bułki - 33426 przepisów (strona:1417/2229)

Bułki ze złotym lnem 153

mięciutkim wnętrzem i chrupiącą skórką. Idealne na śniadanie, na drugie śniadanie do szkoły, na kolację czy do dań obiadowych, zawsze smakują wybornie. Najważniejsze jest że szybko się je robi. Bułki ze złotym lnem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik z mieszanką keksową 222

włożyć do zamrażarki na około 30 minut. Jedną część ciasta zetrzeć na tarce jarzynowej do formy o wymiarach 20 x 30 cm. Wcześniej formę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Żółtka oddzielić od białek, włożyć do misy miksera razem z cukrem i utrzeć do białości. Stale miksując dodawać po trochę zmielony twaróg, proszek budyniowy, wlać rozpuszczone i przestudzone masło, olejek

https:KKuchniaMniam
Chlebek 134

pestki, sezam, sól, cukier, mieszamy. Do suchych składników wlewamy resztę wody oraz rozczyn. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut by ciasto wyrosło. Keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy do niej ciasto. Odstawiamy na kolejne 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 220 C i wstawiamy chlebek na 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę

Zainspirowana w kuchni
Szparagi z jajkiem w koszulce 133

lepiej sięgnąć po inny pęczek. Czas : 15 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 2 Składniki: Pęczek szparagów Pęczek rzodkiewki Duża garść pomidorków koktajlowych Kalarepka 2 kromki chleba, albo mała bułka 4 jajka 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz Dresing 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Krok 1 Umyj wszystkie warzywa. Rzodkiewki przekrój na połowy

Niedzielny kucharz
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami 102

razy zamieszać. Dodać pokrojone drobno pomidory, oliwki i bazylię. Zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 1-2 godziny. Wyrośnięte ciasto podzielić na 10 części. Formować bułki i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia. Posmarować mlekiem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20-25 minut. Wartość energetyczna (1 porcja

Zielona Kuchnia
Sałatka Cezar z kurczakiem 127

Filet z kurczaka myjemy. Osuszamy. Dokładnie oczyszczamy. Do miski wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy ostrą paprykę, doprawiamy do smaku. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kurczaka. Obtaczamy dokładnie i odstawiamy. Bułkę ciabattę kroimy w kostkę. Obsmażamy na suchej patelni, aby powstały chrupiące i złociste grzanki. Przekładamy na talerz do ostygnięcia. Czosnek obieramy i rozcieramy na desce z solą. W miseczce mieszamy

Moja smaczna kuchnia
CIASTO HIT 167

szklanka kaszy manny 1-2 łyżki kakao 100 g czekolady gorzkiej (na polewę) posiekane orzechy (do posypania) Wykonanie: Przygotowujemy blachę (25 x 35 cm): smarujemy ją tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Dno blachy wykładamy herbatnikami. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło i gotujemy na małym ogniu. Gdy rozpuści nam się masło dodajemy cukier waniliowy i mleczną czekoladę połamaną na kosteczki

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety drobiowe na słodko 181

Składniki: 1 filet z kurczaka brzoskwinie z puszki 100 g sera żółtego konfitura żurawinowa do panierowania: 1 jajko bułka tarta sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: Fileta pokroić na kotlety, rozbić, … Czytaj dalej Kotlety drobiowe na słodko

czarrna od kuchni
Babka zebra 157

tylko do połączenia składników. Ciasto rozdzielamy na 2 równe części. Do jednej dodajemy 2 łyżki mleka i kakao i miksujemy. Formę do pieczenia natłuszczamy masłem i obsypujemy mąką lub bułką tartą. Do formy wylewamy warstwami raz jasne ciasto, raz ciemne. Ciasto pieczemy około 45-50 minut w 170 stopniach (do suchego patyczka).  Po wystudzeniu ciasto dekorujmey polewą, lukrem

Smak mojej kuchni
Wytrawne warzywne babeczki 139

piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza z termoobiegiem (180 stopni z grzaniem góra-dół). Wyjąć, ostudzić i ostrożnie wyjąć. Z racji tego, że w babeczkach nie ma mąki ani bułki tartej, są bardzo delikatne i mięciutkie. Stąd trzeba uważać, przy wyciąganiu ich z foremek. Najlepiej sprawdzą się foremki silikonowe (bo są plastyczne i można je odwrócić na drugą stronę

Dietolog
Wielkanocne babeczki chałwowe 263

masy jajecznej dodać pokruszoną chałwę, olej oraz ekstrakt z wanilii, zmiksować - mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy i ponownie krótko zmiksować - foremki wysmarować tłuszczem, oprószyć bułką tartą - masę przełożyć do foremek do 2/3 ich wysokości - foremki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni, piec przez około 20-25 minut lub do tzw. suchego patyczka - jeśli nie posiadacie

Smakołyki Bereniki
Wielkanocna Babka z advocatem 144

sztywno”. Dodać cukier puder, dalej ubijając dodać advocat i olej. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką. 2. Formę na babkę wysmarować oliwą i posypać bułką tartą. 3. Masę wylać do formy i piec w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez około 50 minut. 4. Po upieczeniu babkę pozostawić w zamkniętym piekarniku na około 10 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Babka szafranowa 134

dalej wyrabiać. Na koniec dodać rodzynki i skórkę pomarańczową. Jeszcze chwilę wyrabiać. Odstawić aby ciasto urosło. Następnie przełożyć ciasto do dużej formy na babkę (metalowej, wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą, lub silikonowej). Gdy ciasto zacznie rosnąć, wstawić do pieca nagrzanego do 180 stopni na 50 – 60 minut. Babkę można polukrować lub posypac cukrem pudrem. * 2 żółtka jajek gęsich

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania