bułki - 33926 przepisów (strona:1423/2262)

pasztet z cukinii 175

dodać albo ująć od siebie ? Pasztet piekłam w 180 stopniach przez 1 godzinkę. Formę do pieczenia najlepiej wyłożyć papierem do wypieków. Ja użyłam folii aluminiowej, nawilżonej olejem i posypanej bułką tartą. Mimo tego, że zabezpieczyłam przed przywieraniem nie udało się. Dlatego też polecam papier do pieczenia. Miłośnikom takich przetworów wspomnę, że palce lizać! Jest to przepyszna przekąska. Kończąc ten wpis

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto zebra 268

równie części, do jednej z nich dodaj kakao i zmiksuj, natomiast do drugiej dodaj 1 łyżkę mąki również zmiksuj, Formę o średnicy 24-28 cm wysmaruj masłem i obsyp bułka tarta by ciasto nie przywierało do formy. Gotowe masy na przemian układaj w formie. Piecz wszystko przez około 50 w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu wyciągnij

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto jogurtowe z rabarbarem 155

dodajemy jogurt, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj do połączenia się składników w jednolitą masę. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, obręcz smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Do foremki przelewamy masę na ciasto, wierzch dekorujemy kawałkami rabarbaru. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 st C, grzanie góra/dół około 30 minut lub do suchego patyczka

Smakowity Blog Kulinarny
Szaszłyki rybne z przyprawą curry 161

posiekać drobno. Dodać chilli, żółtko, oliwę, mąkę ziemniaczaną do łososia i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą. Formować małe klopsiki. Gdyby masa była zbyt luźna dodać jeszcze łyżkę bułki tartej. Warzywa umyć i pokroić w plasterki. Nabijać warzywa i klopsiki na patyczki do szaszłyków. Piekarnik z opcją grill lub kombiwar nagrzać do 220 C i piec szaszłyki. Położyć szaszłyki

Kuchnia Pokoleń
Babka marmurkowa 290

mikserem na najniższych obrotach do połączenia składników. (jeśli wyjdzie wam bardzo, bardzo gęsta masa to dodajcie odrobinę mleka i zmiksujcie i będzie w porządku). Blachę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na spód wylewamy jasną masę, a na wierzch ciemną Pieczemy w 160 stopniach Celsjusza przez ok. 70 minut (lub dłużej, bo każdy piekarnik piecze inaczej, najlepiej pod koniec sprawdzajcie

Gotuj z Mąką
Gofrokanapka ze szparagami 136

może by tak zamiast zwykłej bułki, czy chleba zrobić sobie wytrawne gofry i napakować je po brzegi przepysznymi dodatkami? Ja jestem na tak! Postanowiłam przygotować tę przepyszną kanapkę, aby pokazać Wam, że jedzenie nigdy nie jest nudne, wystarczy odrobina fantazji, szczypta wyobraźni i kilka smacznych składników. Gofry są przepysznie chrupiące z dodatkiem soli, dlatego nieco bledsze, bo te słodkie, zwykle

MamaOskarka
Najłatwiejsza babka piaskowa z mlekiem w proszku 204

delikatnie mieszamy, już nie używając robota. Wlewamy esencję waniliową oraz roztopione, przestudzone, ale jeszcze ciepłe masło. Ponownie delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do dwóch foremek keksowych wysmarowanych masłem i oprószonych bułka tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150°C, pieczemy z termoobiegiem ok. 1 godziny (do suchego patyczka). Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na ok. 30 minut. Przestudzone

mojewypiekiinietylko
CEBULKA DO BURGERÓW 110

Lekko kwaskowata, pełna smaku – cebulka do burgerów z tego przepisu to idealny dodatek, nie tylko do bułki z mięsem. Składniki (na ok 2 burgery): 500g cebuli szczypta soli 3 łyżki ketchupu 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego sok z 1 pomarańczy (ok 5 łyżek) szczypta pieprzu cebulę pokrój w półplasterki, przełóż na patelnię [...] Artykuł CEBULKA DO BURGERÓW pochodzi

SandraFrej.com
Dufinki Ziemniaczane Z Tuńczykiem, Serem I Botwinką 176

doprawiamy jeszcze pod swój smak. 4. Z gotowej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i panierujemy je najpierw w mące kukurydzianej, potem w jajku, a na sam koniec w bułce tartej. 5. Gotowe kuleczki smażymy na głębokim oleju na złoty kolor.  Usmażone wyjmujemy łyżką cedzakową i odkładamy na ręcznik papierowy. Podajemy je na ciepło jako dodatek do obiadu

Gotowanie...to proste !
PASTA JAJECZNA - NAJPROSTSZA I NAJLEPSZA 134

Najprostsza i najlepsza, ulubiona pasta mojego brata.  Świeże jajka od "szczęśliwych kurek babci" ze szczypiorkiem podana na świeżej bułce posmarowanej masłem ...  Smaki dzieciństwa 😊       SKŁADNIKI: 5 jajek na twardo 1 łyżeczka musztardy delikatesowej szczypiorek 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu Greckiego szczypta majeranku jarzynka (u mnie suszone warzywa z solą bez zbędnej chemii )  sól, pieprz

Marcepanowa kuchnia
Makaronowa zapiekanka z pulpecikami z kurczaka (Sformato di pasta con polpettine di pollo) 204

makaronu razowego typu penne 50 g startego parmezanu Pulpeciki 400 g drobiowego mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej   oliwa z oliwek sól, pieprz  Sos pomidorowy 400 g passaty pomidorowej 10 listków bazylii 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka  cukru

La grande e la piccola cuoca
CIASTO Z RABARBAREM NA WODZIE GAZOWANEJ 173

proszkiem do pieczenia miksując cały czas na wolnych obrotach.  Na koniec wlewamy oranżadę i wymieszamy całość delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką lub bułką tartą. Na ciasto wykładamy owoce, a na owoce kruszonkę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do  w 180 st.C na 45-50 minut  (do suchego patyczka) Ostudzone ciasto możemy dodatkowo

Walijskie Pichcenie
Kruche tartaletki z tuńczykiem i jajecznicą. 196

minut do schłodzenia. Po tym czasie ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wylepiamy nim foremki na tartaletki ( foremki można posmarować cieniutko masłem lub margaryną i oprószyć bułką tartą ). Średnica foremek około 9 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy około 15 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni. Upieczone tartaletki wyjmujemy z foremek i studzimy. 2. Nadzienie: Tuńczyka dokładnie

Izabelawkuchni
Wiosenna Pizza z Tuńczykiem 204

cheedar → 1/2 czerwonej cebuli  → 2 ogórki kiszone  → ulubiony sos np. BBQ → sól i pieprz do smaku  → np. świeża rukola do posypania  DODATKOWO: → kasza manna lub bułka tarta do podsypywania blaszki →olej najlepiej rzepakowy lub margaryna do posmarowania blaszki PRZYGOTOWANIE: 1. Do misiki wlewam ciepłe mleko , dodaję cukier , drożdżę i mieszam do połącznia składników. Odstawiam

Gotowanie Patki
Domowa Pizza Peperoni 180

tartego  1 papryczka jalapeno ( ja użyłam konserwowej) 2 ogórki kiszone 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki koncentratu pomidorowego  sól i pieprz do smaku  Dodatkowo : kasza manna lub bułka do posypania blaszki  olej rzepakowy  PRZYGOTOWANIE: Ciasto na pizzę robimy według przepisu, przekładamy na posmarowaną olejem i posypaną kaszą manną blachę.   Ciasto smarujemy koncentratem , posupujemy solą

Gotowanie Patki