bułki z serem - 3510 przepisów (strona:195/234)

Knedle z twarogu i manny podane z sosem wiśniowym . 160

Dziś ukłon w kierunku kuchni austriackiej. Wedle oryginału powinna tu być jeszcze dodana do ciasta bułka. A żeby knedle były knedlami pasuje je nadziać,  ale po co tyle fatygi jak możne iść na  skróty? Osobiście najbardziej o tej porze roku smakuje mi sos malinowy, zaś  latem i jesienią sos śliwkowy. Jednak jak się nie ma co się(...)masa jest w miarę jednolita dodajemy mąkę i kaszkę i wyrabiamy. Dałam tyle suchych składników, ponieważ mój twaróg był słabo odciśnięty, a więc ilość trzeba dopasować do konsystencji sera. Później ludzie piszą....a zrobiłam/łem z tego przepisu i nie wyszło, a tu wszystko ma znaczenie. Nie można ślepo opierać się na przepisie, łyżka łyżce, jajko jajku nie są równe

Dieta moja pasja
Pizza Stromboli 2462

Stanach Zjednoczonych a autorami są rodowici Włosi. Stromboli podbija już cały świat w tym powolutku naszą Polskę. O tej pizzy można śmiało powiedzieć, że jest to faszerowana bułka, którą można zajadać na gorąco; jest to także świetny pomysł na zimne danie. Stromboli można zabrać ze sobą do pracy jako drugie śniadanie, czy dać dziecku do szkoły. Można także postawić(...)składniki: suszone oregano i bazylia 10-12 plasterków salami 250 g pieczarek + tłuszcz do podsmażenia słoiczek ogórków kiszonych 500 ml słoiczek papryki konserwowej 500 ml dwa rodzaje żółtego sera, np gouda i mozarella ( po 200 g każdego) sól i pieprz 1 jajo do posmarowania ciasta po zawinięciu dobry jakościowo ketchup do posmarowania ciasta lub przygotować własny na szybko* * domowy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Mini serniczki 72

Czas czytania: 2 min Dla mojej średniej córki to najlepsze serniczki na świecie, a bardzo istotne dla mnie jest to, że są błyskawiczne! Można je upiec

SprawdzonaKuchnia.pl
New York baked cheesecake, czyli sernik Nowojorski 117

słodko, mianowicie strasznie nabrałem ochoty na sernik po obejrzeniu kolejnego odcinka gotującego Gordona Ramsay'a. Tak więc na wstępie zaznaczę, iż tylko inspirowałem się przepisem, w sumie to tylko serem i malinami. Więc na deser proponuję dziś lekki, pachnący i niebiańsko pyszny sernik z malinami.  Do przygotowania sernika potrzebne będą nam: 1 kg serka  (jak najbardziej może(...)zapach sernika już jest nieziemski, dla niektórych mogę polecić dodanie paru kropel olejku waniliowego, wtedy zapach będzie jeszcze bardziej wyrazisty.   Teraz pora wysmarować blachę masłem. Żadnej mąki, bułki tartej - nie obsypujcie niczym blachy, ponieważ sernik sam ślicznie odejdzie. Gdy blacha jest przygotowana wsypcie do miski z ciastem maliny i najdelikatniej jak potraficie wmieszajcie je w nasze ciasto, uważajcie żeby

Kuba Gotuje
BABKA GRYSIKOWA Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ. 201

kozie śmierć!".Poszperałam w sieci, przewertowałam kilka książek, aby dowiedzieć się co nieco o tej kuchni, która pozywana jest także kuchnią galicyjską.Rządzą tu kasze, regionalne sery kozie, owoce jagodowe, grzyby... Można by wymieniać i wymieniać. Idąc tymtropem, poszukałam też potraw rozpoznawalnych, typowo małopolskich, które tylko w tamtych rejonach wiodą prym.I znalazłam coś, co mnie niezwykle zaciekawiło.W oryginale babka(...)kuchnią małopolską;/ babka: 3 jajka szklanka grysiku (kaszy mannej) 1/2 szklanki cukru 1 1/3 szklanki mleka szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu 1 opakowanie cukru waniliowego tłuszcz do wysmarowania formy bułka tarta do wysypania formy konfitura: 500g wydrylowanych dojrzałych wiśni szklanka cukru żelującego 2:1 ewentualnie cynamon Wiśnie zasypuję cukrem i zostawiam na około 30 minut, w ciągu których przygotowuję babkę

W kuchni Karmel-itki
Włochy: Bruschetta 151

p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } Za

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sernik krakowski 360

zimnego masła5 łyżek cukru pudru1 łyżeczka ekstraktu z waniliiszczypta soliZ podanych składników zagnieść kruche ciasto. Umieścić je na 30 minut w lodówce. Formę (25x35 cm) posmarować masłem i obsypać bułką tartą. 3/4 ciasta rozwałkować i położyć na spód formy. Ponakłuwać widelcem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15 minut celem podpieczenia spodu. Przygotować masę serową.Masa serowa(...)ułożyć z nich kratkę na serniku. Paski z ciasta można posmarować również żółtkiem, wtedy ładnie się zarumienią. Ciasto piec w 180°C przez 1,5-2h, aż ser się zetnie. Upieczony sernik wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.Jeśli sernik za mocno Wam wyrośnie, nie martwcie się, po wystudzeniu nieco opadnie, a paski z ciasta nie powinny się naruszyć

Food Square
Wegetariański placek po węgiersku. 156

jajo 5 pieczarek pieprz, sól, tymianek, bułka tara, ostra papryka Placki ziemniaczane przygotowujemy jak klasyczne. Czyli ścieramy ziemniaki i cebulę na tarce lub maszynowo. Dodajemy przyprawy, jajko i bułkę tartą, a na sam koniec wcześniej przesmażone z pieprzem pieczarki pokrojone w drobną kostkę. Smażymy placki i podajemy z gulaszem. Placki smażcie jak Wam wygodnie, wcale nie musi to być jeden(...)małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Stopień ostrości regulujcie sami, ponieważ każdy lubi inaczej. Danie jest gotowe. Prawda, że łatwe ? Nakładacie na placki i smacznego. Polecamy zetrzeć trochę sera żółtego na wierzch lub posypać szczypiorkiem, będzie to fajny dodatek. Innym dodatkiem mogą być wszelkiego rodzaju kiełki. Pozdrawiamy

vegetanie
Kruche ze śliwkami 165

chcę, żeby ten pączek był z ksylitolem. On ma być z cukrem. Tym fuj, białym, niezdrowym, najgorszym. Sernik też ma być z serem a nie z kaszą jaglaną imitującą ser. A jeśli ciasto kruche ze śliwkami to z mąką pszenną. Od czasu do czasu sięgam po zamienniki. Pączki usmażę na oleju kokosowym, zrobię jagielnik bo jestem ciekawa jak smakuje(...)/2013/03/drozdzowki-z-malinami-i-kruszonka.html#sthash.VbJ8rHfm.dpuf Składniki na kruszonkę: 70 g mąki pszennej (można użyć krupczatki) 50 g cukru 50 g miękkiego masła   oraz ok. 500 g śliwek węgierek  2 łyżki tartej bułki Przygotowanie Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy posiekane zimne masło, jajko, cukier, śmietanę oraz szczyptę soli. Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto, które następnie zawijamy w folię spożywczą i wkładamy

bistro mama
Sernik z brzoskwiniami - klasyk! 276

Mój pierwszy pieczony sernik, przygotowany na wzór tradycyjnego przepisu  - na kruchym spodzie z intensywnie brzoskwiniową masą serową i resztą kruchego ciasta. Szybki w przygotowaniu i

Kuchnia Ellie
Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną 260

Bułeczki bogato nadziane! Ciasto drożdżowe od pewnego czasu stało się moim ulubionym rodzajem wypieku. Zachwyca mnie łatwością przygotowania i rewelacyjnie wychodzi - a co tam, będę nieskromna

Grunt to przepis!
Wywiad - Jak wyglądały święta podczas okupacji oraz przepis na okupacyjną polewkę. 119

wiem jakie to było? To było wszystko taki najgorszy sort. Bez kartki można było czasem dostać taką rzecz jak bułczanka. To było coś w rodzaju kaszanki, ale z bułki. Wtedy się szło, bo ona była w czymś ugotowana, więc jak się to gotowało w wodzie, to któraś pękła i robiła się z tego taka zupa. Szło się do rzeźnika(...)okupacji nie było masła to się nie dawało, ale teraz się trochę daje. Myśmy to przeważnie jedli z ziemniakami. Do tego chleb. Na wsi to jedli z białym serem, bo jednak mleka było więcej. U nas mleko było na kartki, ale takiej jakości, że było koloru szarego. Czasami, żeby sobie urozmaicić trochę to jedzenie, to się kroiło skibkę suchego chleba

Kryzysowa Książka Kucharska
Surówka z czerwonej kapusty z kalarepą 58

chyba najbardziej uniwersalne, jeżeli chodzi o to do czego ich używamy. U nas lądują nie tylko jako dodatek do typowego obiadu (mięsnego i wege). Lądują na grillu, w bułkach z szarpaną wieprzowiną, tortillach, kanapkach. Jakiś miesiąc temu wylądowała także w hot-dogach. No pycha. Dodatkowo, czerwona kapusta jest bardzo zdrowym warzywem (tak, biała także). Dzięki czerwonemu zabarwieniu zawiera więcej przeciwutleniaczy(...)majonez i jogurt, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy. Wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Podobne przepisy: Surówka z młodej czerwonej kapusty Surówka z czerwonej kapusty z serem pleśniowym Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką Surówka z czerwonej kapusty i fasoli Surówka z czerwonej kapusty i gruszki Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem Artykuł Surówka

Kardamonovy
Zielone szparagi zapiekane pod beszamelem 144

Kiedy już zaspokoiliśmy swój apetyt zjadając sporą ilość białych szparagów tylko z tartą bułką i masłem, a zielonych usmażonych na patelni grillowej, przyszedł czas na przyrządzanie szparagów na inne sposoby. Tym razem zielone zapiekane pod beszamelem. Proste i bardzo smaczne. Można przygotować wcześniej, a przed podaniem tylko zapiec. składniki 500 g zielonych szparagów 6 plasterków(...)ostrożnie zacząć wlewać ciepłe mleko. Gotować na niewielkim ogniu, cały czas mieszając - najlepiej drewnianą łyżką - aby uniknąć powstania grudek. Kiedy sos zacznie gęstnieć, zdjąć z ognia,  wymieszać z serem,  doprawić szczyptą gałki muszkatołowej,  pieprzem i solą. Takim sosem polać szparagi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i zapiekać ok 20 minut. Smacznego

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania