troszkę inną pizzę niż tradycyjna, ale również bardzo smaczną. W każdej bułce rozpływa się ser. Jeżeli chcecie zaskoczyć rodzinę i gości to polecam poniższy przepis. Dodatki oczywiście mogą być dowolne. Zamiast szynki można dać salami lub kiełbasę. Jeżeli lubicie na ostro można dać pepperoni lub papryczkę chilli. Pomidory można zastapić suszonymi pomidorami. W ten sposób podałam Wam kilka nowych propozycji
O kuchni z uczuciembardzo smaczny, prosty w przygotowaniu, naprawdę warto spróbować, daję słowo nie jeden raz go zrobicie:)) Składniki 8 średnich jabłek obranych konfitura dowolna( maliny,porzeczki,owoce leśne itp) 3/4 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki cukru 2 jajka cukier puder do posypania cynamon olej do smażenia opcjonalnie rum Piekarnik nagrzać na 150 stopni ,włożyć jabłka … Czytaj dalej Pączki z jabłek
gotuj ze mnąSłodka chałka z rodzynkami, z zewnątrz chrupiąca a w środku puszysta i maślana. Przepis kuchni żydowskiej, który pochodzi z opracowania zbiorowego Magazynu Kuchnia pt.:"Domowy chleb, bułki i bułeczki". Składniki: 500 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 80 g cukru 1/2 szkl. mleka jajko 3 żółtka szczypta soli 150 g masła 50 g rodzynek łyżka stopionego masła do posmarowania
wyzwania kuchennebiałka - 45 g drobnego cukru do wypieków - 1/8 łyżeczki cream of tartar lub ½ łyżeczki soku wyciśniętego z cytryny Spód formy wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i oprószamy bułka tartą, boki formy pozostawiamy czyste. Ponieważ ciasto będzie pieczone w kąpieli wodnej formę od strony zewnętrznej należy zabezpieczyć, np. folią aluminiową (lub w inny sposób). Olej podgrzewamy w rondlu
mojewypiekiinietylkotemu przygotowałam takie mini serniczki, zapiekane w kokilkach. Inspirowałam się przepisem Karoliny z bloga Smyk w kuchni i powiem szczerze, że deser niczego sobie, a jego przygotowanie, to przysłowiowa bułka z masłem! Jeśli w jakiś chłodny, ponury dzień stwierdzisz, że masz ochotę właśnie na coś prostego, a zarazem nietypowego lub jeśli znajomi zapowiedzą się, że za 2 godziny wpadną
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: 3 bułki do pity 1 pomidor kilka plasterków boczku kilka liści sałaty, u mnie roszponka 3 jajka ketchup sól, pieprz Przygotowanie: Plasterki boczku podsmażyć na suchej patelni. Wyjąć je … Czytaj dalej Pita śniadaniowa
czarrna od kuchniobrotach. Następnie podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać skórkę pomarańczową, do drugiej kawę i kakao. Kakao dodałam tylko dla koloru. Formę na babkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Łyżką wyłożyć ciasto, na przemian jasne i ciemne. Ja wykładałam po kilka łyżek, najpierw jasne potem ciemne i tak na zmianę. Na koniec delikatnie od góry przemieszałam łyżką. Piec
Agusiowe smakołykipokrojony na mniejsze kawałki. Ciasto kruche 1. Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chowamy do lodówki na pół godziny. 2. Następnie wykładamy ciasto do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką blaszki i pieczemy w 200-210 stop przez około 20-25 minut (grzanie góra-dół) Upieczony spód, studzimy. Masa toffi 3. Cukier wysypujemy na patelni i powoli pozwalamy mu się
Gotowanie...to proste !między dwoma arkuszami papieru do pieczenia) po kawałku na grubość ok. 1,5 cm, wycinamy kółka trochę większe niż średnica foremek do babeczek. Babeczki smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą,wypełniamy kółkami z wyciętego ciasta, które dociskamy do brzegów i dna foremek. Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą lub kulkami cukierniczymi
Bon appetit mon amietakich smażonych tradycyjnie i są lżejsze dla żołądka. Polecam Składniki: 800 g filetu z makreli (bez skóry i ości) 1 cebula pól czerwonej papryki 1 marchewka 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego i soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego Przygotowanie: Paprykę i marchewką myjemy. Marchew i cebulę obieramy i kroimy w sporą kostkę
słodkie i nie tylko historie kulinarneminut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pieczona brukselka → Pieczona kapusta → Pieczona kukurydza z masłem, czosnkiem niedźwiedzim i chili → Fasolka szparagowa z cząbrem i bułką tartą
Oryginalny smakgotowana al dente i ogórki małosolne według przepisu mojej babci. Kotlety mielone to klasyk niemal w każdym domu. Tradycyjne są przygotowywane z mięsa mielonego z dodatkiem podsmażonej cebulki, jajka, bułki tartej i przypraw. Najczęściej są smażone w głębokim tłuszczu. Jednak takie rzeczy to nie u mnie. Ja stawiam na zdrowsze rozwiązania, które jak się okazuje, bywają też tańsze. Tym razem
DietologNieskromnie muszę przyznać , że jestem dumna z tych przystawek Ogóreczki tak uroczo wyglądają , że trudno przejść obok nich obojętnie Przepis prosty jak bułka z masłem , wystarczy zmiksować podane składniki, doprawić do smaku i nałożyć do ogórkowych „kubeczków” PS: Super pomysł dla niejadków na przemycenie warzyw do jadłospisu 😉 SKŁADNIKI: Ogórki szklarniowe (im grubsze tym lepsze – łatwiej będzie je wydrążyć
Marcepanowa kuchnia