bułki z pieczarkami - 1880 przepisów (strona:31/126)

Kotlety z jajek 168

nóż i deskę do krojenia, tarkę, większą miskę, płaski talerz, papierowe ręczniki. Przygotuj składniki (4 porcje): 10 jajek, małą cebulę, łyżka masła, 2-3 łyżki bułki tartej + bułkę do panierowania, 30 dkg pieczarek, sól, pieprz, przyprawę w płynie typu maggi, szczyptę suszonego czosnku, natkę pietruszki, olej z masłem do smażenia. Przygotowanie kotlecików zacznij od sparzenia jajek. 9 z nich ugotuj(...)przygotowane pieczarki przełóż do startych jajek.Na patelni, na której smażyły się grzyby, roztop pozostałe masło. Usmaż na nim cebulę. Gdy cebula ładnie się zezłoci, przełóż ją do jajek. Do miski ze startymi jajkami wbij pozostałe, surowe jajko oraz posiekaną natkę pietruszki. Masę dopraw do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawaj do masy jajecznej bułkę tartą - dodaj

blog.moje-pasje.info
Pieczeń z selera 226

Składniki : 1 duży seler i połowa też dużego selera- wagowo około 50 dag 3 jajka około 3/4 szklanki bułki tartej, łyżka kaszy manny 25 dag pieczarek sól, pieprz, łyżka sosu sojowego płaska łyżeczka majeranku i gałki muszkatołowej olej do smażenia 4 ząbki czosnku 1 duża cebula masło Przygotowanie : Cebulę i selera ścieramy na drobnej tarce, ja wrzuciłam do miksera(...)gotowałam około 15 min. bez przykrycia do miękkości ( często mieszałam ) Pieczarki i pokrojony drobno czosnek przesmażyłam na maśle, do odparowania soku Do selera dodałam pieczarki, doprawiłam solą, majerankiem, pieprzem, gałką muszkatołową, sosem sojowym, dosypałam bułki tartej i wszystko dokładnie wymieszałam. Konsystencja masy powinna być raczej ścisła. Całość wystudziłam Po wystudzeniu dodałam jajka i ponownie dokładnie wymieszałam, jeśli masa byłaby zbyt

Proste Potrawy
roladki wieprzowe z pieczarkami i natką pietruszki 363

składniki: 800 g schabu bez kości 300 g pieczarek 1 cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz 2-3 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso myjemy(...)kroimy na porcje. Cienko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę, podsmażamy, doprawiamy. Każdego kotleta posypujemy posiekaną natką pietruszki, nakładamy pieczarki i zwijamy w rulon. Panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Sofficini czyli pierożki inaczej... 238

dość syte więc nie trzeba ich robić wiele. Składniki na 6-8 pierogów: 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki łyżka masła 1/2 łyżeczki soli Farsz: 30 dkg pieczarek cebula Dodatkowo: 1 jajko bułka tarta W garnku zagotowujemy mleko z masłem, następnie dodajemy sól i mąkę. Energicznie mieszamy. Studzimy. W tym czasie możemy przygotować farsz. Czyścimy i kroimy pieczarki na pół(...)plasterki, przesmażamy na maśle. Jak z pieczarek odparuje woda, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę, szklimy. Zostawiamy do lekkiego ostudzenia. Bierzemy się za ciasto. Przekładamy na blat lekko posypany mąką (nie za dużo bo pierogi nie będą chciały się zlepić), ugniatamy ciasto przez chwilę na gładką kulkę. Rozwałkowujemy na 2 mm płat wykrawamy krążki za pomocą szklanki o średnicy

Pelusiowa Kuchnia
Wigilijne uszka z pieczarkami 168

uszek): ciasto według mojego przepisu na  idealne ciasto na pierogi 500 g pieczarek sól, pieprz, oregano oliwa do smażenia (lub inny tłuszcz) 2-3 łyżki bułki tartej Wykonanie: 1. Obrane i umyte pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach. 2. Następnie starte pieczarki wrzucamy na średnio nagrzany tłuszcz i mieszamy. Solimy, pieprzymy do smaku i sypiemy bardzo dużo oregano(...)Pieczarki puszczą wodę, smażymy tak długo, aż woda wyparuje i zostaną nam na patelni usmażone pieczarki. Odstawiamy je do wystygnięcia. Teraz zabieramy się za ciasto pierogowe. 3. Gdy ciasto pierogowe odpoczywa w misce pod talerzem, wystudzony farsz przekładamy do miseczki i sypiemy kilkoma łyżkami bułki tartej, mieszamy i farsz gotowy. 4. I już zabieramy się za ciasto, tak jak zwykle

Kawa z mlekiem
Wigilijne uszka z pieczarkami 239

uszek): ciasto według mojego przepisu na  idealne ciasto na pierogi 500 g pieczarek sól, pieprz, oregano oliwa do smażenia (lub inny tłuszcz) 2-3 łyżki bułki tartej Wykonanie: 1. Obrane i umyte pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach. 2. Następnie starte pieczarki wrzucamy na średnio nagrzany tłuszcz i mieszamy. Solimy, pieprzymy do smaku i sypiemy bardzo dużo oregano(...)Pieczarki puszczą wodę, smażymy tak długo, aż woda wyparuje i zostaną nam na patelni usmażone pieczarki. Odstawiamy je do wystygnięcia. Teraz zabieramy się za ciasto pierogowe. 3. Gdy ciasto pierogowe odpoczywa w misce pod talerzem, wystudzony farsz przekładamy do miseczki i sypiemy kilkoma łyżkami bułki tartej, mieszamy i farsz gotowy. 4. I już zabieramy się za ciasto, tak jak zwykle

Kawa z mlekiem
Pasztet jajeczny z pieczarkami 182

stół! Składniki: 10 jajek ugotowanych jajek 2 surowe jajka 500 g pieczarek startych na tarce o grubych oczkach 1 pęczek szczypiorku, posiekanego 1 pęczek pietruszki, posiekanej 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% 1 średniej wielkości cebula 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego majeranku 1/2 szklanki bułki tartej sól, pieprz olej do smażenia masło i bułka tarta do przygotowania(...)Przygotowanie: Cebulę drobno siekamy i wraz z pieczarkami podsmażamy na oleju, następnie studzimy. Ugotowane jajka kroimy w drobną kostkę. W dużej misce mieszamy dokładnie ugotowane jajka, pieczarki z cebulką, posiekane zioła, surowe jajka, bułkę tartą, majonez, śmietanę oraz przyprawy. Podłużną formę o długości 28 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Masę przekładamy do formy i pieczemy 60 minut

Życie ze smakiem
SCHABOWY Z ZASMAŻANĄ KAPUSTĄ 142

dzisiejsza wersja standardowego schabowego, jest trochę wzbogacona. Może całe danie nie jest niskokaloryczne, ale od czasu do czasu można zaszaleć. SKŁADNIKI: 4 kotlety ze schabu 8 pieczarek 1 ser Camembert President 1 jajko bułka tarta  sól, pieprz olej do smażenia 1 średnia biała kapusta 200 g wędzonego boczku 1 mała cebula sól pieprz  słodka papryka mielona kminek mielony(...)margaryny A jak to zrobić:  Kotlety rozbić i posolić. Jajko skłócić z solą i pieprzem. Każdy z kotletów opanierować w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni. Na każdym usmażonym kotlecie ułożyć na przemian plasterki podsmażonych pieczarek i ser. Całość lekko podgrzać

Kuchnia w opałach
Uszka z grzybami do wigilijnego barszczu 228

Składniki:Ciasto: 1/2 kg mąki sól woda  Farsz: 1/2 kg pieczarek 2 garście suszonych grzybów (podgrzybki, koźlaki, borowiki) 4 cebule sól, pieprz bułka tarta (gdyby farsz był zbyt rzadki) Wykonanie: Pieczarki pokroić w plasterki, a cebulę w kostkę i podsmażyć. Suszone grzyby namoczyć, a następnie gotować przez ok. 1 godz.  Pieczarki, cebulę i odciśnięte z nadmiaru wody grzyby

Pasja Smaku
Kotlet drobiowy z pieczarkami i serem 221

Składniki: 2 piersi z kurczaka 300 g pieczarek 0,5 mniejszej cebuli 150 g żółtego sera sól pieprz  Do panierowania: jajko mąka pszenna bułka tarta Do smażenia: olej rzepakowy  Przygotowanie: Cebulę drobno pokroić. Pieczarki przepłukać pod pierzącą wodą. Większe pieczarki przekroić na 2 lub 4 części i pokroić w cienkie plasterki.  Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju(...)kuchni. Każdy kawałek lekko rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem. Panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano.  Na wierzchu kotletów ułożyć pieczarki, posypać startym serem i włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 10 minut by pieczarki się podgrzały a ser roztopił

Ala piecze i gotuje
Karkówka z serem, kabanosem i pomidorkami 183

Jednakże dodatek pieczarek, cebuli, sera, kabanosa i pomidorków sprawia, że mięso jest bardzo apetyczne. 500 g karkówki Przyprawa do karkówki 400 g pieczarek 2 cebule 300 g sera 1 kabanos 100 g pomidorków koktajlowych 2 jajka Bułka tarta Sól pieprz Karkówkę myjemy i osuszamy. Kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy przyprawą do karkówki. Cebule kroimy w kosteczkę, pieczarki(...)miękkości. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. W miseczce mieszamy jajko, przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy patelnie, karkówkę obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Usmażoną układamy na blaszce, przykrywamy pieczarkami z cebulką, posypujemy serem i pokrojonymi w plasterki pomidorkami i kabanosem. Zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia się sera

VioletoweKucharzenie
Kotlety mielone "cztery sery" z pieczarkami - mocno serowe 384

pieczarek 2 cebule 50g sera pleśniowego z niebieską pleśnią 50g sera cheddar 50g sera gouda 50g sera mozzarella 1 czerstwa bułka 3 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz, majeranek, papryka słodka olej 1. Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę(...)kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Studzimy.  2. Wszystkie sery ścieramy na tarce. Mozzarellę odkładamy (posłuży do posypania kotletów). Mieszamy z mięsem, pieczarkami z cebulą, posiekanym czosnkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem i przyprawami. Ugniatamy do powstania gładkiej masy. Formujemy nieduże kotlety. 3. Kotlety obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażymy z dwóch stron na złoty

Szefowa kuchni
Kotlety z grzybami wg Aleex 154

mięsa mielonego z szynki lub z łopatki • ½ kg pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz, czosnek, przyprawa do mięs Knorr’a • jajko • 1 cebulka • tarta bułka • 1 mała bułka, np. kajzerka • olej Sposób przygotowania: 1. Pieczarki obrać, oczyścić i opłukać. 2. Grzyby pokroić na kawałki. 3. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Podsmażyć grzyby na złoty kolor. Ostudzić. 4. Bułkę namoczyć, odcisnąć

W mojej kuchni
Domowe zapiekanki 155

To danie budzi cudowne wspomnienia. Kiedy byłam mała, moja mama robiła czasami takie zapiekanki na sobotnią kolację. To był ówczesny fast food. Wszyscy wyczekiwali tej uczty

Pichceniomania
DOMOWE ZAPIEKANKI 239

Składniki: 4 bułki kajzerki ok. 200g pieczarek 2 łyżki oleju 150g sera żółtego 3-4 ogórki kiszone kilka plastrów szynki zioła prowansalskie sól pieprz ziołowy ketchup SOS KIELECKI CZOSNKOWY firmy SPOŁEM Sposób przygotowania: Pieczarki pokroić, podsmażyć na oleju i doprawić solą oraz pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Ogórki pokroić w talarki. Kajzerki przekroić wzdłuż na połowę, posmarować cieniutko masłem. Położyć

Prosto i Smacznie z Anetą