Migdały, jabłka to produkty, które zachwycają swoim aromatem i smakiem. Migdały nie odłącznie kojarzą mi się z krajami niedostępnymi i nieco zapomnianymi. Są to nasiona migdałowca zwyczajnego, który zachwyca swoimi odmianami. W cukiernictwie najpopularniejszy jest oczywiście migdał słodki o charakterystycznym smaku. Dla mnie migdały to nieodłączny element wypieków, który wykorzystuje w przepisach na różne sposoby. Jabłka to polski skarb i niezwykle smaczny owoc pełen witamin. W kuchni polskiej używany jabłek ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.