Szybkie sezonowe ciasto na oranżadzie

25
  • Szybkie sezonowe ciasto na oranżadzie
  • Szybkie sezonowe ciasto na oranżadzie

    Trafiłam na ten przepis zupełnie przypadkiem. To świetna baza na ciasto z sezonowymi owocami lub z rabarbarem jak u mnie. Oranżadę można również zastąpić wodą gazowaną. Składniki (blaszka 26x34cm): 5 jajek 1 szklanka cukru szczypta soli 1 cukier waniliowy 3,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju rzepakowego 1 szklanka białej oranżady (lub wody gazowanej) 1 litr sezonowych owoców lub kilka łodyg rabarbaru cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: 1. Jajka, sól i oba cukry ubić ... Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Kuchnia domowa Ani

    Dodaj komentarz