bułki z serem - 3510 przepisów (strona:185/234)

Krokiety z kapustą i grzybami 122

Składniki Składniki na naleśniki 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 2 szklanki wody 2 duże jajka 1 łyżka oleju roślinnego do ciasta olej roślinny do smażenia szczypta soli bułka tarta jajko do obtoczenia krokietów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na farsz kapusty z grzybami 300 g kapusty kiszonej mrożone bądź suszone grzyby leśne ziele angielskie liście laurowe(...)minut aż kapusta całkowicie zmięknie. Na każdy naleśnik nałóż porcje kapusty, zawiń najpierw boki a następnie zawiń w szczelny rulon. Każdego przygotowanego krokieta otocz w bułce tartej, jajku i ponownie w bułce tartej. Smaż na głębokim oleju przez około 3 minuty z każdej strony do zarumienienia się krokieta. Krokiety można również zrobić z dodatkiem pieczarek, szpinaku bądź mięsa. Możliwości

To Musisz Wiedzieć
Kotlety z mortadeli. Kotlety panierowane z kiełbasy 193

słodko, czy też wytrawne i przygotowywało się różne dziwne dla dzisiejszych miłośników kuchni potrawy. Tak powstawały domki Baby Jagi , torcik z kaszy manny , czy kotlety z mielonki faszerowane serem. Ten przepis to był jeden z lepszych sposobów przygotowania oszukanych kotletów schabowych z kiełbasy mielonki, mortadeli, czy też z konserwy turystycznej! Obecnie czasami jednak wracamy z Piotrem do smaków dzieciństwa, gdyż(...)panierce może być ratunkiem dla niejednego domowego budżetu, który ledwo dyszy do 1 każdego miesiąca! Jak zrobić Kotlety z mortadeli. Kotlety panierowane z kiełbasy : Składniki: kiełbasa jajka mąka bułka tarta sól i pieprz do smaku odrobina majeranku Przygotowanie: Kiełbasę mielonkę, czy też mortadelę wyjmujemy z osłonki lub z puszki i kroimy na plastry o grubości około 1 cm. Doprawiamy solą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
naleśniki z leśnymi grzybami 157

tłuszczu smażymy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. składniki na farsz: 300 g grzybów, borowików leśnych 1 marchewka 1 por, biała część 150 g cebuli 150 g sera żółtego 1 łyżka natki pietruszki, posiekanej sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Grzyby oczyszczamy, dokładnie myjemy i drobno kroimy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy(...)oczkach ster żółty oraz natkę pietruszki, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowe naleśniki smarujemy farszem. Dowolnie zwijamy i podsmażamy na maśle. Naleśniki możemy również panierować w jajku i bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Gotowe możemy podać np. sosem czosnkowym

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki z kremem malinowym 164

babeczek) na kruche ciasto 225 g mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 jajko 100 g masła 2 łyżki cukru Krem malinowy 200 g śmietanki 30% 250 g sera mascarpone 3 łyżeczki soku malinowego 3 łyżeczki cukru Sposób przygotowania Do miski wsypać mąkę, kakao, wymieszać, dodać cukier, posiekane masło i zagniatać do uzyskania gładkiego ciasta. Zawinąć w folię i schować(...)dodać sok malinowy. Krem przełożyć do lodówki. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość ok. 5 mm i wycinać szklanką kółka. Foremki do babeczek wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wykrojonymi kawałkami wyklejać foremki, ułożyć na blaszce i dać do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 15 min. Gotowe babeczki ostudzić i udekorować kremem i posypką

pink envelope
ZAPIEKANKI Z PIEKARNIKA. SZYBKIE NA RAZ. 465

czosnkowy WYKONANIE: Łatwizna - Chleb/bułki smarujemy masłem, serkiem do smarowania i kładziemy po plastrze sera żółtego. Kroimy cebulę w pióra, mieszamy ją z domową vegetą i odrobiną oleju. Ścieramy ser żółty, kroimy pieczarki, ogóreczki, szynkę. Dodajemy do cebuli razem z kukurydzą. Doprawiamy do smaku. Rozkładamy na kanapki. Kroimy je na mniejsze i dekorujemy keczupem. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni(...)już wspominałyśmy wyżej temat reinkarnacji pieczywa ogarnęłyśmy całkiem nieźle. Poniekąd zmusiło nas do tego pieczywo bezglutenowe. Zanim metodą prób i błędów doszłyśmy do naszej receptury na chleby, bułki i inne pyszności, zaspokajać "pieczywową potrzebę" musiałyśmy produktami bezglutenowymi, które bardzo szybko czerstwiały, twardniały i nie zawsze miałyśmy ochotę na odparowywanie. Tak powstawały różnego rodzaju zapiekanki, tosty itd. Niby banał, ale może

Wypisz Wymaluj
Zapiekana cukinia z mięsem, suszonymi pomidorami i mozzarellą 145

był strzał w dziesiątkę. Wyszło pyszne i aromatyczne danie :)Składniki:2 średnie cukinie,30 dkg mielonego mięsa,6 połówek suszonych pomidorów w oliwie (polecam biedronkowe),pół suchej bułki,1 jajko,10-15 listków świeżej bazylii,10-15 dkg mozzarelli,sól do smaku,1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich,odrobina oliwy do wysmarowania naczynia.Cukinie obmyć, ściąć lekko końcówki, każdą podzielić(...)dodać pomidory, bazylię, zioła, jajko i sól. Dokładnie wyrobić masę. Z posolonych cukinii odlać powstały pod wpływem soli sok. Na dno włożyć mozzarellę dociskając lekko. Na ser wkładać masę mięsną również dociskając. Naczynie do zapiekania posmarować oliwą i ustawiać w nim nadziane mięsem i serem kawałki cukinii. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kohersen Mycook – wielofunkcyjny robot kuchenny z technologią indukcji 159

torebce, a jak mi się chciało to przygotowywałam go z mąki pszennej. Jako domowy cukiernik i piekarz, który pieczywo piecze prawie każdego dnia przygotowałam ciasto drożdżowe na chlebki i bułki. Co za wygoda z wagą zamontowaną w środku urządzenia, dokładałam tylko składniki do stalowej misy, tarując poprzednią wagę, następnie włączyłam funkcję wyrabiania ciasta i w ciągu 3 minut ciasto drożdżowe(...)wychodziły, np. zupa krem z kukurydzy i chili, wystarczyło wykorzystać funkcję smażenia, gotowania i turbo do zmiksowania zupy. Kolejnym krokiem było przygotowanie kompletnego obiadu na parze. Faszerowane szpinakiem i serem solankowym piersi kurczaka, surówka z marchwi i kapusty, oraz ziemniaki – wszystko było gotowe w 45 minut. Jako pierwszą przygotowałam surówkę, wystarczyło do stalowej misy z wirującym nożem wrzucić

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gnocchi z suszonymi pomidorami 61

Forma do babki kwiat Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE Dodaj do koszyka Przepisy z gnocchi: Gnocchi z boczkiem i sosem pomidorowym Gn occhi z pomidorami i kozim serem Gnocchi bolognese Dyniowe gnocchi Gnocchi z batatów Gnocchi ze szparagami Gnocchi puttanesca Gnocchi z truflami Gnocchi ze szpinakiem Przepis na gnocchi Polecam Wam także inne przepisy: –  makaron ze szpinakiem(...)SKŁADNIKI: – 450-500 g gotowych gnocchi – 2 łyżki masła klarowanego – poł szklanki gorącej wody – 10-12 suszonych pomidorów – garść rukoli – 4-5 łyżek masła – 1,5 łyżki bułki tartej – kilkanaście listków szałwii (opcjonalnie) – sól i pieprz – tarty parmezan do podania PRZYGOTOWANIE: Na patelni rozpuść masło klarowane i wrzuć gnocchi. Podsmażaj 5-6 minut przewracając w trakcie

nietylkopasta.pl
Babka z marcepanem i ricottą 207

Pyszna, mięciutka, rozpływająca się w ustach <3 babka z dodatkiem sera ricotta oraz marcepanu :) Składniki: 1 1/2 szklanki mąki 100 g miękkiego masła 250 g sera ricotta 100 g marcepanu 1/2 szklanki brązowego cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka szczypta soli 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego Polewa (opcjonalnie): 90 g śmietanki 30% 90 g gorzkiej lub mlecznej(...)sól i proszek do pieczenia. Przesypujemy do serowej masy i krótko miksujemy jedynie do połączenia składników.  2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę do babki natłuszczamy i posypujemy bułką tartą, mąką lub kaszą manną. Do formy wlewamy przygotowane ciasto. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 50 minut. Pozostawiamy do ostygnięcia w formie. 3. W małym garnuszku podgrzewamy śmietankę. Gdy będzie

My Culinary Art
Kluski leniwe – słodki obiad nie tylko dla leniuchów 10414

ciasta zależy od wilgotności sera. Im bardziej mokry jest Wasz ser, tym więcej mąki będzie potrzebne by zagnieść spoiste, elastyczne ciasto. Ale im więcej mąki damy do mniej wilgotnego sera, tym kluski wyjdą sztywniejsze i mniej smaczne. Do mojej masy wystarczyło zaledwie 2/3 szklanki mąki i ciasto dało się już ładnie i szybko zagnieść. Stolnicę posypujemy mąką, wykładamy ciasto(...)mieszamy żeby nie przykleiły się do dna i gotujemy do wypłynięcia. Odcedzamy łyżką cedzakową, rozkładamy na talerze. Powtarzamy operację z każdą pozostałą częścią ciasta. Na rozpuszczonym maśle rumienimy tartą bułkę, polewamy nią gotowe leniwe kluski i posypujemy cukrem. To porcja dla dwóch głodnych dorosłych osób. SKŁADNIKI 500g dobrego, tłustego lub półtłustego twarogu 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej

Karo in the Kitchen
Bułeczki z serowym nadzieniem 167

Jest taka restauracja niedaleko nas, którą darzymy ogromnym sentymentem i uwielbiamy tam raz na jakiś czas zjeść coś pysznego. Wśród pozycji kary menu znajdują się pyszne

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Papryka faszerowana na obiad i nie tylko 175

ekstra i na pewno częściej będzie gościć u mnie w domu, następnym razem wypróbuję farszu z ryżem. Sprawdzi się również na imprezę Składniki (1/3 farszu została więc postanowiłam zrobić Bułki pizza) 5 małych papryk 0,5 kg mięsa mielonego 2 łyżki sosu teriyaki lub jasnego sojowego 1/2 łyżeczki pasty hariss (jeśli nie mamy to dajemy tabasco albo siekamy papryczkę chilli(...)łyżki oleju 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki pomidorów 2 garści oliwek zielonych 2 garści oliwek czarnych 125 g mozzarelli czyli 1 opakowanie 100 g seta cheddar lub dowolnego innego sera żółtego sól, pieprz Mięso dokładnie mieszamy w misce z sosem teriyaki i harissą i ziołami prowansalskimi. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, Drobno posiekaną cebulę wrzucamy na patelnie, jak się

Piekielna Kuchnia Pati
Pulpeciki z pieczonego kurczaka z prażonymi, solonymi migdałami i kolendrą 186

jaki sposób zwierzęta są hodowane i zabijane; a po części dlatego, że warzywa smakują nam ostatnio bardziej niż mięso czy wędliny. Wolimy zjeść sałatkę, sery czy jakąś kolorową zapiekankę. Czasem jednak pokusimy się na przykład o upieczenie kurczaka, który jednak nigdy nie jest zjadany w całości. Co zatem zrobić z tym, co pozostało? Można na przykład zrobić(...)jakie otrzymałam przed świętami od firmy VOG - producenta wyrobów Kresto.Składniki:pieczony kurczak - ja użyłam 3 nóżek,solone migdały Kresto,1 łyżeczka ziarenek kolendry,pieprz cytrynowy, sól,1 sucha bułka,1 jajko,mąka pszenna do obtoczenia pulpecików,2 łyżki masła,około 1/3 szklanki kwaśnej gęstej śmietany.Mięso oddzieliłam od kości, zmieliłam razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Dodałam lekko zmiażdżone

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kasza pęczak z warzywami, fetą, ciecierzycą i grillowanym bakłażanem oraz orzechami włoskimi- czyli Lunch Box numer 2 401

grillowanym bakłażanem. Sałatka zaspokaja wszystkie potrzeby naszego organizmu w niezbędne witaminy i minerały. Polecam do pracy, do szkoły...szczególnie do szkoły. Ostatnio zdarzyło mi się na uczelni kupić bułkę razową, pięknie opisaną z twarożkiem i kiełkami- pomyślałam: samo zdrowie. Przez kolejne 2 godziny żołądek bolał mnie tak niemiłosiernie, że z całych sił marzyłam tylko o tym żeby wrócić(...)szklanki ciecierzycy, ugotowanej do miękkości bądź z puszki 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/4 pęczka koperku 1/4 pęczka natki pietruszki 1/2 bakłażana garść orzechów włoskich 25 gram sera feta 1/3 ogórka sól pieprz Zaczynamy od ugotowania kaszy. Bakłażana kroimy w plastry, każdy plaster doprawiamy solą oraz pieprzem i grillujemy na patelni grillowej po 2-3 minuty z każdej strony

Mango Papaja
Knekkebrød - chleb chrupki z krainy Wikingów 274

Kiedyś już piekłem chleb bez mąki. Teraz za sprawą Amber, która namówiła mnie udziału w Czerwcowej Piekarni, wypiekany był kolejny chleb praktycznie z samych ziaren i

Grahamka, weka i kajzerka
Greckie wakacje cz. 1 - Kulinarny pamiętnik z wyjazdu na Kos 136

dostarczyć przydatnych informacji. Dziś skupiłam się stricte na moich kulinarnych wrażeniach z wyjazdu. W kolejnych wpisach pokażę wam kulinarne pamiątki przywiezione z Kos (np. syrop cynamonowy i ser marynowany w winie) oraz miejsca, które koniecznie trzeba zobaczyć.Tak więc z dzisiejszego wpisu dowiecie się: jakich greckich potraw udało mi się spróbować w czasie wyjazdu, które tawerny na Kos są godne(...)naszej tawernie podawany był z pitą, frytkami, sosem tzatziki i sałatką. Bardzo popularne danie i jedne z tańszych, szczególnie w wersji ulicznej na wynos, gdzie mięso wkładane jest do bułki z warzywami i sosem tzatziki (można kupić za 3-4 euro). Souvlaki (Σουβλάκι)Suwlaki to kawałki wieprzowiny lub kurczaka, nadziewane na szpadkę i pieczone na ruszcie. Dostępne na wynos

Chilli Czosnek i Oliwa
Bułki z mąki migdałowej (keto) 85

już kolejny wypiek bułek z mąki migdałowej. Tym razem do keto bułek dodałam białko konopne. Bułeczki pięknie pachną, są niezwykle smaczne.  Składniki na 10 bułeczek po ok. 100 gram 200 gram mąki migdałowej (mielone migdały) 70 gram mąki kokosowej 20 gram łusek babki jajowatej (możesz dodać także mielonego siemienia lnianego zamiast babki) 10 gram białka z kopii lub nasion(...)łyzeczki proszku do pieczenia olej do posmarowania bułeczek łuskane nasiona konopi do posypania wierzchu lub sezam Przygotowanie: Suche składniki umieszczamy w misce i mieszamy trzepaczką. Dodajemy roztrzepane jaja oraz sery. Mieszamy mikserem lub ręką na jednolitą masę. Odstawiamy na 10-15 minut. W tym czasie nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Na blachę wykładamy papier do pieczenia. Za pomocą łyżki

AZgotuj!
PIZZERINKI + FILMIK 114

Pizzerinki to smaczne małe bułeczki w kształcie pizzy, pysznie nadziane. Smakują każdemu na ciepło i zimno. Przygotowałam je w Thermomasterze II firmy Kalorik. SKŁADNIKI : 550 g

Kulinarne Fantazje Marioli
Niedzielny obiad: Kotlety parmigiana, czyli schabowy pod pierzynką 173

większą partię kotletów za jednym razem. Połowę bułki tartej wsypcie do standardowego, plastikowego pojemnika do przechowywania żywności. Przełóżcie do niego obtoczone w jajku kotlety, zamknijcie wieczko i potrząsajcie pudełkiem, żeby bułka pokryła mięso. To znacznie szybszy i „czystszy” sposób panierowania niż przy użyciu standardowych trzech misek: z mąką, jajkiem i bułką. Jest mniej pracy i mniej sprzątania. Przepis(...)ubij całość. Krok 4 Do dużego, zamykanego pojemnika lub zamykanego worka foliowego wsyp tartą bułkę. Włóż kilka kotlecików do misy z masą jajeczną zanurz w niej dokładnie mięso, a następnie przełoży do pudełka z bułką tartą, zamknij wieczko i potrząśnij zawartość tak by bułka obtoczyła polędwiczki. Wyciągnij i dociśnij panierkę jeśli gdzieś nie przylega ściśle do mięsa. Panieruj kotlety partiami

Niedzielny kucharz
Kotleciki z dorsza w wersji fit 179

pietruszki albo koperek. Innym pomysłem są kotleciki z dorsza i cukinii lub ziemniaków, czyli coś dla wielbicieli tradycyjnej kuchni. Do masy dodaj jedną lub dwie łyżki stołowe startego żółtego sera – wówczas każdy kęs będzie jeszcze bardziej apetyczny! Zioła, przyprawy, panierka – jak podkreślić smak kotlecików? Żeby danie było bardziej wyraziste w smaku i aromatyczne, koniecznie dodaj podsmażoną na odrobinie oleju(...)słodką papryką albo kuminem, który poprawi strawność dania. Czy kotleciki wymagają panierki? To już kwestia Twojego wyboru. Jeżeli to dla Ciebie postawa, możesz zdecydować się na klasyczna panierkę z bułki tartej lub zastąpić ją otrębami albo rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi – wymieszaj je z jajkiem i obtocz w nich każdy kotlecik. Usmaż na oleju rzepakowym. Pyszności! Z czym podawać kotleciki z dorsza

Tradycyjna Kuchnia
Chleb Cztery Zboża, na starterze Tang Zhong 218

Kolejny eksperyment. Znów Tang Zhong, ale tym razem całkowicie bez mąki pszennej. Za to z mąkami z Czterech Zbóż - orkiszowa, żytnia, owsiana i jaglana. I jeszcze

Grahamka, weka i kajzerka
Hot - Dog w naleśniku wg Ewy Wachowicz 369

Czasem pokuszę się na domowy fast food:) Jakiś czas temu znalazłam przepis na hot - dogi w naleśniku a nie w bułce. Bardzo mi się ten pomysł spodobał i od razu musiałam je wypróbować. Są troszkę bardziej pracochłonne od tradycyjnych hot-dogów, ale według mnie zdecydowanie bardziej smaczne i sycące. Można do farszu dodać co tylko macie pod ręką:) Ciasto(...)Odstawić na 30 minut. Następnie smażyć na odrobinie oleju cienkie naleśniki.Dodatkowo:  500g pieczarek,  cebula,  8 drobiowych parówek,  sól, pieprz,  200 g startego żółtego sera. Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę. Cebule posiekać, podsmażyć wraz z grzybami na odrobinie oleju rzepakowego. Doprawić do smaku.Parówki przekroić wzdłuż na pół. Na środku każdego naleśnika ułożyć połówki parówek

Z miłości do słodkości