bułki z pieczarkami - 1880 przepisów (strona:39/126)

ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI 183

Oprócz pieczarek możemy dodać  ulubione dodatki, wszystko kwestia naszego pomysłu. Smacznego :) SKŁADNIKI NA OK. 8 MAŁYCH BUŁECZEK : 0,5 kg pieczarek 1 cebula olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie ok. 30 dag żółtego sera bułki dodatki: keczup i dowolne dodatki :) WYKONANIE : Cebulę kroimy w małą kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. W tym czasie myjemy(...)mieszamy, aż wyparuje cała woda. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Piekarnik nagrzewamy, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, bułki przekrawamy na pół i smarujemy cienką warstwą margaryny (takiej do kanapek). Na każdą nakładamy porcję pieczarek, posypujemy serem. Zapiekamy aż bułeczki będą chrupiące a ser się stopi ok. 10 minut w 150 stopni C opiekanie z grillowaniem

Pani na deser
Pień schabowy z grzybami 193

natka pietruszki - 1 pęczek  mąka - 2 łyżki  vegeta  sól i pieprz  tłuszcz do smażenia  Panierka:  jajko - 1 szt. bułka tarta  mąka do panierki.  Przygotowanie:  Umyte pieczarki i natkę pietruszki pokroić.  Cebulę obrać, pokroić, przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor, dodać pieczarki i przyprawy, dusić na wolnym ogniu przez kilka minut(...)dodać natkę pietruszki i cebulę z pieczarkami, wymieszać z mąką, solą i pieprzem.  Na rozgrzanym tłuszczu, usmażyć dwa nie duże omlety.  Schab dobrze rozbić, oprószyć solą i pieprzem.  Na schab nałożyć omlet, ciasno zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami.  Obtoczyć najpierw w mące, zanurzać w rozmąconym jajku, obtaczać w tartej bułce.  Smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez

Kuchnia Danusi
Ruskie kotlety z sosiem pieczarkowym 209

się czy nawet nie lepsze. Kotlety: 750 g ziemniaków 400 g twarogu półtłustego 300g wędzonego boczku 2 jajka 1/3 szklanki mąki 2 duże cebule 1/4 szklanki bułki tartej sól, pieprz Sos pieczarkowy: 500g pieczarek 350ml śmietanki 30% olej sól, pieprz 1. Cebulę i boczek kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, smażymy do zarumienienia. Boczek przekładamy na talerz(...)boczkiem, cebulą, surowymi jajkami, mąką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy nieduże kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. 3. Przygotowujemy sos: pieczarki myjemy, suszymy, kroimy w plastry. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, do momentu wyparowania płynów. Wtedy dodajemy śmietankę, doprawiamy solą

Szefowa kuchni
Pasztet drobiowy z pieczarkami. Pasztet z udek kurczaka. 202

dzień. Polecam :) Składniki ( na keksówkę 24x10 cm ) - 4 udka z kurczaka - 30 dkg pieczarek - 1 większa marchewka lub dwie mniejsze - duża cebula - 3 ząbki czosnku - mała czerstwa bułeczka - 2 jajka - 5 dag masła - łyżka oleju - pół łyżeczki majeranku - sól, pieprz do smaku Dodatkowo - bułka tarta i tłuszcz do wysmarowania formy Wykonanie Udka wraz z obraną marchewką i cebulą gotuję(...)cebulę też ) i oddzielam od kości. Pieczarki kroję na ćwiartki i smażę na łyżce oleju, chwilę do odparowania wody. Obrane mięso, marchewkę, cebulę i usmażone pieczarki, oraz namoczoną w pozostałym wywarze czerstwą bułkę mielę w maszynce do mielenia mięsa.( Można dwukrotnie pasztet będzie bardziej gładki.)  Do zmielonej masy dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, stopione masło, majeranek, doprawiam solą

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczeń z warzywami 183

mięsa mielonego z szynki, 8 średniej wielkości pieczarek, pół dużej czerwonej papryki, duża cebula, 2 łyżki posiekanego lubczyku, jajko, 2-3 łyżki bułki tartej, sól czosnkowa, pieprz Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Pieczarki dokładnie myjemy i wraz z papryką kroimy w większą kostkę. Do mięsa dodajemy warzywa, lubczyk, jajko, bułkę tartą i mieszamy. Wszystko doprawiamy do smaku

Lena Gotuje
Krokiety z pieczarkami 171

mąki 1 i 1/3 szkl. mleka tłustego 1 szkl. gazowanej wody mineralnej 2 jajka szczypta cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Nadzienie: 1,5 kg pieczarek 1 duża cebula sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta 2-3 jajka olej do smażenia Do garnka wbijamy jajka, dodajemy mleko, wodę, mąkę, olej oraz sól i cukier. Wszystko dokładnie mieszamy (lub blendujemy). Odkładamy(...)smażymy do odparowania wody. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Studzimy. (Dla wzbogacenia można dodać do zimnych pieczarek 1-2 garści startego żółtego sera). Do głębokiego talerzyka lub miseczki wbijamy jajka. Doprawiamy je niewielką ilością soli oraz pieprzu i lekko roztrzepujemy widelcem. Na oddzielny talerzyk wsypujemy bułkę tartą. Na usmażone naleśniki nakładamy pieczarkowy farsz. Zwijamy. Panierujemy w jajku, a następnie w bułce

Smaki Na Talerzu
Kurczak z pieczarkami i parmezanem 220

kurczaka z pieczarkami i parmezanem a do tego zapiekane ziemniaczki czosnkowe. Składniki na 2 porcje: 4-5 średnich ziemniaków 1 pojedyncza pierś z kurczaka 4 pieczarki papryka ostra, przyprawa do kurczaka pieprz czosnkowy, tymianek bułka tarta jajko olej parmezan - 1-2 łyżki startego sera dodatkowo: tarte buraczki Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 240°C  - opcja grill. Ziemniaki obierz i pokrój(...)mięso zamocz w rozbełtanym jajku, dopraw papryką i przyprawą do kurczaka a następnie obtocz w bułce tartej. Odcedź ziemniaki, przełóż do naczynia żaroodpornego - dopraw pieprzem i tymiankiem, zapiekaj (bez przykrycia) 15-20 min. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso. W tym czasie pokrój pieczarki w plasterki - przesmaż na drugiej patelni z obu stron. Gotowe ziemniaki i kurczaka wyłóż

Alutka-Gotuje
Zapiekanka z Parmezanem 173

mozdzieżu 2 laski kiełbasy myśliwskiej (wedle uznania) polecam przesuszoną kiełbasę polską Pepperoni czosnek wedle uznania ketchup Sposób: Wszytko kroimy i siekamy tak jak na zdjęciu Pieczarki tarkujemy na dużych oczkach na tarce Przekrojone bułki smatujemy mała ilością margaryny,i ketchupu posypujemy ziołami,i parmezanem. I kolejno  pieczarki ,paprykę, Kiełbasę,pepperoni,oliwki,szczypior żółty tarty ser i parmezan. Piekarnik rozgrzewamy

Viola cooks with passion
Placuszki z soczewicy i leśnych grzybów z sosem pieczarkowym 165

zrumienioną cebulkę i natkę pietruszki lub szczypiorek. Składniki: 4-5 garści czerwonej soczewicy ok. 1/2 kg mielonych leśnych grzybów 3 jajka 2-4 łyżki bułki tartej sól, pieprz 330 ml kwaśnej śmietany 18% 250 g pieczarek 2 łyżki masła olej do smażenia placuszków (np. Rapso) Wykonanie: Soczewicę gotujemy do miękkości. Na patelni na maśle podsmażamy zmielone grzyby, doprawiamy solą(...)pieprzem. Soczewicę, grzyby, jajka i bułkę tartą razem mieszamy. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy małe placuszki Sos: Pieczarki kroimy w talarki i podsmażamy na maśle, tak aby woda odparowała. Dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem Na talerzu układamy usmażone placuszki i polewamy sosem pieczarkowym. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Pulpeciki w Pikantnym soSiE PoMidOroWym z kaszą BuLGur 232

Składniki: na 4 porcje 500g mięsa mielonego z i ndyka 250g pieczarek pęczek dymki 0,5 kubka tartego sera dojrzewającego twardego np.: Parmigiano Reggiano 0,5 kubka śmietany 18% 1 jajko 1 bułka wiejska lub kajzerka mąka 0,5 kg świeżych pomidorów lub 1 puszka pomidorów bez skórki, całych lub w kawałkach papryka ostra min 2 łyżeczki sól pieprz(...)bazylia liofilizowana 2 ząbki czosnku 2 szalotki masło oliwa z oliwek 1 kubek kaszy Bulgur z vermiceli  Przygotowanie: mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, bułkę najlepiej taką czerstwą, kilkudniową, rozdrabniamy i zalewamy śmietaną pieczarki obieramy, podsmażamy na maśle z odrobiną oliwy na złoty kolor, dorzucamy posiekane szalotki oraz czosnek, zalewamy przesmażonymi pomidorkami, doprawiamy bazylią  mięso mieszamy z bułką

Luźna Kuchnia
Filet z piersi indyka faszerowany brązowymi pieczarkami 164

naciowym zapiekanymi w pomidorach . Składniki farszu (na ok. 1 - 1,2 kg mięsa): Dodaj napis 2 łyżki masła 2 duże cebule brązowe pieczarki (250 g) 3 ząbki czosnku 2 jaja 1 duży pęczek natki pietruszki 1 łyżka bułki tartej 1 cytryna 1 czubata łyżka musztardy (użyłem limburskiej) sól pieprz majeranek olej roślinny (do pieczenia używam tego z pestek winogron) Polewa(...)pieczarki pokrojone w kostkę lub cienkie plasterki. Pieczarki będą puszczać wodę, którą musimy odparować. Gdy to się stanie, zestawiamy z ognia i studzimy. Do wystudzonych pieczarek dodajemy natkę pietruszki, jaja, posiekany ząbek czosnku, musztardę, bułkę tartą, sok z drugiej połowy cytryny i mieszamy.  Wyjmujemy filet z lodówki i nacinamy w nim zgrabną kieszeń, uważając, by nie przebić

W SMAK
Kotlety jajeczne z pieczarkami 163

Idealne danie na obiad na wielki piątek. Składniki: 10 jajek 2 białe cebule 1 słoik pieczarek w zalewie naturalnej sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierki masło do smażenia olej do smażenia Wykonanie: Ugotować 8 jajek na twardo, obrać i drobno posiekać razem z pieczarkami. Dodać zeszkloną na tłuszczu cebulę, wbić dwa jajka, doprawić do smaku, wymieszać

Tradycyjna Kuchnia
Filet z indyka z farszem drobiowo-pieczarkowym 165

się zeszkli dodajemy partiami pieczarki. Pod koniec doprawiamy solą oraz pieprzem. Studzimy. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce do mięsa. Przez maszynkę przepuszczamy również pieczarki z cebulą i odciśniętą bułkę. Do powstałej masy mięsno-pieczarkowej dodajemy jajko oraz musztardę. Doprawiamy solą, pieprzem i niewielką ilością suszonego majeranku (ok. 1/4 łyżeczki). Dokładnie wyrabiamy. Przygotowanym farszem napełniamy kieszeń indyczą

Smaki Na Talerzu
Filet z indyka faszerowany mielonym mięsem z piersi kurczaka i pieczarkami 280

się zeszkli dodajemy partiami pieczarki. Pod koniec doprawiamy solą oraz pieprzem. Studzimy. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce do mięsa. Przez maszynkę przepuszczamy również pieczarki z cebulą i odciśniętą bułkę. Do powstałej masy mięsno-pieczarkowej dodajemy jajko oraz musztardę. Doprawiamy solą, pieprzem i niewielką ilością suszonego majeranku (ok. 1/4 łyżeczki). Dokładnie wyrabiamy. Przygotowanym farszem napełniamy kieszeń indyczą

Smaki Na Talerzu
KOTLET SCHABOWY Z JAJEM 127

Kotlet schabowy z jajkiem,  ziemniaki,  pieczarki i cukinia panierowane w bułce,  ogórek kiszony

JejKuchnia
Zapiekane kuleczki mięsne w sosie cebulowo- borowikowym wg Aleex 192

obiad, doskonale sprawdzi się także w roli głównej na świątecznym stole. Polecam. Składniki: • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego od szynki • 50 dag borowików mrożonych lub świeżych (zastąpiłam pieczarkami) • 1 jajko • 2 łyżki bułki tartej • 1 średnia cebula • przyprawy: sól, pieprz, Delikat Knorr’a do mięs • 1 zupa francuska cebulowa Knorr’a • 1 zupa francuska borowikowa Knorr’a • 2 łyżki masła

W mojej kuchni
Pulpety z indyka z pieczarkami 151

Składniki : 50-70 dag fileta z indyka 2 małe jajka kasza manna lub bułka tarta około 8 średnich pieczarek mała cebula sól, pieprz czarny mielony, kilka kropel maggi Przygotowanie : Do zmielonego mięsa dodałam drobno pokrojone pieczarki i cebulę, jajka, kaszę, sól, pieprz mielony i maggi, dokładnie połączyłam składniki i pozostawiłam mięso na chwilę by smaki się połączyły Moje mięso było

Proste Potrawy