bułki - 33426 przepisów (strona:1421/2229)

Burgery z portobello 153

hamburgerów. Trzeba tylko grzyby upiec w piekarniku z dodatkiem sera pleśniowego i cebulki, która, wymieszana z octem balsamicznym, karmelizuje się pod wpływem wysokiej temperatury. Teraz trzeba grzyba włożyć do bułki, dodać sałaty, posypać skarmelizowaną cebulką i… wchodzimy do burgerowego nieba! Minimum pracy i niesamowity efekt! Mięsożercy generalnie krzywo patrzą na wszystkie wegetariańskie hamburgery i często jest to krzywdząca postawa

Niedzielny kucharz
Klopsy drobiowe gotowane na parze z kurkami 132

innych grzybów to można dodać pieczarki. Pieczarki muszą jednak być obsmażone lekko na patelni. Woda z grzybów musi wyparować, następnie dodać je do mięsa i zmielić razem. dodać bułkę tartą i posiekany koperek, wymieszać obroty wsteczne 4, czas 3 sekundy wyjąć masę z naczynia miksującego, wymieszać w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. uformować klopsy naczynia nie myć, wlać wodę

Kuchnia Pokoleń
Dietetyczny gulasz z selerem naciowym, czyli zielonego menu ciąg dalszy 174

sugeruje, że jeśli ktoś jest na diecie redukcyjnej (trzymamy kciuki:)), to niech zrezygnuje z pieczywa. Jeśli zaś możemy sobie pozwolić na mączne dodatki, to wybierzmy na przykład do gulaszu bułki grahamki czy ślimaczki z siemieniem lnianym. Obie propozycje zresztą są wartościowymi dodatkami. Mięso z kurczaka można tez zastąpić filetem z indyka, radzi Agata. Dietetyczny gulasz z selerem naciowym Składniki

KulinarneImpresje.pl
Łaciate ciasto z truskawkami. 180

tortową i ziemniaczaną, oraz proszek do pieczenia. Zmiksować. Cały czas miksując powoli wlewać roztopioną margarynę. Kiedy składniki się połączą, wylać większą część ciasta na blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą. Do pozostałego ciasta dodać kakao i dżem. Zmiksować i wykładać łyżką na jasne ciasto, tak żeby powstały łatki. Na wierzch ciasta poukładać w odstępach umyte truskawki. Piec w piekarniku

Agusiowe smakołyki
Lato na talerzu, ptasie mleczko z owocami 148

muszą być wolniejsze. Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodawać po łyżce produkty sypie i mieszać już bardzo delikatnie. Dno okrągłej formy wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Boki zostawić bez smarowania. Nagrzać piekarnik do 180 C, włożyć ciasto i piec 30-35 minut. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Odstawić aż ostygnie. Przygotowanie ciasta biszkoptowego

Kuchnia Pokoleń
PIECZONE KOTLECIKI Z INDYKA 185

Uwielbiam kotleciki z indyka. Dziś zapraszam na zupełnie inne niż do tej pory robiłam , nie dość , że kotleciki są z piekarnika to w dodatku bez mąki czy bułki. Polecam .  SKŁADNIKI NA 16 Sztuk: ➽  500 g mięsa mielonego z indyka ➽ 15 dag sera żółtego tartego np. cheedar  ➽ 1 cebula np.czerwona ➽1 łyżka natki pietruszki ➽2 jajka ➽2 Łyżki

Gotowanie Patki
Kotlety jajeczne, paprykowe 340

odmienione, bo z papryką. -- Skład: 10 jajek ugotowanych, 2 jajka surowe, 2 cebule, pół dużej papryki, 3 z.czosnku, zielenina, trochę mąki do obtoczenia, sól i pieprz, 5-6 łyżek bułki tartej, tłuszcz do smażenia. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Ugotowane jajka drobno kroimy. Potem wszystkie składniki mieszamy razem w misce i doprawiamy. Formujemy kotlety-obtaczamy w mące

chleba naszego
babka ziemniaczana 143

Wyrobiłam masę porządnie i przełożyłam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Można użyć tradycyjnej formy do babki. Efekt będzie imponujący :D Jednak należy ją dobrze wytłuścić margaryną i wysypać bułką tartą, by masa nie przywarła. Piekłam moją babkę ziemniaczaną ok. 2 godzin w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Danie super na ciepło. Można polać sosem grzybowym, można podać ze śmietaną

Pieprzyć z Fantazją
fasolka szparagowa z kiełbasą i sosem pomidorowym 156

oczach rosną :D W przerwie między burzami pobiegłyśmy z córką na ogród i zerwałyśmy trochę fasoli, cebuli. Obiad jak się patrzy. Fasolka w innym wydaniu jak z bułką tartą. Cięższy kaliber ciut mogę rzec :D Można się najeść z prawdziwym smakiem. Przyrządziłam ją w pomidorach i z kiełbasą. Czasami robię bez kiełbasy w samym sosie, ale dziś odmieniłam troszkę

Pieprzyć z Fantazją
pasztet z cukinii 146

dodać albo ująć od siebie ? Pasztet piekłam w 180 stopniach przez 1 godzinkę. Formę do pieczenia najlepiej wyłożyć papierem do wypieków. Ja użyłam folii aluminiowej, nawilżonej olejem i posypanej bułką tartą. Mimo tego, że zabezpieczyłam przed przywieraniem nie udało się. Dlatego też polecam papier do pieczenia. Miłośnikom takich przetworów wspomnę, że palce lizać! Jest to przepyszna przekąska. Kończąc ten wpis

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto zebra 233

równie części, do jednej z nich dodaj kakao i zmiksuj, natomiast do drugiej dodaj 1 łyżkę mąki również zmiksuj, Formę o średnicy 24-28 cm wysmaruj masłem i obsyp bułka tarta by ciasto nie przywierało do formy. Gotowe masy na przemian układaj w formie. Piecz wszystko przez około 50 w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu wyciągnij

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto jogurtowe z rabarbarem 137

dodajemy jogurt, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj do połączenia się składników w jednolitą masę. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, obręcz smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Do foremki przelewamy masę na ciasto, wierzch dekorujemy kawałkami rabarbaru. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 st C, grzanie góra/dół około 30 minut lub do suchego patyczka

Smakowity Blog Kulinarny
Szaszłyki rybne z przyprawą curry 138

posiekać drobno. Dodać chilli, żółtko, oliwę, mąkę ziemniaczaną do łososia i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą. Formować małe klopsiki. Gdyby masa była zbyt luźna dodać jeszcze łyżkę bułki tartej. Warzywa umyć i pokroić w plasterki. Nabijać warzywa i klopsiki na patyczki do szaszłyków. Piekarnik z opcją grill lub kombiwar nagrzać do 220 C i piec szaszłyki. Położyć szaszłyki

Kuchnia Pokoleń
Babka marmurkowa 234

mikserem na najniższych obrotach do połączenia składników. (jeśli wyjdzie wam bardzo, bardzo gęsta masa to dodajcie odrobinę mleka i zmiksujcie i będzie w porządku). Blachę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na spód wylewamy jasną masę, a na wierzch ciemną Pieczemy w 160 stopniach Celsjusza przez ok. 70 minut (lub dłużej, bo każdy piekarnik piecze inaczej, najlepiej pod koniec sprawdzajcie

Gotuj z Mąką

Proponowane wyszukiwania