajemy papryczki, szpinak, kolendrę zieloną i suszoną, czosnek, imbir, chilli, sól i kurkumę. Ubijamy tłuczkiem do ziemniaków i odstawiamy to wystudzenia. Z przygotowanej masy formujemy niewielkie kebabiki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na oleju
Trzeci talerzsmaczne, proste i tanie. Dają duże pole do popisy - w kwestii dodatków. 250g mortadeli (użyłam z papryką) 5 pieczarek 4 plastry żółtego sera 1 jajko mąka bułka tarta olej sól pieprz Mortadelę pokroić w grubsze plastry i obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku (z solą i pieprzem) oraz bułce tartej. W międzyczasie usmażyć pieczarki (pokrojone w plastry). Kotlety
Di gotujekotlety schabowe bez kości 4 plasterki sera żółtego Pomidory suszone w zalewie z ziołami ok.12 sztuk 2 łyżeczki musztardy rosyjskiej Słodka i ostra papryka Sól, pieprz Mąka i bułka tarta do panierowania 1 jajko Olej do smażenia Sposób przygotowania: Plastry schabu rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką, smarujemy musztardą. Na każdym kawałku schabu układamy po plastrze sera(...)żółtego oraz po 3 pomidory suszone. Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy roladki w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron
Bajeczna Kuchnia