bułki - 33426 przepisów (strona:1398/2229)

Zielono nadziane roladki schabowe 158

Składniki: 1 kg schabu wieprzowego 1 cebula kilka różyczek brokuła 3 liście jarmużu 1 żółta papryka sól, pieprz do panierowania: 1 jajko przyprawy mąką i bułka tarta Przygotowanie: Cebulę obrać, … Czytaj dalej Zielono nadziane roladki schabowe

czarrna od kuchni
Mocno migdałowy sernik 136

łyżki budyniu śmietankowego 120g płatków migdałowych Polewa: 150g białej czekolady 2 łyżki masła 5 łyżek śmietany 30% 30g płatków migdałowych Wykonanie: 1. Spód: herbatniki zmiksować blenderem do postaci bułki tartej, dodać masło w temperaturze pokojowej, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć spód tortownicy o średnicy 23 cm wyłożony papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na około 30 minut. 2. Masa serowa

Szalona Kuchnia Eweliny
Babeczki cappuccino 142

muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą lub zrobić samemu z papieru do pieczenia (jak? można zobaczyć np. w tym wpisie albo na filmiku na moim Instagramie w wyróżnionych relacjach). Pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym

Ciastkozercy
Extra szybkie bułki orkiszowe z czarnuszką 125

tytule, są to mega szybkie bułki, wyrabiamy ciasto a potem formujemy bułeczki i do piekarnika. Znakomite będą do szkoły czy pracy, do zup, sałatek, posypać można różnymi ziarnkami zgodnie z upodobaniami. Spróbujcie zresztą sami, polecam. Bułeczki z czarnuszką na śniadanie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Klopsiki w sosie pomidorowym 85

idealna propozycja na domowy rodzinny obiadek. Przepis wyszperałam na blogu Przy stole . Składniki (na 4 porcje): 800 g mieszanego mielonego mięsa 1-2 czerstwe kajzerki mleko do namoczenia bułek 1 duża cebula 4 łyżki masła 2 jajka zioła prowansalskie pieprz, sól mąka olej do smażenia duża puszka krojonych pomidorów bez skóry (1 użylam jednej

cucinare
Placek królewski 88

wszystkich składników i podzielić na 3 części. Każdą z nich rozwałkować lub rokleić palcami na blasze (o wymiarach 25 x 33 cm) wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą/kaszą manną. Piec kolejno w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 8-10 minut.  Masa : Kaszę ugotować na mleku tak żeby nie powstały grudki, odstawić do całkowitego

cucinare
Cytrynowiec 165

wodę można dalej miksować mikserem, ale na najmniejszych obrotach. Miksować chwilę, tylko do połączenia składników). Formę prostokątną o wymiarach około 35x24cm wysmarować margaryną i posypać mąką lub bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku około 20minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia. Przygotować masę budyniową

cucinare
Tort z malinami 182

cukrowe dekoracje do ciast wstążka Wykonanie : Piekarnik nagrzać do 180 stopni w opcji góra-dół, bez termoobiegu. Tortownicę dokładnie posmarować masłem i wysypać bułką tartą lub otrębami. Biszkopt : żółtka ucierać z połową cukru pudru przez około 7 - 8 minut, aż powstanie puszysta i gęsta masa. W drugiej misce ubijać białka z resztą cukru

cucinare
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ 124

wsypujemy razem, miksujemy na kruche ciasto ( możemy to zrobić oczywiście również ręcznie ). Dzielimy na 2 części – większą i mniejszą. Większą ścieramy na spód blachy wysmarowane masłem i obsypanej bułką tartą, mniejszą mrozimy. Starte ciasto lekko dociskamy, podpiekamy ok. 10 minut w 190C ( na złoto ), studzimy. PIANKA BUDYNIOWA: Śliwki myjemy, kroimy na pól. Białka ubijamy, nie przerywając miksowania dodajemy cukier

Ostra na Słodko
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 340

cebule, drobno posiekane kilka posiekanych, wędzonych śliwek ulubione przyprawy np.: 1 łyeczka pieprzu czarnego, mielonego kumin rzymski na czubek łyżeczki 1-2 łyżeczki soli maggi do smaku jajka i bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia Krokiety z kapustą i grzybami przepis. PRZYGOTOWANIE KROKIETÓW Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI: Krok 1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, sól

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania