Są chwile, które są częścią domowego rytuału, które są wpisane w dom i kojarzą się z domowym ciepłem. U nas w domu takim elementem są drożdżówki
dom-agi.plkrólewskiego! Koniecznie przeczytajcie dodatkowe porady pod przepisem. Zwróćcie również uwagę na jakość zastosowanego sera. Chociaż jakość to nie jest dobre słowo, gdyż wiele dobrych firm sprzedaje naprawdę słabe jakościowo twarogi sernikowe. A dobry ser jest tutaj kluczowy i odgrywa bardzo ważną rolę Uważam, że najlepiej użyć sera w wiaderku o zawartości tłuszczu powyżej 17 g na 100 g produktu (twaróg(...)opakowanie budyniu śmietankowego (40 g) * jeśli ciasto wyrabiacie w maszynie lub ręcznie, a nie ucieracie w misce, polecam użyć drobnego cukru, który szybciej się rozpuści ** można pominąć *** najlepiej użyć sera w wiaderku o zawartości tłuszczu powyżej 17 g na 100 g produktu (twaróg Delfiko (24 g), Juliko (24 g), Piątnica (18 g), Hej (17 g)) Czas przygotowania: 20 minut
WegePrzepisPuszyste i bardzo smaczne drożdżowe bułeczki zakręcone. Bułeczki domowe z mojego przepisu wychodzą niezwykle miękkie w środku, z chrupiącą skórką. To bułeczki, które przed wstawieniem do
Zasmakuj Kuchnimoich śniadaniach. Opiekacz w moim domu pojawił się gdy miałam kilkanaście lat i kanapki z niego chciałam jeść niemal codziennie. Niemal zawsze mój sandwicz wyglądał identycznie: chleb, szynka, ser . Uwielbiam to zestawienie, jednak szybko się ono nudzi. Po kolejnej sandwiczowej uczcie chowam opiekacz głęboko w szafce i zapominam o nim na co najmniej rok. Kilka lat temu dotarło do mnie(...)750W użytkuję od 2015 roku i to najlepszy sprzęt jaki miałam (nawet te drogie i wypasione nie wytrzymały próby czasu!). Nieprzywierająca powłoka sprawia, że nawet gdy wypłynie nam sporo sera, to do opiekacza nic nie przywrze. Wyjątkowo łatwo utrzymać go w czystości. Mundo gości u mnie na śniadaniach i kolacjach co najmniej raz w tygodniu i mimo to jest
Poezja smakuKto powiedział, że wykwintne smaki rodzą się w bólach, w długotrwałych i pracochłonnych okolicznościach owianych nutką kulinarnego dramatyzmu? Kto powiedział, że jeśli chcemy uraczyć gości czymś
Wypisz WymalujCo podać na śniadanie dla całej rodziny? Zastanawiacie się czasem co podać na śniadanie dla całej rodziny? Placuszki, pasty kanapkowe, tortille, pieczywo, warzywa, owsianki. Pomysłów na
Słodkie okruszkiCzekoladowe ciasto bananowe to wariacja podstawowego przepisu na ciasto bananowe z polewą serową . Tak jak wersja podstawowa, jest ono wilgotne i puszyste, a polewa serowa jest
WegePrzepisBagietki, bagietki, jak tu zrobić bagietki w domu, aby kształtem były podobne jak te ze sklepu? Aby nie były twarde na drugi dzień? No właśnie tak
Blondynka Gotujeananasa (pokrojony w kostkę) 1 figa 1/4 szklanki miodu malinowego* szczypta soli PRZYGOTOWANIE: W mikserze, malakserze lub thermomixie należy umieścić orzechy i zmiksować je bardzo drobno, aby konsystencja przypominała bułkę tartą. Dodajemy wiórki kokosowe, daktyle no i szczyptę soli. Wlewamy sok wyciśnięty z jednej limonki. Całość znowu miksujemy. Masa powinna przypominać ciasto tzn. musi być plastyczna. Ja wyłożyłam nią blaszkę(...)grzybobójcze. Sok z liści figowca ma właściwości przeciwzapalne i zmiękczające, leczy się nim skórę wągrowatą i nadmiernie wysuszoną. Ficynaza wyodrębniona z soku mlekowego wykorzystywana jest do produkcji serów i przetworów mięsnych
ClauditteMissCooking