menu na ten tydzień. Brzmi tak, że język można sobie połamać, ale w rzeczywistości jest proste i szybkie do zrobienia! Menu na ten tydzień to, można pomyśleć, klasyczne „jem bułkę przez bibułkę”:) No ale z kuchnią francuską inaczej nie można. Nazwy może brzmią dziwnie, ale dotyczą super prostych potraw, szybkich do zrobienia, a przy tym niesamowicie pysznych. Taka właśnie jest
Niedzielny kucharzSkładniki: 1 mała dynia 400 g mięsa mielonego 1/2 cebuli 1/2 papryki kawałek owczego oscypka kawałek cukinii 1 jajko 2 łyżki bułki tartek sól, pieprz ulubiona mieszanka przypraw Przygotowanie: Dynię … Czytaj dalej Dynia z mięsem i oscypkiem
czarrna od kuchniSkładniki: 1 filet z kurczaka 3 bułki do pity 1 pomidor sałata, u mnie roszponka 3 ogórki 3 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu sól, pieprz przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Kurczaka … Czytaj dalej Pita z kurczakiem
czarrna od kuchninich dodajemy po kolei resztę mokrych składników. Łączymy suche składniki z mokrymi mieszając je cały czas łyżką. Formę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wylewamy ciasto, wyrównujemy. Można użyć formy silikonowej, wtedy nie smarujemy jej niczym. Dwie keksówki też się nadadzą. Tak przygotowane ciasto pieczemy ok. 55 minut do suchego patyczka. Studzimy, dekorujemy i podajemy
Zasmakuj Kuchnibył przepis na chleb pszenno – żytni na miodzie upieczony ze świeżo zmielonych w robocie ziaren, ale w Kohersen Mycook można przygotować dowolne ciasta drożdżowe, ciasto na słodkie i wytrawne bułki czy wyrobić ciasta kruche, biszkoptowe i naleśnikowe. Zrobienie ciasta na pizzę zajęło nam dosłownie 2 minuty, a chlebków pita 3 minuty. Również ciasto na chałkę, które widzicie na zdjęciu przygotowaliśmy
Cztery Fajerywolno pieczona przez ok. 8-9 godzin w temp 120-140 stopni. Wcześniej zasolona i naszpikowana goździkami, a na koniec pieczenia pomalowana glazurą z musztardy oraz żółtek jaj, oprószona bułką tartą dla uzyskania chrupiącej skórki. Szynka podawana jest z sosem musztardowym lub jabłkowym sporządzanym na bazie ekstraktu mięsnego uzyskanego w czasie pieczenia. Szynce towarzyszy szereg zapiekanek, wśród nich należy wymienić
Cztery FajerySkładniki na 3-4 porcje (mniej więcej po 3 placuszki): Placuszki 1 opakowanie/ 100 g suchej kaszy gryczanej pół średniej cukinii 100 g sera twarogowego półtłustego 2 jajka łyżka bułki tartej łyżka mąki mała garść/ pół pęczku pietruszki 1,5-2 łyżki oleju/oliwy ząbek czosnku sól i pieprz do smaku Sos 1/3 brokuła ok. 100-150 ml śmietanki
Pyszny Duetmniejszą do zamrażalki na około 30-40 minut. 2. Po tym czasie większą część ciasta wałkujemy i wylepiamy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Następnie smarujemy białkiem i obsypujemy kasza manna ( nie dużą ilością) 3. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach, następnie, odczekujemy chwilę i odciskamy z nadmiaru soku
Gotowanie...to proste !wystarczą parówki, keczup i ciasto francuskie:). Przygotowanie kolacji nawet dla kilku osób zajmie nam 10 minut + czas pieczenia. Polecam ciasto francuskie w hot dogach jako alternatywę dla zwykłej, pszennej bułki. 1 arkusz ciasta francuskiego 6 parówek 6 plastrów żółtego sera keczup 1 jajko sezam 1. Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątów. Każdy z nich smarujemy keczupem
Szefowa kuchniOczywiście najlepsze będą duże, surowe krewetki tygrysie. Surowe krewetki w tym przepisie są o tyle ważne, że sok z nich wyciśnięty dodatkowo wzbogaca smak sosu. A bułka, w sosie zanurzona, jest fantastyczna. Tak więc warto kupić chociaż kilka sztuk dobrych, surowych krewetek, aby zrobić sobie świetną przystawkę. Polecam ;) składniki (2 porcje) 300 g dużych surowych krewetek w skorupkach
Stare Garynaszym kraju. Ceniona za lekkostrawność i dużą zawartość związków odżywczych. Idealnie nadaje się jako składnik sałatek, czy też ciast. Można ją jeść także smażoną w formie talarków obtoczonych bułką tartą oraz zapiekać faszerowaną. Poniżej przepis na smaczne i bardzo szybkie danie, czyli cukinia faszerowana pomidorem, serem mozzarella i pieczarkami. Składniki (1 porcja - jak na zdjęciu): - 1 średniej wielkości
Kuchenne innowacjenapiszcie, która smakowała Wam najbardziej! Wśród nich sałatka jajeczna babci Małgosi, którą zawsze nazywałam pastą i tak już zostało, bo właśnie nakładałam ją na świeże pieczywo. Ze świeża bułką czy z chlebem smakują wyśmienicie! Podzielcie się przepisami z najbliższymi, przyjaciółmi i znajomymi z pracy. Udanego tygodnia! Pasta z awokado Pasta z awokado z jajkiem i grana padano Pasta
Moja smaczna kuchniablasze pokrytej papierem do pieczenia w odstępach. Posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp perłowym cukrem. Nastaw piekarnik na 225ºC. Rozgrzewam piekarnik przez 20 minut i tyle czasu potrzeba aby bułki ponownie wyrosły. Wstaw drożdżówki do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 7 – 10 minut lub w zależności od piekarnika. Drożdżówki powinny mieć złoty kolor. Wyjmij drożdżówki z piekarnika i ostudź
codojedzeniaSkładniki: 1 filet z kurczaka oscypek konfitura żurawinowa 1 jajko sól, pieprz słodka papryka bułka tarta Przygotowanie: Fileta przekroić na dwa kotlety i rozbić. Na każdego kotleta nałożyć po 2-3 … Czytaj dalej Kieszonki drobiowe z oscypkiem i żurawiną
czarrna od kuchni