bułki z pieczarkami - 1880 przepisów (strona:34/126)

Bułki z kapustą i pieczarkami. 215

Zastanawiałam się co dziś smacznego przygotować. I wpadł mi do głowy pewien pomysł na wykorzystanie mojego ulubionego farszu z kapusty kiszonej i pieczarek.  Musiałam tylko znaleźć dobry przepis na ciasto by zrobić idealne bułki. Długo nie szukałam, przepis znalazłam na blogu  Pani Doroty . Efektem są przepyszne bułki z farszem. Składniki:   1. Ciasto: 500g mąki pszennej, 1/2 szklanki(...)łyżeczka soli, 12g suchych drożdży (3 łyżeczki) lub 25g świeżych drożdży.   2. Farsz: słoik kapusty kiszonej 900g ( po odsączeniu 600g), 380g pieczarek, 2 cebule, sól, pieprz, olej do podsmażenia.   3. Do posmarowania bułek: jajko, łyżka mleka. Przygotowanie: Mąkę wymieszać z drożdżami suchymi ( ze świeżych zrobić rozczyn). Dodać resztę składników (oprócz oleju ) i wyrobić ciasto - pod koniec wyrabiania dodać

W kuchni u Moniki
Kotlety mielone z pieczarkami 245

ząbki czosnku 3 jajka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego ok 2 łyżeczek soli bułka tarta tłuszcz do smażenia Oczyszczone pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni z niewielką ilością tłuszczu. Po przestudzeniu dodać do zmielonego mięsa, a na patelnię wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić. Bułkę namoczyć

https:KKuchniaMniam
Kotlety mielone z pieczarkami 722

ząbki czosnku 3 jajka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego ok 2 łyżeczek soli bułka tarta tłuszcz do smażenia Oczyszczone pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni z niewielką ilością tłuszczu. Po przestudzeniu dodać do zmielonego mięsa, a na patelnię wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić. Bułkę namoczyć

https:KKuchniaMniam
Wegetariański pasztet z jajek i pieczarek 251

pasztetu):12 ugotowanych jajek400 g pieczarek2 surowe jajka1 cebula1 pęczek natki pietruszki1 pęczek koperku1 pęczek szczypiorkupół szklanki bułki tartej1 kajzerka namoczona w mleku2 łyżki majonezu1 łyżka olejuszczypta gałki muszkatołowej sól i pieprzPrzygotowanie:Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu drobno siekamy. Pieczarki ścieramy na tarce o małych oczkach, cebulę siekamy(...)składniki podsmażamy na łyżce oleju, aż woda całkowicie odparuje. Wszystkie zioła drobno siekamy, a kajzerkę odciskamy z mleka.Do miski przekładamy posiekane jajka i zioła, podsmażone pieczarki i kajzerkę. Dodajemy surowe jajka i bułkę tartą oraz majonez. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką na jednolitą masę. Masę na pasztet przekładamy do foremki keksówki. Możemy delikatnie

Zakręcony Widelec
Jajka faszerowane 125

wiem już, że nie ostatni. W bardzo prosty sposób można zamienić gotowane jajko w świetną przystawkę. Na śniadanie jak znalazł, szczególnie świąteczne. Składniki: gotowane jaja pieczarki natka pietruszki papryczka chili sól pieprz bułka tarta masło roślinne Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,studzimy i przekrawamy na pół. Czyścimy ze wszelkich ukruszonych skorupek i wydrążamy je łyżką. Wydrążone(...)skorupek jajka miksujemy blenderem na gładką masę i mieszamy je z podsmażonymi,drobno pokrojonymi pieczarkami, papryczką i natką pietruchy. Doprawiamy do smaku i napełniamy farszem skorupki. Wierzch obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na maśle roślinnym. Podajemy ciepłe. Smacznego! Ps. Danie bierze udział w konkursie, którego współorganizatorem jest CupoNation, strona z kuponami rabatowymi do wielu sklepów oraz

Wielki apetyt
JAJKA FASZEROWANE SMAŻONE NA OLEJU RZEPAKOWYM 118

Zbliżają się Święta Wielkanocne więc dziś zapraszam Was na jajka którymi możecie ugościć swoich gości :) Składniki szczypiorek 1 olej rzepakowy pieczarki 8 cebula biała 1 majonez 4 łyżki bułka tarta sól pieprz czarne oliwki jaja na twardo 6  Jaja gotujemy na twardo. Kroimy je na pół delikatnie. Wydłubujemy z nich środek tak żeby skórka nie pękła. Miąższ jajka ugniatamy(...)widelcem i dodajemy do nich posiekany szczypior, pokrojone na drobno pieczarki podsmażone, oliwki i cebulę. przyprawiamy i dodajemy majonez. na wierzchu obsypujemy bułką tartą i podsmażamy górę jajek na oleju rzepakowym Gotowe. Łatwe,prawda?  3 powody dla których w mojej kuchni nie zabraknie oleju rzepakowego to: + jest idealny do smażenia, pieczenia i do sałatek + jest zdrowszy niź olej słonecznikowy

Kuchnia w oparach
Rolada Serowa Z Pieczarkami - Krok Po Kroku 45971

klik ( użyłam domowej roboty ) 1/2 kg filetów drobiowych przyprawa do kurczaka ( użyłam Prymat ) olej do wysmarowania papieru do piecz. Nadzienie pieczarkowe około 300-400 gr pieczarek 1 jajko 1/2 średniej cebuli 1 łyżka bułki tartej np domowej roboty sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku 1. Pieczarki ścieramy na tarce i przesmażamy, w połowie smażenia dodajemy cebulkę i smażymy

Gotowanie...to proste !
PASZTET DROBIOWY Z CAŁYMI PIECZARKAMI 159

mojej rodzinie, urozmaiciłam dodatkiem całych pieczarek. Pychota! Składniki: 1 kg udek z kurczaka  30 dag piersi z kurczaka  10 pieczarek 3 marchwie  2 pietruszki  1 cebula 3 litry bulionu warzywnego  1 czerstwa bułka  sól,pieprz  Wykonanie : Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki, wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy(...)czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości. Do rosołu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa wrzucamy całe oczyszczone pieczarki. Gotujemy ok 10 minut,po tym czasie wyjmujemy, osączamy.  Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso,bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym

Z Majeczką w kuchni
Kotlety sojowe na bigosie z pieczarek i papryki 191

Pyszne, wegetariańskie danie na obiad. W wersji dla mięsożerców klopsy sojowe można zastąpić mięsnymi. Składniki: Klopsiki: 250 g soi jajko sól, pieprz, papryka ostra, czosnek bułka tarta Składniki na bigos: 250 g pieczarek 4 średnie cebule 4-5 kawałków papryki konserwowej 4-5 ogórków konserwowych pół szklanki ketchupu pół szklanki wody zioła prowansalskie, oregano, bazylia sól, pieprz Przygotowanie Na wieczór(...)praskę czosnek i przyprawy. Następnie dodajemy jajko i całość mieszamy na jednolitą masę, z której formujemy pulpeciki. Obtaczamy je w bułce tartej (w wersji dietetycznej mogą to być otręby) i smażymy na oleju z obu stron na złoto. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w piórka, podsmażamy. Papryki konserwową odsączamy i kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w talarki. Wszystkie składniki wrzucamy

e-PrzepisyKulinarne
Krokiety ziemniaczane z pieczarkami 193

ugotowanych ziemniaków jajko czubata łyżka maki pszennej czubata łyżka mąki ziemniaczanej Farsz: 300 g pieczarek mała cebula 2 plastry żółtego sera sól, pieprz do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia Farsz: Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulkę posiekać. Wszystko smażyć na łyżce oleju do czasu aż płyn wyparuje. Przyprawić solą i pieprzem. Ostudzić. Masa(...)Dodać jajko i obie mąki. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Masę ziemniaczana podzielić na 5 części, rozpłaszczyć na dłoni i nakładać farsz. Zlepić i uformować podłużne krokieciki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z surówką lub ulubionym sosem

Smakołyki Asi
PARÓWKI W NALEŚNIKACH Z SOSEM POMIDOROWYM 181

Składniki na sos: 500 g przecieru pomidorowego,  3 duże pomidory, 40 dag pieczarek, łyżka masła, tymianek, sól, bazylia, 15 dag tartego sera żółtego. Dodatkowo: 11 parówek (najlepiej cienkich), 5 dag tartego sera żółtego, 4 jajka (rozmącone i wymieszane z tymiankiem, solą i ostrą papryką), bułka tarta do panierowania. Przygotowanie: Z podanych składników przygotowuję ciasto na naleśniki (ilość wody(...)mleka dobieram do mąki tak, aby wyszło odpowiedniej konsystencji ciasto). Smażę jedenaście naleśników. Każdy naleśnik posypuję odrobiną sera, zawijam w niego parówkę, następnie obtaczam w jajku i bułce tartej, smażę. Przygotowuję sos: pieczarki kroję w kostkę, podsmażam na maśle, dodaję przyprawy. Pomidory sparzam, siekam, dodaję do pieczarek wraz z przecierem. Mieszam i chwilę gotuję na małym ogniu. Dodaję ser żółty

JejKuchnia
DOMOWE ZAPIEKANKI :) 194

Zapiekanki ale nie taka z budki, ale domowe. Proste i szybke w wykonaniu. Kiedy nie mamy pomysłu co zrobić na obiad lub kolację :) SKŁADNIKI  2 bułki (ja użyłam pełnoziarniste) 6 pieczarek 1/2 papryki Średnia cebula Ser żółty Oliwa z oliwek Przyprawy (sól, pieprz, curry, pieprz cayenne, pieprz ziołowy) Keczup, dressing tysiąca wysp      Przygotowanie zaczynam(...)miękkie. Cebulę siekam w kostkę i dodaję do pieczarek. Smażę do momentu aż cebula się zeszkli. Pod koniec smażenia dodaje paprykę, pokrojoną drobną kosteczkę. Dodaję przyprawy, tak aby farsz miał intensywny smak.        Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach.        Bułki kroję na pół. Połówki bułek smaruję keczupem

Zdrowo i kolorowo
Bakłażany faszerowane mięsem i serem 175

wołowego, wieprzowo-wołowego lub z indyka 300 g pomidorów pozbawionych gniazd nasiennych i pokrojonych w kostkę 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 duże pieczarki ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej 100 g startego sera 50 g masła + do trochę posypania gotowych bakłażanów 50 g mąki 500 ml mleka 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 jajko sól, pieprz(...)umyte pieczarki. Smaż chwilę następnie dodaj mięso mielone i smaż aż zbrązowieje. Bakłażany przetnij wzdłuż na pół, przy pomocy łyżeczki wydrąż miąższ. Pokrój go w kosteczkę i wraz z pomidorami i koncentratem pomidorowym dodaj do mięsa na patelni. Wymieszaj i smaż na średnim ogniu przez około 5 minut. Dopraw do smaku. Zdejmij z ognia, dodaj natkę pietruszki, tartą bułkę oraz

Zasmakuj Kuchni
Krokiet z farszem pieczarkowym 260

piec naleśników ) 0,5 kg pieczarek 2 cebulki średniej wielkości 2 łyżki masła 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 ząbek czosnku 2 jajka 1 szklanka bułki tartej pieprz , sól do smaku Pieczarki kroimy dość drobno . Cebulkę siekamy . Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulkę z wyciśniętym czosnkiem , jak już zmięknie , dokładamy pieczarki , solimy , dodajemy gałkę i smażymy mieszając

Ogrodnik w podróży
Łatwy burger wołowy z serem i pieczarkami / Easy beef, mushroom and cheese burger 215

niezdrowych fast foodach… A tak łatwo zrobić je samemu w domu! Przedstawiam dziś bardzo łatwy przepis na soczyste burgery wołowe z serem, podrumienionymi pieczarkami z cebulką, które przypadną do gustu każdemu. Bułki można kupić już gotowe, więc przygotowanie ich trwa dosłownie kilkanaście minut. Polecam! Scroll down for recipe in English Łatwy burger wołowy z serem i pieczarkami (4 porcje(...)Worcestershire 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu 4 plastry ulubionego sera 4 bułki do hamburgerów, przekrojonych na pół i podsmażonych od wewnątrz na patelni grillowej sałata do podania majonez, opcjonalnie keczup, opcjonalnie Przygotowanie: W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu masło, dodaj pieczarki, cebulę, 1 łyżeczkę soli i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż odparuje z grzybów

karmelowy