bułki z serem - 3510 przepisów (strona:186/234)

PIZZERINKI + FILMIK 114

Pizzerinki to smaczne małe bułeczki w kształcie pizzy, pysznie nadziane. Smakują każdemu na ciepło i zimno. Przygotowałam je w Thermomasterze II firmy Kalorik. SKŁADNIKI : 550 g

Kulinarne Fantazje Marioli
Niedzielny obiad: Kotlety parmigiana, czyli schabowy pod pierzynką 173

większą partię kotletów za jednym razem. Połowę bułki tartej wsypcie do standardowego, plastikowego pojemnika do przechowywania żywności. Przełóżcie do niego obtoczone w jajku kotlety, zamknijcie wieczko i potrząsajcie pudełkiem, żeby bułka pokryła mięso. To znacznie szybszy i „czystszy” sposób panierowania niż przy użyciu standardowych trzech misek: z mąką, jajkiem i bułką. Jest mniej pracy i mniej sprzątania. Przepis(...)ubij całość. Krok 4 Do dużego, zamykanego pojemnika lub zamykanego worka foliowego wsyp tartą bułkę. Włóż kilka kotlecików do misy z masą jajeczną zanurz w niej dokładnie mięso, a następnie przełoży do pudełka z bułką tartą, zamknij wieczko i potrząśnij zawartość tak by bułka obtoczyła polędwiczki. Wyciągnij i dociśnij panierkę jeśli gdzieś nie przylega ściśle do mięsa. Panieruj kotlety partiami

Niedzielny kucharz
Kotleciki z dorsza w wersji fit 179

pietruszki albo koperek. Innym pomysłem są kotleciki z dorsza i cukinii lub ziemniaków, czyli coś dla wielbicieli tradycyjnej kuchni. Do masy dodaj jedną lub dwie łyżki stołowe startego żółtego sera – wówczas każdy kęs będzie jeszcze bardziej apetyczny! Zioła, przyprawy, panierka – jak podkreślić smak kotlecików? Żeby danie było bardziej wyraziste w smaku i aromatyczne, koniecznie dodaj podsmażoną na odrobinie oleju(...)słodką papryką albo kuminem, który poprawi strawność dania. Czy kotleciki wymagają panierki? To już kwestia Twojego wyboru. Jeżeli to dla Ciebie postawa, możesz zdecydować się na klasyczna panierkę z bułki tartej lub zastąpić ją otrębami albo rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi – wymieszaj je z jajkiem i obtocz w nich każdy kotlecik. Usmaż na oleju rzepakowym. Pyszności! Z czym podawać kotleciki z dorsza

Tradycyjna Kuchnia
Chleb Cztery Zboża, na starterze Tang Zhong 218

Kolejny eksperyment. Znów Tang Zhong, ale tym razem całkowicie bez mąki pszennej. Za to z mąkami z Czterech Zbóż - orkiszowa, żytnia, owsiana i jaglana. I jeszcze

Grahamka, weka i kajzerka
Hot - Dog w naleśniku wg Ewy Wachowicz 369

Czasem pokuszę się na domowy fast food:) Jakiś czas temu znalazłam przepis na hot - dogi w naleśniku a nie w bułce. Bardzo mi się ten pomysł spodobał i od razu musiałam je wypróbować. Są troszkę bardziej pracochłonne od tradycyjnych hot-dogów, ale według mnie zdecydowanie bardziej smaczne i sycące. Można do farszu dodać co tylko macie pod ręką:) Ciasto(...)Odstawić na 30 minut. Następnie smażyć na odrobinie oleju cienkie naleśniki.Dodatkowo:  500g pieczarek,  cebula,  8 drobiowych parówek,  sól, pieprz,  200 g startego żółtego sera. Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę. Cebule posiekać, podsmażyć wraz z grzybami na odrobinie oleju rzepakowego. Doprawić do smaku.Parówki przekroić wzdłuż na pół. Na środku każdego naleśnika ułożyć połówki parówek

Z miłości do słodkości
Buraczki 86

Czas czytania: 2 min Prosty dodatek do obiadu przez niektórych wprost uwielbiany. Zestaw obiadowy składający się z ziemniaczków, kotletów mielonych, w moim przypadku wegetariańskich i gotowanych

SprawdzonaKuchnia.pl
Surówka z pora, gruszki i marchewki 60

tyle późno jedliśmy obiad, że nie byłam w stanie zrobić fajnego zdjęcia. Nadal nie jestem przekonana na sztucznego światła, nie wiem czy kiedykolwiek będę. Piersi były ze szpinakiem i serem pleśniowym. Były na tyle pyszne, że na bank je tutaj wrzucę za jakiś czas. Nie wiem co ja ostatnio tak skaczę z tematu na temat. Za dużo chcę chyba napisać(...)ostry por i słodka, aromatyczna (dojrzała) gruszka. Dla mnie bomba. Takie cuda mogę jeść nawet same z miski. Tego typu surówki to idealne dodatki do kotletów (wegetariańskich także), do bułek (z szarpaną wieprzowiną, wołowiną), chętnie zjadłabym ją także z panierowaną rybą albo z krokietami. Nie wiem czy są jakiekolwiek ograniczenia, dla mnie chyba nie ma. W ogóle wrócę jeszcze

Kardamonovy
Zupa klopsowa 265

który może niektórym przypominać flaki czy nawet rosół – w tym sensie, że stosuję lekki i dość klarowny wywar. Niektórzy wolą jednak coś bardziej konkretnego i np. zagęszczają zupę topionym serem, a klopsy obtaczają w mące. W każdym wypadku warto jednak pamiętać, że sposób przygotowania klopsów gotowanych w zupie zawsze musi brać pod uwagę specyfikę tej formy obróbki termicznej. Kluczowe jest(...)ustabilizowanie kształtu. Po sparzeniu następuje z kolei niezbyt gwałtowne gotowanie, które nie naruszy spójności mięsnych kulek. Na wszelki wypadek dodaję również nieco namoczonej w mleku (nie w wodzie!) bułki, choć generalnie jestem tego przeciwnikiem. Przypadkowy nie jest wreszcie wybór mięsa, na którym gotuję wywar (patrz przepis) – powinno zawierać nieco więcej kolagenu i podobnych substancji, które utrwalą klopsy. Pomimo dość przerażająco

Kulinarna Pokusa
Drożdżówki oliwkowe z żółtym serem i olejem rzepakowym [PRZEPIS] 139

Proponowane przez nas drożdżówki znakomicie nadają się jako pieczywo do grilla, bądź też jako przegryzka podczas wiosennego pikniku. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz

Jakugotujesz.pl
Fougasse z oliwkami, wg przepisu Hamelmana 125

Zaproszony przez Amber, która razem z Magdą Konwaliową zorganizowała Marcową Piekarnię, rzuciłem się do roboty, czyli do pieczenia Fougasse.W kuchni francuskiej Fougasse to rodzaj chleba, może

Grahamka, weka i kajzerka
Bułki hamburgerowe 256

Kolejny znakomity przepis z książki Piotr Kucharskiego „ Chleb. Domowa piekarnia". Te bułeczki są fenomenalne! W połączeniu z wołowiną, sałatą, serem żółtym czy innymi charakterystycznymi dla Hamburgerów dodatkami tworzą naprawdę smakowitą całość. Nie problem iść do pierwszego lepszego Fast Fooda i kupić taką kanapkę. Sztuką jest przygotować jej domową, zdrowszą wersję. I właśnie do tego(...)powyższego przepisu 100 ml śmietanki 30% 3 żółtka 350 g mąki pszennej typ 500 1/2 łyżeczki soli (5 g) 80 g miękkiego masła   Dodatkowo: białko do posmarowania bułek sezam do posypania     Przygotowanie:   Zaczyn: Składniki dobrze wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na około 30-60 minut do wyrośnięcia.  Ciasto właściwe: Do zaczynu dodać pozostałe składniki

Nastoletnie Wypiekanie
WEGAŃSKIE MIEJSCA: Elvis Burger, Bella Vita, Kawelin (Białystok) 211

niego skusiliśmy:) Tradycyjna dostępna tam wersja wegańska to burger w bułce. Jednak Maugo ze względu na występujące u niej czasami problemy z trawieniem glutenu poprosiła o wersję bez bułki. Panowie tam pracujący bez najmniejszego problemu przygotowali burgera i warzywa oddzielnie na talerzu, do tego z dużą porcją frytek. Całość była bardzo dobra i zdecydowanie można było się najeść na długo(...)Vita . Pierwszym negatywnym sygnałem była cena. Jak się okazało pizza bezglutenowa jest droższa o 8 zł. Szybko udało nam się ustalić, że pizza wegetariańska może być wegańska, czyli bez sera mozzeralla. Bez sera pizza składała się z sosu pomidorowego i grillowanych warzyw (bakłażan, papryka, cebula, brokuł, kalafior). Niestety, po raz drugi kelnerka oznajmiła nam, że pizze bezglutenowe są mniejsze

Bananowe Pole
Kopytka 181

lubi....U mnie w domu głównym ich odbiorcą jest Tato, który w sumie mógłby być wegetarianinem, bo prawie nie jada mięsa. Kluchy zresztą też woli z bułką tarta i masłem niż skwarkami.  O gustach się nie dyskutuje i ja polecam wersję ze skwareczkami i sałatą ...polecam(...)kopytka. W garnku zagotować wodę, lekko osolić. Kopytka wrzucać  i gotować 3- 4 minuty, od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze skwarkami  z boczku, białym serem, lub innym ulubionym dodatkiem w towarzystwie sałaty. Smacznego

Gosia gotuje
Kotlety mielone faszerowane parówkami 176

postaci - właśnie - kotletów mielonych, w spaghetti, lasagne, pasztetach, kiełbasach. Czasem faszeruje je "czymś", obsypuję "czymś". I tak jadamy kotlety w sezamie, mące kukurydzianej z mieloną papryką, albo faszerowane serem, ogórkiem, papryką czy pieczarką. Dziś czas na mięso w mięsie. Szaleństwo! Z masy, którą poniżej podaję wyszły mi takie większe kotlety mielone - 9 szt. Jak ze 2 zrobicie mniejsze to wyjdzie(...)ryż lub ulubioną kaszę. Taki mielony komponuje się z każdym kulinarnym towarzystwem dobrze. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego  (można zastąpić indyczym) 1 średnia cebula 1 jajko bułka tarta do panierki około 0,5 szklanki wody gazowanej lub niegazowanej (jeśli nie macie) 3 parówki, np. Krakusa z szynki lub Berlinki classic przyprawy do smaku wedle uznania: sól, pieprz

Zasmakuj Kuchni
Sernik z kokosową bezą 118

Sernik to klasyk. Trudno jednak o jedyny, słuszny przepis na to ciasto. Pewny jest jeden składnik - biały ser! Mój sernik ma trzy poziomy: kruche ciasto na spodzie, śmietankowo-serowe wnętrze i kokosową bezę na wierzchu. Całość tworzy lekką kompozycję przenikających się smaków. Polecam! Dla mnie to kawałek nieba:) Składniki do wykonania kruchego spodu: 150g masła lub margaryny 150g cukru pudru(...)jajka. Masło lub margarynę roztapiamy w rondelku. Po roztopieniu przelewamy do miski i wszystko razem ugniatamy, aż do otrzymania gęstego, jednolitego ciasta. Blachę do ciasta smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przenosimy ciasto na blachę i równomiernie je rozprowadzamy. Następnie przechodzimy do przygotowania serowej masy. Aby ją wykonać będziemy potrzebować: 1kg białego, półtłustego twarogu 4 żółtka 1 szklankę cukru pudru

Kuchnia Pani Wiosny
Rogaliki śniadaniowe mleczno – maślane 162

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Na dzisiejszym śniadaniu zajadaliśmy się rogalami mleczno- maślanymi, które zrobiłam z przepisu Margarytki . Wyszły bardzo smaczne, podałam do nich

Marta Gotuje