bułki - 33426 przepisów (strona:1422/2229)

Gofrokanapka ze szparagami 111

może by tak zamiast zwykłej bułki, czy chleba zrobić sobie wytrawne gofry i napakować je po brzegi przepysznymi dodatkami? Ja jestem na tak! Postanowiłam przygotować tę przepyszną kanapkę, aby pokazać Wam, że jedzenie nigdy nie jest nudne, wystarczy odrobina fantazji, szczypta wyobraźni i kilka smacznych składników. Gofry są przepysznie chrupiące z dodatkiem soli, dlatego nieco bledsze, bo te słodkie, zwykle

MamaOskarka
Najłatwiejsza babka piaskowa z mlekiem w proszku 163

delikatnie mieszamy, już nie używając robota. Wlewamy esencję waniliową oraz roztopione, przestudzone, ale jeszcze ciepłe masło. Ponownie delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do dwóch foremek keksowych wysmarowanych masłem i oprószonych bułka tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150°C, pieczemy z termoobiegiem ok. 1 godziny (do suchego patyczka). Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na ok. 30 minut. Przestudzone

mojewypiekiinietylko
CEBULKA DO BURGERÓW 88

Lekko kwaskowata, pełna smaku – cebulka do burgerów z tego przepisu to idealny dodatek, nie tylko do bułki z mięsem. Składniki (na ok 2 burgery): 500g cebuli szczypta soli 3 łyżki ketchupu 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego sok z 1 pomarańczy (ok 5 łyżek) szczypta pieprzu cebulę pokrój w półplasterki, przełóż na patelnię [...] Artykuł CEBULKA DO BURGERÓW pochodzi

SandraFrej.com
Dufinki Ziemniaczane Z Tuńczykiem, Serem I Botwinką 149

doprawiamy jeszcze pod swój smak. 4. Z gotowej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i panierujemy je najpierw w mące kukurydzianej, potem w jajku, a na sam koniec w bułce tartej. 5. Gotowe kuleczki smażymy na głębokim oleju na złoty kolor.  Usmażone wyjmujemy łyżką cedzakową i odkładamy na ręcznik papierowy. Podajemy je na ciepło jako dodatek do obiadu

Gotowanie...to proste !
PASTA JAJECZNA - NAJPROSTSZA I NAJLEPSZA 109

Najprostsza i najlepsza, ulubiona pasta mojego brata.  Świeże jajka od "szczęśliwych kurek babci" ze szczypiorkiem podana na świeżej bułce posmarowanej masłem ...  Smaki dzieciństwa 😊       SKŁADNIKI: 5 jajek na twardo 1 łyżeczka musztardy delikatesowej szczypiorek 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu Greckiego szczypta majeranku jarzynka (u mnie suszone warzywa z solą bez zbędnej chemii )  sól, pieprz

Marcepanowa kuchnia
Makaronowa zapiekanka z pulpecikami z kurczaka (Sformato di pasta con polpettine di pollo) 171

makaronu razowego typu penne 50 g startego parmezanu Pulpeciki 400 g drobiowego mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej   oliwa z oliwek sól, pieprz  Sos pomidorowy 400 g passaty pomidorowej 10 listków bazylii 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka  cukru

La grande e la piccola cuoca
CIASTO Z RABARBAREM NA WODZIE GAZOWANEJ 145

proszkiem do pieczenia miksując cały czas na wolnych obrotach.  Na koniec wlewamy oranżadę i wymieszamy całość delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką lub bułką tartą. Na ciasto wykładamy owoce, a na owoce kruszonkę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do  w 180 st.C na 45-50 minut  (do suchego patyczka) Ostudzone ciasto możemy dodatkowo

Walijskie Pichcenie
Kruche tartaletki z tuńczykiem i jajecznicą. 176

minut do schłodzenia. Po tym czasie ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wylepiamy nim foremki na tartaletki ( foremki można posmarować cieniutko masłem lub margaryną i oprószyć bułką tartą ). Średnica foremek około 9 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy około 15 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni. Upieczone tartaletki wyjmujemy z foremek i studzimy. 2. Nadzienie: Tuńczyka dokładnie

Izabelawkuchni
Wiosenna Pizza z Tuńczykiem 181

cheedar → 1/2 czerwonej cebuli  → 2 ogórki kiszone  → ulubiony sos np. BBQ → sól i pieprz do smaku  → np. świeża rukola do posypania  DODATKOWO: → kasza manna lub bułka tarta do podsypywania blaszki →olej najlepiej rzepakowy lub margaryna do posmarowania blaszki PRZYGOTOWANIE: 1. Do misiki wlewam ciepłe mleko , dodaję cukier , drożdżę i mieszam do połącznia składników. Odstawiam

Gotowanie Patki
Domowa Pizza Peperoni 151

tartego  1 papryczka jalapeno ( ja użyłam konserwowej) 2 ogórki kiszone 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki koncentratu pomidorowego  sól i pieprz do smaku  Dodatkowo : kasza manna lub bułka do posypania blaszki  olej rzepakowy  PRZYGOTOWANIE: Ciasto na pizzę robimy według przepisu, przekładamy na posmarowaną olejem i posypaną kaszą manną blachę.   Ciasto smarujemy koncentratem , posupujemy solą

Gotowanie Patki
Kiełbaski w cieście ala corn-dog 171

się je produkuje hehe i wole użyć jakichś kiełbasek. Fabian biedny usłyszał że zrobię ,,hot-dogi'' i zdziwiony co to jest jak podałem mu kolację i pyta gdzie bułka i parówka :) Na początku mu ciasto nie podeszło, chodź następnego dnia zjadł na śniadanie. Ale tak to z dziećmi jest nie dogodzimy. Z żoną zjedliśmy ze smakiem - jako dodatek poszły musztarda

Smacznie Pysznie Kalorycznie
CIASTO ZEBRA 188

przemian olej i wodę, gotową masę dzielimy na dwie części do jednej dodajemy 3 łyżki mąki do drugiej 3 łyżki kakao do tortownicy (26cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą , na środku wykładamy parę łyżek jasnego ciasta, następnie parę łyżek ciemnego i tak powtarzamy, aż zużyjemy całą masę ciasto pieczemy około 50-60 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanego

Słodkie zapomnienie
Wytrawne ciasto z tuńczykiem i oliwkami 143

mąkę z proszkiem do pieczenia i mlekiem, dokładnie miksujemy. Dodajemy sól, tuńczyka, pomidory i oliwki, wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Przelewamy do formy keksowej 35 cm posmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczemy 30-35 min. Zostawiamy w formie do wystygnięcia. #MasterTuńczyk Zapraszam do konkursu z marką Princes na stronie

Kulinarne życie
KOKOSOWA PYCHOTKA 150

podłużne biszkopty ok. 14 szt. herbatniki maślane ok 26 szt. Przygotowanie: Biszkopt -  Na spód tortownicy o wymiarach 24x24 wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, kakao i kisiel cytryny, przesiać. Ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Następnie dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, kakao

Ciastka - domowe słodkości
Pyszne ciasto marchewkowe 140

migdały dokładnie wmieszać w ciasto Pieczenie – blaszkę o wymiarach 20 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto do formy. Boki formy wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. tak samo można zrobić z dnem formy. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 45 minut. Po kilku minutach po wyjęciu ciasta z piekarnika wyjąć ciasto z formy

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania